فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با بیان اینکه قرار بود امسال درصدی به شهریههای قبلی مهدهای کودک افزوده شود، گفت که سازمان ملی حمایت از مصرفکنندگان دربارهی آن تصمیم گرفته و نرخ افزایش تا سقف ۳۲ درصد را به ما اعلام کرده که بخشنامهی آن به زودی صادر میشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، علیرضا حاجیانزاده با بیان اینکه بیش از هشت میلیون کودک زیر شش سال داریم که بخشی از آنها در ۵۰ هزار مهدکودک و پیش دبستانی حضور دارند، بیان کرد: «بیش از ۲۰۰ هزار مربی و کادر اجرایی در این مراکز خدمترسانی میکنند. در برنامههای خود ایجاد ۲۰ هزار مهدکودک روستایی و مناطق محروم را پیشبینی کردهایم. نیاز به ایجاد مراکز و تربیت خانوادهها در این مناطق جدیتر است و توسعهی فعالیت در این مناطق را مدنظر داریم».
وی دربارهی روند فعالیت مهدهای کودک و صدور مجوزها، افزود: «تا دستورالعملها و استانداردهای جدید تصویب و تایید نشده با همان دستورالعملهای قبلی کارشان را ادامه میدهند و مجوزهایشان نیز تمدید میشود. تا پایان سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ مجوزشان تمدید میشود تا دستورالعملهای جدید تصویب و به تایید هیات امنا برسد».
حاجیانزاده دربارهی بازگشایی مهدکودک ها نیز گفت: «مهدهای کودک از نظر ستاد ملی کرونا قبلا جزو گروه ۳ شغلی بودند و اخیرا در گروه ۲ قرار گرفتهاند و میتوانند در شهرهای نارنجی فعالیت کنند. در شهرهای قرمز هم با ضوابط خاص میتوانند بازگشایی شوند، زیرا عموما مهدهای کودک کلاسهای کم جمعیت دارند و مشکلی از نظر فاصلهگذاری اجتماعی ندارند».
وی دربارهی توسعهی تربیت کودکان زیر شش سال در روستاها، بیان کرد: «هفتهزار مهدکودک در روستاها داریم. دو مسئله در مهدکودکهای روستایی داریم، نخست حمایتهای مالی و اعطای یارانه از سوی دولت است، زیرا توان مالی خانوادهها در مناطق محروم طوری نیست که خودشان بتوانند شهریهی مهدکودک را بپردازند. پیگیریهایی در این زمینه داریم. دوم آموزش و فرایندهایی تربیتی است که برنامههای پیشبینی شده شامل مهدهای روستایی نیز شده و از آن بهرهمند میشوند».
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک دربارهی ضرورت و میزان حضور کودکان در مهدکودکها گفت: «قرار نیست همهی کودکان به مهدکودک بروند به ویژه سه سال اول که باید در خانواده باشند. توانمندسازی خانوادهها جزو برنامههای جدی ماست اما توسعه در سه سال دوم مورد تاکید است و بچهها باید برای ورود به دورهی رسمی آموزش آماده شوند اما در مجموع اینکه همهی کودکان تحت پوشش مهدکودکها باشند مورد توصیه و مدنظر نیست».
وی با اشاره به وجود ۵۰ هزار مهدکودک و پیشدبستانی، خاطرنشان کرد: «۳۰ هزار مرکز پیشدبستانی، ۱۶ هزار مهدکودک تحت پوشش بهزیستی و حدود پنجهزار مهد تحت پوشش دستگاهها و نهادهای دیگر هستند که مجوز رسمی ندارند یا به عبارتی دارای مجوز داخلی هستند که مساجد، شهرداریها، بسیج، حوزههای علمیه، وزارت ورزش و جوانان و غیره از این جملهاند. همهی اینها در نهایت باید از سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک مجوز بگیرند».
حاجیانزاده با بیان اینکه نظامنامهی شایستگی و احراز صلاحیت مربیان در دست تدوین است و ملاک ورود اولیه به سیستم خواهد بود، دربارهی مهدکودکهای غیرمجاز و سازوکار نظارتی بر فعالیت مهدها، بیان کرد: «فعلا وضعیت موجود ادامه مییابد، اما قطعا در استانداردهای در دست تدوین به مسئلهی فضا، برنامهها، محتوا و مانند آن توجه میشود. ضمن آنکه برنامهها خشک و رسمی نیستند، اما باید موازین و معیارهای دینی و اسلامی نیز رعایت شوند».
وی دربارهی شهریه مهدکودکها نیز گفت: «تصمیم امسال این بود که درصدی به شهریههای قبلی افزوده شود که سازمان ملی حمایت از مصرفکنندگان دربارهی آن تصمیم میگیرد که نرخ افزایش تا سقف ۳۲ درصد را به ما اعلام کردهاند و بخشنامهی آن نیز به زودی صادر میشود».
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک دربارهی اجباری شدن دورهی پیشدبستانی نیز گفت: «پیشدبستانی دورهی رسمی غیراجباری است، اما سیاست ما فراگیر شدن این دوره است و هفت سال هم برای ایجاد پوشش همگانی فرصت داده شده است. همگانی شدن دوره هم نباید اجباری باشد بلکه باید با فرهنگسازی و ایجاد جذابیت، خانوادهها به حضور فرزندشان در این دوره متمایل شوند». /پ
نظر خود را بنویسید