فردای کرمان – گروه جامعه: معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه گفت: «نباید شرایط به جایی بیانجامد که کودکی برای لقمهی نانی، سرپناهی و ... سرقت کرده و یا تخلفی را مرتکب شود و یا کودکی چنان در جامعه رها شود که عدهای طمع کرده و از او در بحث سرقت، تکدیگری، قاچاق و .... سوءاستفاده کنند».
وی همچنین با اشاره به حضور دو هزار کودک با مادر ایرانی و پدر افغانستانی در استان کرمان، تاکید کرد: «تعیین تکلیف اسناد هویتی این کودکان باید مورد توجه جدی قرار گیرد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روبط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، حجتالاسلام والمسلمین نورالله قدرتی در اختتامیهی کارگاه نظام عدالت برای اطفال و نوجوانان با تاکید بر کودکان مهاجر و پناهنده در کرمان با اشاره به اینکه 79 مصوبه در مورد حقوق کودک و 330 مصوبه در مورد اتباع و مهاجرین در دو جلد کتاب جمعآوری شده است، بیان کرد: «کارگاه نظام عدالت برای اطفال و نوجوانان با تاکید بر کودکان مهاجر و پناهنده، به رعایت بیشتر حقوق این قشر بیانجامد زیرا اطفال و نوجوانان سنگ بنای جامعه هستند که باید به آن توجهی خاص و ویژه کرد».
وی افزود: «باید به وضعیت جسمانی، روحی، ذهنی، اخلاق، تغذیه و تربیت اطفال و نوجوانان توجه ویژهای شود».
معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه با بیان اینکه تکلیف اصلی برای صیانت و شخصیت اطفال و نوجوانان و رشد و تعالی آنها روی دوش والدین است، ادامه داد: «مسئولیتهای والدین؛ تکلیف حکومتها، مسئولان و سازمانهای مربوطه را نفی نمیکند و نه تنها سازمانها، بلکه تکتک افراد جامعه در این زمینه وظیفه دارند».
حجتالاسلام قدرتی اظهار کرد: «نباید به جایی بیانجامد که کودکی برای لقمه نانی، سرپناهی و ... سرقت کرده و یا تخلفی را مرتکب شود و یا کودکی چنان در جامعه رها شود که عدهای طمع کرده و از او در بحث سرقت، تکدیگری، قاچاق و .... سوءاستفاده کنند».
وی همچنین با اشاره به حضور دو هزار کودک با مادر ایرانی و پدر افغانستانی در استان کرمان، تاکید کرد: «تعیین تکلیف اسناد هویتی این کودکان باید مورد توجه جدی قرار گیرد».
معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه افزود: «عمدهی وظایف در حوزهی اطفال و نوجوانان از جمله در زمینهی تحصیل، امنیت و ... در دست نهادهای اجرایی است و در این زمینه اعتبارات نیز در اختیار آنها قرار دارد اما اگر دستگاه قضایی جدی به میدان آید و از قدرت قلم خود بهجا، بهموقع، قاطعانه و شجاعانه استفاده کند میتواند زمینهای را فراهم کند که حقوق کودکان در جامعه هر چه بیشتر حفظ شود».
وی گفت: «دادستانها و روسای حوزههای قضایی باید جایگاه خود برای حفظ حقوق اطفال و نوجوانان را جدی بگیرند زیرا سرنوشت آیندهی کشور به دست همین نوجوانان و جوانان است». /پ
نظر خود را بنویسید