فردایکرمان ـ گروه جامعه: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تقاضای گروهی از نمایندگان به منظور تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با ۱۴۳ رای، موافقت کردند.
یکی از محورهای این تحقیق و تفحص، تکرار حوادث خسارتبار بهخاطر آبگرفتگی وسیع و گسترده در برخی مناطق شهری کشور و پاسخگو نبودن آبفا ذکر شده است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی 14 دیماه مجلس، گزارش کمیسیون عمران مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور را بررسی کرده و در نهایت با ۱۴۳ رای موافق با آن موافقت کردند.
محورهای این تحقیق و تفحص به شرح زیر است:
۱- علت تکرار حوادث خسارتبار بهخاطر آبگرفتگی وسیع و گسترده در برخی مناطق شهری کشور و دلایل مسئولیتگریزی و پاسخگو نبودن شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در قبال اینگونه رخدادها که مشکلات و آسیبهای فراوانی برای مردم به همراه داشته، چیست؟
۲- علت وجود ضعف در نظارت و ارزیابی عملکرد و عدم تاثیرگذاری مناسب بر وضعیت کارکردی شرکتهای آب و فاضلاب در خصوص نحوه هزینهکرد مبالغ برداشت شده از محل صندوق ذخیره ارزی و تاخیر در اجرا و اتمام پروژههای نیمهتمام نظیر آنچه که در خوزستان بر اساس ارزیابیهای اخیر دیوان محاسبات کشور در گزارش صادره در این مورد قابل مشاهده میباشد و منجر به ارجاع آن به دادسرای دیوان جهت شروع رسیدگی به تخلّفات مالی و قراردادی شده، چیست؟
۳- دلایل بروز ضعف در مطالعه، برنامهریزی و نظارت و هماهنگی در اجرای طرحهای آب و فاضلاب برای تضمین رعایت ضوابط مربوطه و عدم مسئولیتپذیری و فقدان ایفاء نقش و تاثیر در مدیریت و نظارت بر ایجاد و بهرهبرداری از تاسیسات آب و فاضلاب (بهعنوان نمونه پروژه احداث تصفیهخانه ششم آب تهران) کدام است؟
۴- علّت انفعال در افزایش بازدهی و بهرهوری سرمایه و امکانات که زمینهساز برای استفاده نامطلوب از اعتبارات دولتی و نیز حقوق عمومی شده و نیز ناکارآمدی در مدیریت صحیح سهام و سرمایه های صنعت آب و فاضلاب چیست؟
۵- نحوهی عملکرد ناکارآمد در نظام انتصابات در ردههای مختلف مدیریتی از بخشهای عملیاتی و صف گرفته تا ستادی و غیر اجرایی که ضعف و نارسائی و عقبماندگی را در کارنامه عملکردی برخی از شرکت های آب و فاضلاب استانی به شکل غیر قابل انکاری نمایان کرده است، چگونه است؟
۶- دلایل دور زدن قوه مقننه از طریق پیشنهاد، پیگیری و اجرای الحاق شرکتهای آب و فاضلاب روستائی در شرکتهای آب و فاضلاب شهری به اسم یکپارچه سازی و بر خلاف ماده ۱۹ قانون اجرای سیاستهای کلّی اصل ۴۴ قانون اساسی، بدون اخذ مصوبه از مجلس شورای اسلامی کدام است؟
۷- نحوه هزینهکرد وجوهی که بهصورت شهر به شهر بدون حسابرسی محل مصارف آن و بصورت خاص در قالب عناوین و اَشکال مختلف مازاد بر تعرفههای رسمی و مصوّب کشوری آب بها و فاضلاب بها از طریق اخذ مصوبه از شوراهای اسلامی شهر از مردم دریافت شده، چگونه است؟/الف
نظر خود را بنویسید