فردای کرمان – گروه اطلاعرسانی: در فرآیند تولید مس، بعد از مرحلهی ذوب، سربارهی آن حاوی مقداری مس است که در سالهای گذشته به دلیل فقدان تکنولوژی مربوطه، امکان جداسازی مس محتوای سرباره وجود نداشت. اکنون اما چند سالی است که با ایجاد کارخانههای فلوتاسیون سرباره، جداسازی و پرعیارسازی کنسانتره مس موجود در سرباره امکانپذیر شده است.
در همین راستا عضو هیات مدیره هلدینگ سرمایهگذاری مس سرچشمه از اینکه این هلدینگ دو پروژهی فلوتاسیون سرباره در مجتمع مس سرچشمه و مجتمع مس شهربابک در دست اجرا دارد، خبر داده است.
بهگزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی هلدینگ سرمایهگذاری مس سرچشمه، مهندس حمید رضا سعیدی عزیزکندی، گفت: «تا کنون سربارهی مس به عنوان یک محصول جانبی محسوب میشد، اما با هوشمندی شرکت ملی صنایع مس ایران، تصمیم گرفته شد مس محتوای این محصول استخراج شود».
عضو هیات مدیره و معاون برنامهریزی و توسعه هلدینگ سرمایه گذاری مس سرچشمه، در خصوص تاریخ شروع، اتمام و ظرفیت تولید پروژه فلوتاسیون سربارهی مس افزود: «این پروژه از سال 1397 آغاز شده، محل اجرای آن مجتمع مس سرچشمه است و ظرفیت ورودی آن 4000 تن سرباره در روز میباشد که در فرآیند فلوتاسیون به محصول نیمه نهایی مس (کنسانتره) تبدیل میشود. پروژه فلوتاسیون سرباره به صورت EPC در پیمان هلدینگ سرمایهگذاری مس سرچشمه است و بر اساس برنامههای زمانبندی تا پایان سال 1400 به اتمام خواهد رسید».
وی در خصوص پروژه فلوتاسیون سرباره در ذوب مس خاتونآباد گفت: این پروژه برای ورودی 2000 تن سرباره در روز برنامهریزی شده و با توجه به گفتگوهای مقدماتی باکارفرما ( شرکت ملی صنایع مس ایران ) قرار بر این است که ظرف 24 ماه از زمان آغاز پروژه، به بهرهبرداری برسد».
سعیدی در خصوص استفاده از توان شرکتهای تابعه هلدینگ در پروژههای مربوطه اظهار داشت: « سیاست کلی ما بر این است که از ظرفیت شرکتهای تابعه با حفظ شرایط رقابتی استفاده کنیم. شرکتهای توانمندی در مجموعهی سرمایهگذاری مس سرچشمه وجود دارند که در بسیاری از پروژههای مختلف مجموعهی مس، حضور داشتهاند و تجربیات گرانباری را کسب کردهاند. در حال حاضر بخش E پروژه فلوتاسیون سرباره در مجتمع مس سرچشمه، توسط شرکت قدرتمند نیپک انجام میشود و ما از توان سایر شرکتهای مجموعهی سرمایهگذاری مس سرچشمه نیز برخوردار هستیم. در پروژهی فلوتاسیون ذوب خاتونآباد، با توجه به اینکه در حال حاضر شرکت نیپک پروژههای متعددی را در دست دارد، نظر کارفرما این است که از ظرفیتهای دیگری در بخش مهندسی استفاده کنیم، اما در حوزههای دیگر این پروژه، قطعا سایر شرکتهای مجموعهی سرمایهگذاری مس سرچشمه حضور خواهند داشت».
وی همچنین اظهار کرد: «ما علاقهمند هستیم بهره برداری از این واحدهای صنعتی هم به هلدینگ سرمایهگذاری مس سرچشمه واگذار شود. یکی از اهداف عملیاتی هلدینگ این است که با ورود به بحث بهره برداری از مجموعههای جدیدی که به توسعه و تولید پایدار کمک میکنند، در این اقدام سازنده نیز نقش و سهمی داشته باشد».
سعیدی در بارهی عدم ثبات بازار ارز طی سالیان اخیر و ریسک بالای اجرای برخی از پروژههای صنعتی و معدنی و سیاست هلدینگ سرمایهگذاری جهت کنترل این ریسک و جلوگیری از زیانده شدن پروژهها گفت: «در دو الی سه سال گذشته، اِلمانهای اقتصادی با سرعت خیلی زیادی تغییر کردند. به همین علت در عقد قرارداد با کارفرما باید از پتانسیلهای قانونی همانند تعدیل استفاده نمود تا از زیانده شدن پروژهها جلوگیری کرد. قطعا برای شرکتهایی که به صورت پیمانکار طرح و ساخت وارد پروژههای مختلف میشوند، کار بسیار سخت میشود، اما در کشور نمیتوان توسعه را رها کرد. توسعه با هدف ایجاد ظرفیت تولید پایدار و اشتغالزایی و ایجاد اشتغال پایدار، امر مهم و حیاتی است که به هیچ وجه نمیتوان آن را نادیده گرفت. طبیعتا پیمانکار هم برای پایین آوردن ریسک، باید پروژه را طبق برنامهی زمانبندی و با شرایط عملیاتی خودش پیش ببرد تا در نهایت هم برای پیمانکار، هم کارفرما و هم جامعه تاثیر مثبت داشته باشد».
وی تصریح کرد: «در هلدینگ سرمایهگذاری مس سرچشمه، به پشتوانهی دانش و تجربه سالیان، هوشمندانه وارد پروژههای مختلف میشویم و از ظرفیتهای قانونی برای پوشش ریسک پیمانکار استفاده میکنیم». / الف
نظر خود را بنویسید