فردای کرمان – گروه اقتصاد: استاندار کرمان از نبود اختیارات استانداران انتقاد کرد و گفت: «ستاد کرونا باید به استانها اختیار دهد، وضعیت کرمان با استانی مانند آذربایجان فرق دارد، ما باید بتوانیم به تناسب شرایطمان شهری را محدود یا تعطیل کنیم و ورودی استان را ببندیم، اما در این مسئله ضروری که با جان مردم ارتباط دارد؛ هیچ اختیاری وجود ندارد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، علی زینیوند 21 مرداد ماه در شصتوچهارمین جلسهی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با دستور کار مصادیق پشتیبانیها و مانعزداییها در حوزهی راه و شهرسازی و بانکی، یکی از دلایل طولانی شدن اجرای پروژههای سرمایهگذاری را در مراحل اعطا و واگذاری زمین دانست و بیان کرد: «مدیران ما باید ریسکپذیر باشند و هرآنچه در توان داخلی استان وجود دارد را برای تسریع در پروژهها به کار گیرند».
وی افزود: «حل بسیاری از مسائلی که در کرمان مطرح میشود، مسائل کشور را نیز حل میکند. در حوزهی مسکن، کشاورزی و منابع طبیعی قانونی که در استانی مانند گلستان و یا جنگلهای زاگرس وجود دارد در کرمان نباید مطرح باشد».
زینیوند ادامه داد: «متاسفانه ما قوانینی که در جنگلهای شمال و زاگرس اجرا میشود را در منطقهای از استان که هیچ بوتهزاری نیست اجرا میکنیم».
وی با اشاره به معرفی وزاری کابینهی دولت آیتالله رئیسی گفت: «فرصت استثنایی برای حل مسائل کشور وجود دارد و به خاطر ایران و جمهوری اسلامی حتما باید در این دوره موفقیت در کشور حاصل شود».
استاندار کرمان اضافه کرد: «باید مسائل استان را با توجه به ارتباط نمایندههای استان، در رای اعتماد به وزرا و کمیسیونها انتقال دهیم که ذهنیت کافی نسبت به مسائل استان کرمان داشته باشند».
وی همچنین گفت: «بانکها تا جایی که توانستند با حوزهی تولید و سرمایهگذاری استان همراهی داشتهاند، اما مشکل اصلی در قوانین بانکی است که باید با رونق تولید اصلاح شوند».
زینیوند با ابراز تاسف از اینکه توسعهی کشور و تامین منابع مالی و سرمایهای متکی به بانکها است که باید آنها را به بازار سرمایه انتقال دهیم، اظهار کرد: «سهم شرکتهای کرمانی در بازار بورس کرمان به مرز 15 درصد رسیده و همهی آنها در راس هستند و سود آن باید برای استان حاصل شود».
وی افزود: «باید از بازار سرمایه استفاده ببریم، بازار سرمایه هم بازار مطمئنتر و قابل اتکارتر است و هم اینکه منفعتهایی دارد که در بانکها وجود ندارد».
زینیوند از نبود اختیارات استانداران نیز انتقاد کرد و گفت: «ستاد کرونا باید به استانها اختیار دهد، وضعیت کرمان با استانی مانند آذربایجان فرق دارد، ما باید بتوانیم به تناسب شرایطمان شهری را محدود یا تعطیل کنیم و ورودی استان را ببندیم، اما در این مسئله ضروری که با جان مردم ارتباط دارد؛ هیچ اختیاری وجود ندارد».
وی به توزیع بودجه سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: «شورای برنامهریزی استان را بیکار کردهاند، طرحهایی برای ما گذاشتهاند و اعتبار به آنها اختصاص دادهاند که اصلا اولویت ما نیست، من به عنوان استاندار در کف میدان هستم و چرا برای ما تصمیم میگیرند».
استاندار کرمان ادامه داد: «اختیار تمام فرمانداریها و شورای برنامهریزی گرفته شده است، اینگونه کشور اصلاح نمیشود، چه استانداری است که اختیار ندارد 50 میلیارد تومان در استان به طرح ضروری اختصاص دهد».
وی خطاب به دکتر پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی که در این نشست حضور داشت، گفت: «امسال وضعیت فاجعهباری را در بودجه شاهد هستیم، شورای برنامهریزی تشکیل میدهیم فقط برای اینکه بخشنامهی تحمیلی سازمان مدیریت را ابلاغ کنیم، اینگونه که مدیریت و استانداری نمیشود».
زینیوند با تاکید بر لزوم واگذاری اختیارات به استانداران افزود: «این مسائل مشکل اصلی کشور است که خیلی از آنها را میشود اصلاح کرد».
وی اظهار کرد: «کشور گرفتار معضل قانونگذاری و نظام بروکراتیک است و امیدواریم با هماهنگی که بین مجلس و دولت وجود دارد و تسلطی که بر اوضاع دارند از بسیاری مسائلی که بر نظام اداری کشور تحمیل شده نجات پیدا کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید