فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرعامل و رئیس هیات مدیره صندوق احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور، از خانههای تاریخی امینیان، غفاری و اشیدری همچنین، کاروانسرای وکیل در شهر کرمان بازدید کرد.
خانه امینیان متعلق به دوره قاجاریه بوده که مرمت و احیای آن توسط بخش خصوصی از سال ۹۷ آغاز شد و مهرماه امسال در قالب هتلبوتیک، به بهرهبرداری میرسد.
پروژهی مرمت و احیای کاروانسرای وکیل نیز به گفتهی شفیعی، معاون میراثفرهنگی استان، بیش از ۹۵ درصد پیشرفت دارد و در شهریورماه امسال، با کاربری هتلبوتیک، به بهرهبرداری میرسد.
همچنین، خانهی قاجاری غفاری در مرحلهی عقد قرارداد با سرمایهگذار برای مرمت و احیا و تبدیل به مرکز اقامتی است.
بخشی از مرمت خانهی اشیدری نیز توسط میراثفرهنگی انجام شده و پیگیر هستند تا ادامهی مرمت را به بخش خصوصی واگذار کنند. کاربری این بنا، مرکز عرضهی صنایعدستی تعیین شده است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، بر پایه این گزارش، تاکنون برای احیای خانه امینیان دو میلیارد تومان هزینه شده و برای اتمام آن به حدود دو میلیارد تومان دیگر نیاز است.
هادی میرزایی، مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی ضمن تاکید بر تسریع اجرای پروژه خانه امینیان گفت: «اصالت بناها در احیاء باید حتما حفظ شود».
وی همچنین از کاروانسرای وکیل کرمان بازدید کرد.
براساس این گزارش کاروانسرای وکیل کرمان یکی از بزرگترین سراهای درون شهری کشور است که با قدمتی 150 ساله به دستور والی وقتِ کرمان، وکیلالملک ساخته شده و این بنا در مجاور راستهی اصلی بازار کرمان و در امتداد میدان گنجعلیخان واقع شده و به وسیلهی دو سردر شاخص با تزئینات مقرنس و کاشیکاری معقلی در ضلع جنوبی به بازار متصل میشود.
این بنا در دو طبقه ساخته شده و فاقد زیرزمین بوده و دارای شاخصهای متعددی از جمله بادگیر چهار طرفه و برج ساعت است که این دو عنصر بلندمرتبه در تمامی بافت تاریخی کرمان جلوه گری میکنند.
احیاء و مرمت این بنا توسط بخش خصوصی در حال انجام است تا این مکان تاریخی را به هتل بوتیک تبدیل کند.
به گفتهی مجتبی شفیعی، معاون میراثفرهنگی استان کرمان اکنون این پروژه بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در شهریورماه به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش ایسنا، بازدید از خانه غفاری مقصد بعدی میرزایی بود. گفتنی است این خانه تاریخی متعلق به دوره قاجاریه است که تاکنون توسط میراثفرهنگی مرمت اضطراری شد و در حال حاضر برای واگذاری به بخش خصوص در مرحلهی عقد قرارداد است تا بخش خصوصی با احیای آن، این خانه را به محل اقامتی تبدیل کند. برآورد هزینه مرمت و تجهیز کامل این بنای تاریخی حدود چهار میلیارد تومان است.
مدیرعامل صندوق احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی و فرهنگی از بنای اوشیدری که در گذشته، انبار کارخانه ریسندگی سابق کرمان و متعلق به دورهی قاجاریه بوده، نیز بازدید کرد.
این مجموعه به ۴۰ غرفه، یک کافیشاپ، ورکشاپ و کارگاههای صنایع دستی در قالب خانه خلاق و بازارچه صنایعدستی تبدیل می شود.
به گفتهی شفیعی، تاکنون میراثفرهنگی یک و نیم میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی برای احیای این بنا هزینه کرده و پیگیر هستند ادامهی کار مرمت را به بخش خصوصی واگذار کنند./ الف
نظر خود را بنویسید