فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی شرق استان کرمان مهمترین مشکل نخلداران را خردهمالکی و مقرون بهصرفه نبودن هزینهها برای استفاده از شیوههای مکانیزه در آبیاری و زراعت بیان کرد و گفت که دولت هیچ طرح حمایتی در خصوص مکانیزاسیون، صنعت فرآوری و صادرات خرما وجود ندارد و کشاورزان هم از تسهیلات بانکی با سود بالا استقبال نمیکنند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، محمدحسین اکبری، چهارشنبه ۱۰ آذرماه بیان کرد: «عمدهی ارقام تولیدی محصول خرما، مضافتی است که در شرق استان تولید میشود و قابلیت صادرات دارد. خرمای هلیلی، زاهدی پیاروم و مجور نیز از دیگر ارقام خرما در بم هستند که میزان تولید آنها کم است».
وی با اشاره به مشکلات نخلستانداران افزود: «عمدهی مشکلات نخلداران در کل کشور خردهمالکی است و برای مالک صرفهی اقتصادی ندارد که از مکانیزمهای آبیاری قطرهای یا تحت فشار بهره گیرد».
رئیس اتاق بازرگانی شرق استان کرمان ادامه داد: «استفاده از تراکتور، سرشاخه خردکن و بالابر برای یک نخلستان کوچک توجیه اقتصادی ندارد که برای رفع این مشکل میتوان از شرکتهای سهامی زراعی استفاده کرد».
وی بیان کرد: «یکی از مشکلاتی که کشاورزان را درگیر کرده آفتهایی است که اخیرا به نخلستانها هجوم آورده و جهاد کشاورزی هم هیچ حمایتی ندارد و کشاورزان خودشان باید برای مبارزه اقدام کنند و از آنجا که آفتها بهصورت گسترده در باغات وجود دارد هماهنگی برای مبارزه میتواند، تاثیرگذار باشد».
اکبری خاطرنشان کرد: «اخیرا دولت پانصد میلیون تومان برای کمک به کشاورزان سراسر کشور اختصاص داده که جوابگوی مبارزه با آفت نیست».
وی افزود: «خشک شدن قنوات و چاههای کشاورزی، بحران آب را به وجود آورده که باید این امر را جدی بگیریم و با استفاده از آبیارهای نوین میتوانیم به بقای نخلها کمک کنیم که دولت میتواند با در نظر گرفتن تسهیلات ارزانقیمت در این راستا یاریگر کشاورزان باشد».
رئیس اتاق بازرگانی شرق استان کرمان ادامه داد: «باید آبیاری غرقابی به آبیاری نوین تبدیل شود و دولت باید مشوقاتی در نظر بگیرد تا کشاورزان به این سمت رو بیاورند».
وی خاطرنشان کرد: «قیمت خرما با عرضه و تقاضا برمیگردد و اگر تقاضا بیشتر باشد، قیمت خرما بالا میرود و هزینهی کشاورز پوشش داده میشود».
اکبری گفت: «قیمت خرما در چند سال اخیر کاهش نداشته و میزان صادرات رو به افزایش بوده است؛ البته بحران کرونا سیر صعودی صادرات را کاهش داده ولی در روند عادی افزایش داشته است و شاهد کاهش فعالیت بازار داخلی و صادرات به واسطهی کرونا بودهایم و چنانچه بحران کرونا را نداشتیم همانند سالهای گذشته سیر صعودی در صادرات را طی میکردیم».
وی افزود: «هیچ طرح حمایتی در زمینهی صنعت خرما وجود ندارد؛ بهطور مثال برای سیستمهای آبیاری تحت فشار، کمکهای دولت قابل توجه نیست و آنچه که دولت کمک میکند حتی پنجاه درصد هزینههای آبیاری تحت فشار را پوشش نمیدهد».
رئیس اتاق بازرگانی شرق استان کرمان ادامه داد: «دولت هیچ طرح حمایتی در خصوص مکانیزاسیون، صنعت فرآوری و صادراتی ندارد ضمن اینکه کشاورزان از تسهیلات بانکی با سودهای بالا استقبال نمیکنند». /پ
نظر خود را بنویسید