فردای کرمان – گروه جامعه: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: «شهرستان جیرفت به عنوان پایلوت طرح پیشگیری از خشونت در استان کرمان انتخاب شد».
سیدمهدی قویدل با بیان اینکه بسیاری از دعواها و خشونتها به دلیل عدم توجه به تغییر رفتارها رخ میدهد، افزود: «مسالهی دیگر برچسبزنی است که به واسطهی آن فرد باور میکند که یک مجرم است و به اقدامات مجرمانه ادامه میدهد، به همین جهت ضرورت دارد در سطح جامعه، تغییر نگرش و تغییر رفتار ایجاد شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، قویدل در جلسهی شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان جیرفت با اشاره به تدوین سبد مداخلات پیشگیری از خشونت، اظهار کرد: «سبد مداخلات در سه بُعد پیشگیریهای فرهنگی - اجتماعی، حقوقی - قضایی، و وضعی – امنیتی - انتظامی تعریف شده است و دستگاههای حمایتی، فرهنگی، اجرایی، امنیتی - انتظامی، زندان، دادگستری، مجامع علمی و نهادهای مردمی، مصلحین و سران طوایف نیز طبق این تعریف باید در تقسیم کار دخیل شوند».
وی ادامه داد: «در راستای تعریف سبد مداخلات راهکارهایی در دراز مدت در نظر گرفته شده است از جمله مهمترین موضوع ترویج فرهنگ گذشت و گسترش صلح و سازش و بخشش است، همچنین فرهنگسازی از طریق فضای مجازی و تبلیغات محیطی در دادگستریها و سطح شهر، تبلیغات در رسانهها و صدا و سیما، برگزاری همایش سران طوایف و نیز تغییر باورها، زیرساختها و برچسبزنیها و جلب مشارکتهای مردمی و خیرین نیز در دستور کار است».
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اضافه کرد: «راهکارهای ذکر شده با همراهی و مشارکت مجامع علمی، آموزش و پرورش، دانشگاهها، تبلیغات اسلامی و روحانیون و مبلغین امکانپذیر است، ضمن اینکه نباید از مقولهی تبلیغات محیطی نیز غافل شویم در حالیکه تاکنون به این مساله نیز چندان توجهی نشده است، ضمن اینکه صدا و سیما هم یکی از ارکان مهم در زمینهی اطلاعرسانی، فرهنگسازی و تبلیغات محسوب میشود».
وی در ادامه با اشاره به برگزاری همایش سران طوایف، یادآوری کرد: «سران طوایف جنوب و شرق استان با توجه به ذینفوذ و متنفذ بودن، به حل بسیاری از معضلات در میان طوایف خود و همچنین به مسائل امنیتی استان کمک کردهاند و میتوان از این ظرفیت بیش از گذشته در راستای پیشگیری از وقوع جرایم استفاده کرد».
قویدل همچنین به مسالهی مهم تغییر باورها اشاره و تاکید کرد: «بسیاری از تیراندازیهایی که در مراسمهای عروسی انجام میشود و خیلی از دعواها و خشونتها، به دلیل عدم توجه به تغییر رفتارها رخ میدهد و مسالهی دیگر برچسبزنی است که به واسطهی آن فرد باور میکند که یک مجرم است و به اقدامات مجرمانه ادامه میدهد، به همین جهت ضرورت دارد در سطح جامعه، تغییر نگرش و تغییر رفتار ایجاد شود». /پ
نظر خود را بنویسید