فردای کرمان – گروه جامعه: رئیسجمهوری با تاکید بر این که نباید افت تحصیلی پیدا کنیم، گفت: «افت تحصیلی برای آیندهی کشور بسیار مضر است. غیرحضوری بودن هم مضر است چراکه وقتی غیرحضوری زیاد طول بکشد ممکن است به ترک تحصیل بعضی از دانشآموزان منجر شود که وضعیت خوبی نیست».
وی همچنین با تاکید بر اینکه عدالت آموزشی نقش مهمی در کشور دارد، گفت: «هیچ کس نباید به خاطر فقر از تحصیل و آموزش بازبماند. دولت باید امکانات را در اختیار بگذارد به نحوی که تمام افراد در جامعه بتوانند از آموزش، علمافزایی و معرفتافزایی بهرهمند شوند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، آیتالله سیدابراهیم رئیسی سوم مهرماه در آیین آغاز سال تحصیلی جدید برای ۱۶ میلیون دانشآموز در جمع دانشآموزان، و کادر تعلیم و تربیت مدرسه شهید فولادفر صالحآباد، بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید را به فال نیک گرفت و اظهار کرد: «امیدوارم با تلاش مدیران و مربیان، دانشآموزان و اولیا، سال تحصیلی جدید سال مبارکی برای معلمان، دانشآموزان و مجموعهی عظیم آموزش و پرورش و همهی خانوادهها باشد».
وی در ادامه با اشاره به جایگاه ویژهی آموزش و پرورش در زندگی بشر ادامه داد: «خانواده و مدرسه دو نهاد مکمل یکدیگرند. مدرسه جایگاه بسیار مقدسی است، شرافت دارد و با دیگر نهادها و سازمانها متفاوت است. هیچ جا مدرسه نمیشود مدرسه فقط آموزشگاه نیست همانطور که خانه فقط خوابگاه نیست».
رئیسی یادآور شد: «خانه محل استراحت هست اما اساس خانه محل رشد و کمال انسان است همانطور که مدرسه محل اندیشهورزی است».
وی با بیان اینکه محور آموزش و پرورش معلم است، بیان کرد: «امروز شان و منزلت معلم باید حفظ شود و معیشت معلم باید مورد توجه قرار بگیرد. هویت معلم به عنوان جایگاه تعلیم و تربیت باید مورد توجه قرار بگیرد و سخن از رتبهبندی ناظر به همهی اینهاست».
رییس دولت سیزدهم افزود: «یکی از بحثهای رتبهبندی، ارتقاء جایگاه معلمان و توجه به شان و منزلت معلمان و کیفیت یافتن کار تعلیم و تربیت مورد توجه است. مدرسه ستون همبستگی و نظم اجتماعی است و جایگاه مهمی دارد».
وی در ادامه با بیان اینکه در ایام کرونایی قدر مدرسه را دانستیم، گفت: «دانستیم که مدرسه چه محل خوبی برای همبستگی و ارتباط بین معلم و دانشآموز، مدرسه و خانه، بین خانه و مدرسه و همهی لایههای اجتماعی است».
رئیسی تاکید کرد: «در این دوران کرونایی باید از همهی معلمان و دانشآموزان و به ویژه مادران و خواهرانی که در خانه نقش معلمی داشتند و ایفای نقش کردند تقدیر کرد».
همۀ دستگاهها به آموزش و پرورش کمک کنند
وی گفت: «لازم است با توجه به محوریت مدرسه و آموزش و پرورش در کشور، همهی دستگاهها و نهادها به آموزش و پرورش کمک کنند».
وی خطاب به دانش آموزان، معلمان و مدیران مدارس افزود: «هزینه کردن در آموزش و پرورش بزرگترین سرمایهگذاری در کشور است چراکه هزینه محسوب نمیشود. نباید چرتکه انداخت که چه مقدار برای آموزش و پرورش هزینه کردیم. این یک سرمایهگذاری بزرگ برای آیندهی کشور است».
رئیس دولت سیزدهم ادامه داد: «توسعهی کشور در گرو توسعهی آموزش و پرورش و در پرتو توسعهی مهارتها در کشور است».
هیچکس نباید به خاطر فقر از تحصیل باز بماند
آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه عدالت آموزشی نقش مهمی در کشور دارد، گفت: «هیچ کس نباید به خاطر فقر از تحصیل و آموزش بازبماند. دولت باید امکانات را در اختیار بگذارد به نحوی که تمام افراد در جامعه بتوانند از آموزش، علمافزایی و معرفتافزایی بهرهمند شوند».
وی ادامه داد: «مسئله آموزش و پرورش و وضعیت و شرایطی که اکنون دارد یعنی وضع موجود باید دقیق مورد توجه قرار بگیرد. ابتدا شناخت وضعیت موجود و بعد گامهای اساسی در جهت تحول در آموزش و پرورش و مدرسه و با اجرای سند تحول در آموزش و پرورش برداشته شود».
رئیسی با بیان این که سند بالادستی پیش روی همه است، گفت: «سند تحول آموزش و پرورش باید در همهی بخشهای مختلف اجرایی موجب تحول در مدرسه شود. اگر سند تحول آموزش و پرورش به سند تحول در مدرسه تبدیل نشود، اجرایی نخواهد شد. با بخش ستادی و یک اداره کل و یک معاونت و یک سازمان تحول اتفاق نمی افتد. ستاد باید تحول را پیگیری کند اما اصل تحول باید در مدرسه اتفاق بیفتد و باید مدرسه ما تحولمحور باشد و چهرههای تحولگرا میتوانند تحول ایجاد کنند».
وی با بیان اینکه همه باید نسبت به اجرای سند تحول آموزش و پرورش پایبند باشند، گفت: «هر سال تحصیلی که میگذرد باید گزارش عملکردی داده شود که چند درصد از این سند اجرا شده و چند درصد مانده و چرا مانده و اجرا نشده است. گزارش کاملی هم به معلمان و هم به ستادهای مختلف آموزش و پرورش داده شود که چرا این کار با توقف مواجه شده است به نحوی که همه بدانند سند تحول امروز مستند همهی اقدامات تحولی در آموزش و پرورش است».
رئیسی در ادامه سوال مهر را با دانشآموزان در میان گذاشت و یادآور شد: «دولت سیزدهم را با شعار ایرانی قوی شروع کردیم سوال این است که «ایران قوی دارای چه ویژگی هایی است؟». ایران قوی را چگونه شکل دهیم. ایران قوی چه ویژگیهایی داشته باشد. دوم «نقش شما در شکلگیری ایران قوی چیست؟».
وی اظهار کرد: «مایل بودیم که در آغاز سال تحصیلی هم آموزش مجازی و هم آموزش حضوری فعال شود که البته با همین شرایط میخواهیم سال تحصیلی جدید را شروع کنیم، اما بعضی از جاها به دلیل این که تعداد دانشآموزان زیاد است امکان حضوری همهی آنها وجود ندارد بنابراین در آنجا با شبکهی مجازی شروع میکنیم که بعضی از روزها و کلاسها حضوری خواهد بود اما سعی ما این است که به سمت آموزش حضوری برویم».
رئیس دولت سیزدهم با تاکید بر این که نباید افت تحصیلی پیدا کنیم، گفت: «افت تحصیلی برای آیندهی کشور بسیار مضر است. غیرحضوری بودن هم مضر است چراکه وقتی غیرحضوری زیاد طول بکشد ممکن است به ترک تحصیل بعضی از دانشآموزان منجر شود که وضعیت خوبی نیست».
وی خاطرنشان کرد: «اگر کلاسی تعداد دانشآموز زیاد بود باید فاصلهی اجتماعی رعایت شود چراکه صیانت از جان دانشآموزان و معلمان یک وظیفه است».
وی اضافه کرد: «معلمان، راننده سرویسها، خدمتگزاران مدارس و تمام کسانی که با دانشآموزان ارتباط دارند واکسینه شدند. اما با همهی این کارها باز هم باید صیانت از جان بچهها و صیانت از جان معلمان مورد توجه باشد».
رئیسی در ادامه به مسئولان آموزش و پرورش گفت که به طرف آموزشهای حضوری با رعایت اصول بهداشتی و رعایت مقرراتی که در رابطه با آموزش و پرورش یک ضرورت اجتنابناپذیر است، حرکت کنند. /پ
نظر خود را بنویسید