فردای کرمان – گروه جامعه: معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان از راهاندازی خانهی صنایعدستی در بم با آموزش رشتههای تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، هنرهای چوبی، قلمزنی روی مس، پتهدوزی، سفال و سرامیک و زیورآلات سنتی خبر داد و گفت که در گام اول، آموزشها در خانهی صنایعدستی بم رایگان است.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا کرمان، کاظم حسینزاده در جلسهی کارگروه گردشگری شهرستان بم از راهاندازی خانهی صنایعدستی بم خبر داد و بیان کرد: «در گام اول راهاندازی این خانه، شش رشتهی صنایعدستی مانند تراش سنگ قیمتی و نیمهقیمتی، هنرهای چوبی، قلمزنی روی مس، پتهدوزی سفال و سرامیک و زیورآلات سنتی در نظر گرفته شده است».
وی افزود: «آموزش این رشتهها پس از آماده و نهایی شدن خانه شروع خواهد شد».
حسینزاده اظهار کرد: «در این شش رشته ظرفیت بسیار خوبی در خصوص تربیت نیروی انسانی ماهر و زمینهی اشتغال آنها فراهم میشود».
وی ادامه داد: «سه صنعت نفت، خودروسازی و گردشگری جزو صنعتهای مهم و برتر دنیا به شمار میروند که دو صنعت خودروسازی و گردشگری در بم فعال است».
معاون صنایع دستی استان کرمان یادآور شد: «در تلاش هستیم تا در طرح مطالعاتی شهرستان بم با پیوند گردشگری و خودروسازی از تمام ظرفیتهای این شهرستان استفاده کنیم».
نساجی و حصیربافی احیا میشود
وی افزود: «در مطالعاتی که صورت گرفته برای خانهی صنایعدستی بم از آموزش، تولید و تجارت برنامهریزی شده تا به مرحلهی تجارتسازی برسیم همچنین گام بعدی احیای نساجی و حصیربافی است».
حسینزاده بیان کرد: «تجهیزات فنی خانهی صنایعدستی بم آماده شده اما نیاز داریم که با کمک دستگاههای اجرایی شهرستان یکسری خدمات مانند محوطهسازی مجموعه و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی برای این مجموعه در نظر گرفته شود».
وی خاطرنشان کرد: «آموزشها در فاز اول خانهی صنایعدستی بم به صورت رایگان است اما در گام بعد به صورت نیمبها خواهد بود و بعد از اینکه افراد در این زمینه ورود کنند حمایتهای بیمه، تسهیلات و آموزشهای پیشرفتهی ویژهی شاغلین صنایعدستی و نمایشگاهی ما را شامل خواهند شد».
معاون صنایع دستی استان کرمان ادامه داد: «این خانه در بحث فرهنگی و اقتصادی بسیار بااهمیت است و در حوزهی اقتصادی با کمترین سرمایهگذاری میتوانیم اشتغال پایداری ایجاد کنیم زیرا منابع مالی بسیار محدودی را نیاز دارد».
وی با بیان اینکه استان کرمان متنوع ترین صنایع دستی کشور را دارد، اظهار کرد: «شهرستان بم با پیشینهی ارزشمندی که دارد متاسفانه در بحث حصیربافی شرایط خوبی ندارد».
حسینزاده ادامه داد: «به جز شهرستان بم کارهای مطالعاتی به روی شهرستانهای قلعهگنج، راور، کرمان و شهربابک نیز در حال انجام است که به عنوان شهر ملی صنایعدستی معرفی خواهند شد». /پ
نظر خود را بنویسید