فردای کرمان – گروه فرهنگوهنر: بیستویکمین دورهی جایزهی کتاب سال استان کرمان روز پنجشنبه، چهارم آذرماه در شهر مس سرچشمه برگزار، و از برگزیدهها و شایستگان این دوره تقدیر شد.
دبیر کمیته علمی انتخاب کتاب سال استان کرمان در این آیین گفت که دبیرخانهی انتخاب کتاب سال استان برای بیستویکمین دورهی جایزهی کتاب سال کرمان، 700 کتاب منتشرشده از فروردین سال 1396 تا پایان اسفند 1397، را در 9 حوزه با استفاده از تخصص داوران صاحبنظر و پاکاندیش مورد بررسی قرار داده و آثار برگزیده را معرفی کرده است.
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، احمد یوسفزاده در ابتدا با خواندن بریدهای از کتاب خود با عنوان «شاید پیش از اذان صبح» بیان کرد: «این کتاب را به پاس محبت نامهی عزیزی که سردار شهید سلیمانی برای من بعد از کتاب «آن بیستوسه نفر» فرستادند، نوشتم تا ادای دین کرده باشم و این کتاب را به روح بلند سردار آسمانی تقدیم کردم».
وی سپس به قرائت بخشی از بیانیهی هیات داوران انتخاب کتاب سال استان کرمان پرداخت و افزود: «کتاب دفتر تاریخ است که نیک و بد دوران را ثبت میکند تا بعدها که بی ما بسی روزگار بروید گل و بشکفد نوبهار، قصهی این روزهایمان را در گوش زمانه زمزمه کند».
وی ادامه داد: «کتاب، قلم حق است که از شیرهی جان نویسندگان مینوشد، کتاب مرکب دریای ذهن بیدار است که درخت میشود، که رود میشود، که ابر میشود، که دریا میشود و مروارید معرفت را به ساحل انسانیت هدیه میکند».
یوسفزاده یادآور شد: «کتاب میراث پیامبران وارث امتهاست تا واژههای مقدسش را میان هم تقسیم کنند به مهر، و هرکس به قدر فهم بیاموزد و یاد بدهد. کتاب، قرص خورشید است که دردهای بشریت را تسکین میدهد و راههای تاریک نرفته را روشن میکند».
وی اظهار کرد: «کتاب همان درختی است که از تهدید تبر فرصت دانایی آفریده است و جان شیفتهی بینوایان را از مغاک کوری به تالار روشن بینایی هدایت میکند و امروز ما اینجا ایستادهایم در سرچشمهی حامیان فرهنگ، تا دست نجیب کاشفان معدن تمامنشدنی کتاب را بفشاریم و بر سینهی نویسندگان برتر استان پهناور کرمان گل بزنیم».
دبیر کمیته علمی انتخاب کتاب سال استان کرمان ادامه داد: «و اما در میان برگزاری آخرین دورهی معرفی کتاب سال استان در سال 97 به این مثنوی پرتاخیر که امروز خوانده میشود، مردی کرمانی از میان ما رفت که میدان ماموریتش جای دیگر، اما عاشق کتاب هم بود، و چاپ صدها کتاب ارزشمند در حوزهی ایثار و شهادت تا واپسین روزهای عمر به همت او انجام شد، سردار شهید حاجقاسم سلیمانی. کسی که در همهی ماموریتهای داخلی و برونمرزی، حتی در دل جنگها کتابی همراه داشت و از فرصت مطالعه محروم نبود. یادش گرامی».
وی افزود: «کمیته انتخاب کتاب سال استان کرمان در دورههای آینده بخش ویژهای به نام این یل جگرآور کرمانی که کتاب شهادت را با جوهر خونش نوشت در نظر خواهد گرفت».
یوسفزاده بیان کرد: «در میان این دو دوره، اتفاق دیگری افتاد که بارها و بارها برگزاری مراسم را جابهجا کرد، کرونا، بلیهای عالمگیر که بر حوزهی کتاب و کتابخوانی تاثیر گذاشت و برگزاری جشنها و نمایشگاههای کتاب را به محاق برد».
وی گفت: «مشکل دیگری که اهالی دیار کتاب را در این سال پریشاناحوال کرده، اوضاع آشفتهی اقتصاد کشور است که حوزهی کتاب نیز از تیررس آن خارج نیست و بر فرآیند تولید تا توزیع آن اثر منفی و زیانبار گذاشته است. البته در میان همهی این سرخبادهای اشکآور، چراغ کلبهی کتاب همچنان روشن ماند و دبیرخانهی انتخاب کتاب سال استان برای این دوره از فروردین سال 1396 تا پایان اسفند 1397، تعداد 700 کتاب را در 9 حوزه مورد بررسی قرار داد و با استفاده از تخصص داوران صاحبنظر و پاکاندیشه آثار برگزیده را معرفی کردند».
یوسفزاده در پایان گفت: «به عنوان دبیر کمیته علمی انتخاب کتاب سال استان و به نمایندگی از هیات محترم داوران از جامعهی کتابخوان، نویسندگان، ناشران و حمایت دلسوزانهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و البته استاد ارجمند، نویسندهی صاحبنام، آقای مهدی محبیکرمانی، دبیر اجرایی کمیته، که امروز جایشان خالیست، تشکر میکنم».
گفتنی است در ادامه، اسامی برگزیدگان و شایستگان تقدیر از سوی دبیر کمیته علمی در اختیار مجری برنامه قرار گرفت و منتخبین بیستویکمین دورهی کتاب سال استان معرفی شده و هدایای خود را دریافت کردند. /پ
نظر خود را بنویسید