فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد: «سالانه ۱۶ تن در هکتار فرسایش آبی و ۳۰ تن در هکتار فرسایش بادی داریم که حجم زیادی از خاک کشور را از دسترس خارج میکند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از خراسان، مسعود منصور در گردهمایی مسئولان حوزه نمایندگی ولیفقیه در ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استانهای کشور در مشهد با اعلام این خبر افزود: «برای اولین بار در کشور مرکز بینالمللی مدیریت جامع حوضههای آبخیز با موافقت یونسکو و همچنین مرکز فناوری و نوآوریهای منابع طبیعی در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ایجاد شده است».
وی اظهار کرد: «سالانه 16 تن در هکتار فرسایش آبی و 30 تن در هکتار فرسایش بادی داریم که حجم زیادی از خاک را از دسترس خارج میکند اما اقدامات مؤثر آبخیزداری به کاهش 9 تنی فرسایش آبی در هر هکتار منجر شده است. از سوی دیگر هر سیلاب حدود 40 میلیارد ریال خسارت در بردارد و ما در دهه اخیر شاهد بیش از 7800 سیلاب در کشور بودیم که به ایجاد 200 میلیون مترمکعب رسوب در مخزن سدها منجر شد. این رسوبات علاوه بر کاهش عمر سد به پر شدن مخزن آن منجر میشود، بنابراین پروژههای آبخیزداری 70 درصد خسارت سیل را کاهش می دهد و باعث میشود در هر هکتار، هزار مترمکعب آب به سفرههای آب زیرزمینی نفوذ کند».
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: «سالانه به طور متوسط ۳۰۰ هزار هکتار طرح بیابانزدایی برای مقابله با بیابانزایی در کشور اجرا میشود و حدود هفت میلیون هکتار از عرصههای بیابانی کشور در شرایط بحرانی قرار دارد». /الف
نظر خود را بنویسید