گروه جامعه ـ رئیس خانه گفتمان شهر و معماری به یادداشتی که روز پنجشنبه و با تیتر «گفتمان را از خانه گفتمان آغاز کنیم» نوشته «اسما پورزنگیآبادی» در سایت «فردایکرمان» منتشر شد؛ واکنش نشان داد.
به گزارش فردایکرمان، یادداشت «گفتمان را از خانه گفتمان آغاز کنیم» به نواقصی اشاره کرده که در نگهداری خانهی تاریخی کریمنژاد مشاهده میشود. این خانه، با معماری باشکوهی که دارد در اختیار «خانه گفتمان» است و با مشکلاتی از جمله نمزدگی دیوارها مواجه است. در بخشی از یادداشت «فردایکرمان» آمده است: «زمین خالی و خاکیِ ورودی این خانه تصویر زنندهای را در مقابل شکوهِ این معماری ایجاد کرده؛ بهویژه اینکه چسبیده به خانه، دفتر یک آژانس هم فعال است و مدام خودروهایی در این زمین خاکی در رفتوآمد هستند. سمت دیگر این زمین هم، اسکلت نیمهتمام ساختمانی رها شده است. این منظره، مثل یک لکهی روغن میماند که روی پارچهای کاملا سفید ریخته باشد. همینقدر زشت. همینقدر نومیدکننده. این اما همهی ایراد نیست. داخل خانه هم متاسفانه وضعیتی وجود دارد که میتواند من را به این نتیجه برساند از آن گلایه کرده و نسبت به این شیوهی نگهداری به ساکنان آن هشدار دهم.
روی گچ دیوارهای راهروی تنگ و زیبای ورودی و همچنین روی دیوارهای اتاق جلسات آن، نشانههای گسترده و پررنگی از نمزدگی وجود دارد و بهاحتمال زیاد، آثار بالا آمدن پسابهای زیر زمین است که سالیان درازی شهر کرمان را گرفتار کرده است».
دکتر کوروش افضلی؛ رئیس این خانه اما در قالب یادداشتی در اینباره توضیح داد که متن آن را در ادامه میخوانید:
«در ارتباط با مطلب خانم زنگیآبادی؛ یکی از روزنامهنگاران خوشذوق و خلّاق کرمانی و نشریه استقامت و فردایکرمان، در مورد آسیبهای سطحی در خانه گفتمان شهر کرمان، برنامهی مرمتی این بنا را بدینوسیله حضورتان اعلام میکنم.
از زمانی که بنای تاریخی و زیبا و سنتی خانه گفتمان شهر کرمان در اختیار اینجانب قرار گرفت موارد زیر به عنوان آسیبهای مشهود سطحی وجود داشت:
۱- پف کردگی کاشیهای حوضخانه به دلیل اجرای نامناسب
۲- ترکخوردگی سطحی (عمدتا ناشی از گچ کاریهای بعد از مرمت بوده است) در قسمتهای مختلف بنا.
۳- بالا آمدن رطوبت عمدتا در قسمت شمالی بنا.
۴- فرسودگی سقف بنا و سایر موارد.
با ورود مدیریت جدید ابتدا طرح مرمتی این بنا تهیه شد و در اولویت اول، دپوهای خاک که در زمین آموزش و پرورش در شرق بنا وجود داشت با پیگیریهای لازم و با دستور شهردار محترم منطقه یک؛ جناب مهندس خیاط زاده در سطح زمین پخش شدند؛ خاکهای دپو شده باعث جمع شدن آب باران و نفوذ آب به زیر ساختمان میشدند.
در مرحلهی بعد، مرمت سقف و بندکشی آجر فرشهای سقف انجام شد.
سایر موارد نیز در سال ۹۸ در دستور کار است که اصلاحات لازم به عمل آید. لازم به یادآوری است که ورودی ساختمان نیز با کمک شهرداری منطقه یک تسطیح و زیرسازی شده و در برنامهی آسفالت است ولی به دلیل داشتن مالک خصوصی، محوطهسازی با مشکل همراه شده است. همچنین چند واحد تجاری نیز که در قسمت شمالی بنا قرار گرفته و محل تجمع کارتن خوابها شده با پیگیری دفتر تسهیلگری محلهی پامنار و با همکاری مالک و شهرداری، تداوم فعالیت ساختمانی و اتمام آن نیز در دستور کار اقدامهای اصلاح و بالابردن کیفیت اطراف این بنا است. تابلو ورودی تاکسی تلفنی و کیفیت نامتناسب این فعالیت ضمن ایجاد امنیتی که در طول شب برای خانه گفتمان بهوجود آورده، ولی مجری خانه گفتمان در صدد خرید ملک، طراحی و اجرای ساختمانی هماهنگ با فرم و کاربری این خانه تاریخی بود که متاسفانه شرایط مالک این تاکسی تلفنی با توان مدیریت خانه گفتمان هماهنگ نشده است».
نظر خود را بنویسید