فردای کرمان – گروه اقتصاد: دبیر کارگروه سازگاری با کمآبی شرکت آب منطقهای کرمان گفت: «اجرا و نظارت مستمر بر برنامهی سازگاری با کم آبی در استان ضرورتی اجتنابناپذیر است و در همین زمینه اتاق فکری با استفاده از ظرفیت دانشگاهها و سایر نهادهای متولی برای نظارت بر عملکرد برنامهی سازگاری تشکیل میشود».
وی تاکید کرد: «دانشگاههای استان کرمان ظرفیت بالایی دارند و میتوانند با بهرهگیری از نخبگان کارآمد به مدیریت معضل آب و نظارت بر اجرای برنامهی سازگاری با کمآبی کمک کنند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا کرمان، سینا روزبهانی، سهشنبه ۱۶ آذرماه بیان کرد: «برنامهی سازگاری با کمآبی استان کرمان پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و مدیریتی با حضور دستگاههای اجرایی مرتبط در سطح استان تهیه و طبق این برنامه برای تمامی دستگاهها وظایفی به منظور کاهش برداشت آب پیشبینی شده است».
وی تاکید کرد: «اجرای صحیح برنامهی سازگاری با کمآبی در استان کرمان نیازمند مشارکت همهی بخشهای مصرفکنندهی آب و نظارت مستمر و ایجاد بستر فرهنگی - اجتماعی مناسب مصرف بهینهی این سرمایهی ملی است».
دبیر کارگروه سازگاری با کمآبی شرکت آب منطقهای کرمان ادامه داد: «هماهنگیهای فرابخشی در سطح دولت و بهرهمندی از ظرفیت دانشگاهها و سازمانهای مردمنهاد برای نظارت و ایجاد همافزایی بیشتر در ارتقای سواد آبی و نهادینه کردن فرهنگ مصرف صحیح آب و استفاده از راهکارهای فنی، حقوقی و اقتصادی پیشبینیشده در برنامهی سازگاری با کمآبی استان امری مهم و ضروری است».
وی ادامه داد: «شرکت آب منطقهای کرمان با هماهنگی سایر دستگاههای وظیفهمند در برنامه سازگاری با کمآبی در نظر دارد با تشکیل اتاق فکر قوی در زمینههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و فنی برنامهی سازگاری با کمآبی، از نظر استادان دانشگاه، خبرگان و صاحبنظران بخش آب به منظور پیگیری و نظارت بر اجرای صحیح این برنامه و صیانت از منابع آب زیرزمینی در استان استفاده کند».
روزبهانی اظهار کرد: «در این زمینه مکاتباتی با دانشگاهها و نیز اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان انجام و درخواست شده است صاحبنظران دارای تخصص در این زمینه که تمایل به همکاری دارند را معرفی کنند».
روزبهانی افزود: «البته نیاز است زمینهی همکاری و حمایتها نیز توسط دستگاههای وظیفهمند و استانداری به منظور مشارکت فعال دانشگاهها فراهم شود؛ نخبگان قطعا ایدههایی برای بهتر شدن شرایط آب در استان دارند و اجرای این ایدهها نیاز به حمایت دارد».
وی با اشاره به بینبخشی بودن ماهیت حکمرانی آب تاکید کرد: «استفاده از ظرفیت یک نهاد بیطرف مثل دانشگاه یا سایر سازمانهای مردمنهاد برای پیگیری و نظارت بر اجرای این برنامه میتواند حرکت مثبت و رو به جلویی برای رفع چالشهای سازمانی و فنی بخشهای مختلف و هماهنگی بین دستگاهها برای ارائهی گزارش عملکرد برنامهی سازگاری با کمآبی باشد».
روزبهانی تاکید کرد: «همچنین این اتاق فکر با بهرهگیری از استادان حوزهی علوم انسانی میتواند به بررسی جنبههای حقوقی، فرهنگی و جامعهشناختی اجرای این برنامه علاوه بر جنبههای فنی بپردازد و این موضوع مهم جزو اولویتهای پژوهشی دانشگاههای استان کرمان قرار گیرد».
به گزارش ایرنا، از سال ۱۳۹۷ پس از مشخص شدن ساختار برنامههای سازگاری با کمآبی، کار تدوین این برنامهها در کشور و استان کرمان آغاز و استاندار نیز به عنوان رئیس کارگروه استانی سازگاری با کمآبی مشخص شد و در نهایت برنامه سازگاری با کمآبی استان کرمان آذر ۱۳۹۹ در کارگروه ملی مورد تصویب قرار گرفت.
برنامهی سازگاری با کمآبی استان کرمان بر محوریت صرفهجویی یک هزار و ۹۸۰ میلیون مترمکعب آب در سال است که در فاز اول این برنامه که تا سال ۱۴۰۵ پیشبینی شده، نزدیک به یک هزار و ۳۰ میلیون مترمکعب از محل آبهای زیرزمینی صرفهجویی شود. /پ
نظر خود را بنویسید