فردای کرمان – گروه جامعه: معاون درمان وزیر بهداشت که به بم سفر کرده بود، همهگیری بیماری کرونا در استان کرمان را رو به افزایش توصیف کرد و گفت که شهرستانهای بم، جیرفت، کهنوج و کرمان در حالت بحرانی نسبت به شهرستانهای دیگر استان قرار دارند.
وی دربارهی تقاضای مسئولان استان کرمان برای واکسیناسیون افراد ۵۰ سال به بالا به علت شرایط بحرانی کرونا در استان نیز گفت: «این موضوع در سطح ملی تصمیم گرفته میشود و من نیز پیگیریهای لازم را انجام خواهم داد که بتوانیم در استان کرمان نیز زودتر واکسیناسیون این افراد را شروع کنیم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا کرمان، دکتر قاسم جانبابایی در جریان بازدید از بیمارستان پاستور بم، بیان کرد: «با توجه به تعداد واکسنهایی که در حال وارد شدن به کشور است انشاءالله بهزودی واکسیناسیون سرعت خواهد گرفت».
وی افزود: «وزارت بهداشت هر آنچه واکسن در انبار داشته در اختیار مردم قرار داده و چون مشکل کرونا بینالمللی است، کشورهایی که قول داده بودند به تعهداتشان عمل نکردند».
جانبابایی ادامه داد: «وزارت بهداشت مسئول تامین واکسن نیست و فقط درخواستکننده و مصرفکننده است».
وی در عین حال گفت: «وزارت بهداشت واکسن مورد نیاز را از کشورهایی مانند روسیه، چین، هند و کووکس پیشخرید انجام داده بود و تعهد ایجاد شد، اما متاسفانه این کشورها به تعهداتشان عمل نکردند و زمانی کشور هند که زیرساخت وسیعی در تولید واکسن دارد کشورش با وضعیت بحرانی ویروس کرونا روبهرو شد اجازهی خروج واکسن از کشورش را نداد».
معاون درمان وزارت بهداشت همچنین دربارهی تقاضای مسئولان استان کرمان برای واکسیناسیون افراد ۵۰ سال به بالا به علت شرایط بحرانی کرونا در استان، گفت: «این موضوع در سطح ملی تصمیم گرفته میشود و من نیز پیگیریهای لازم را انجام خواهم داد که بتوانیم در استان کرمان نیز زودتر واکسیناسیون این افراد را شروع کنیم».
وی دربارهی وضعیت ویروس کرونا در استان کرمان نیز خاطرنشان کرد: «همهگیری در استان رو به افزایش است و شهرستانهای بم، جیرفت، کهنوج و کرمان در حالت بحرانی نسبت به شهرستانهای دیگر استان قرار دارند».
جانبابایی ادامه داد: «قبلاً پیشبینی شده بود که شهرستان بم به دلیل همجواری با استان سیستان و بلوچستان به این شکل درگیر ویروس کرونا شود».
وی بیان کرد: «در حال حاضر شهرستان بم ۲۳۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ دارد که یکصد بیمار بستری و مابقی بیماران سرپایی هستند که فقط در بیمارستان داروی خود را دریافت میکنند و بیماران بدحالی نیستند».
معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: «خوشبختانه با تدبیر دانشگاه علومپزشکی بم و همکارانش تخت بستری به اندازهی کافی در اختیار بیماران قرار گرفته است».
وی افزود: «تنها همراهی مردم میتواند در خروج ما از پیک پنجم موثر باشد و با سرعتی که در واکسیناسیون در حال رخ دادن است زمان زیادی نمیگذرد تا شرایط آرامتر شود و قطعا تصمیمهای گرفته شده باعث میشود به سرعت سیر صعودی این بیماری کاهش پیدا کند و مرگ و میر صفر شود».
معاون درمان وزیر بهداشت بیان کرد: «مردم باید بدانند حتی اگر فردی واکسن هم زد نباید رعایت پروتکلهای بهداشتی را کنار بگذارد و در تجمعها و دورهمیهای خانوادگی شرکت کند».
وی دربارهی کمبود تخت در بیمارستانها توضیح داد: «در تمام دنیا کشوری نبوده که درگیر بیماری کرونا شود و با کمبود تخت مواجه نشده باشد».
جانبابایی افزود: «ما در شهرستان بم کمبود تخت نداریم و مردم نگران این موضوع نباشند زیرا کادر درمان تمام توانشان را در مبارزه با این ویروس گذاشتهاند».
وی اظهار کرد: «باید به سمتی برویم که تولید بیماری نشود و هر سیستمی یک ظرفیتی دارد و اگر از حدی بالاتر برود سیستم پاسخگو نخواهد بود».
جانبابایی نیاز شهرستان بم به احداث بیمارستان دوم را جدی دانست و گفت: «بیمارستان دیگری در بم در حال احداث است که باید با کمک دولت هر چه سریعتر روند ساخت آن تندتر پیش برود».
وی خاطرنشان شد: «با وجود تخت کافی در بیمارستانهای شهرستانهای نرماشیر، فهرج و ریگان اما نمیتوانند باری از دوش بیمارستان پاستور بردارند و صلاح نیست بیمار کرونا در آن جا بستری شود زیرا رسیدگی به بیماران کرونایی نیاز به مهارت و توانایی بالایی دارد که کادر درمان پاستور بم به درستی خدمات به بیماران کرونایی ارائه میدهند». /پ
نظر خود را بنویسید