فردای کرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان با بیان اینکه سیل هفتهی گذشته در جنوب استان 1500 میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرد، گفت: «بیشترین حجم خسارات در منوجان، رودبار جنوب و قلعهگنج وارد شد زیرا این شهرها در دامنهی دشتهای منتهی به کوه واقع شدهاند و سیلابی هستند».
علی زینیوند همچنین با اشاره به بارندگیهای پیشرو در استان تاکید کرد: «با توجه به خسارتی که به زیرساختها در سیل 12 دیماه وارد شده است، بارندگی جدید باید بیشتر مورد توجه و مدیریت باشد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، وی 18 دی ماه در جلسهی ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمان با حضور سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) بیان کرد: «8 تا 13 دی ماه با توجه به پیشبینیهای هواشناسی، بارندگیهای شدیدی در 9 شهرستان داشتیم، اما بیشترین حجم خسارات در منوجان، رودبار جنوب و قلعهگنج وارد شد».
استاندار کرمان ادامه داد: «این شهرها در دامنهی دشتهای منتهی به کوه واقع شدهاند و سیلابی هستند».
وی اظهار کرد: «در سال 99 با مشارکت واحدهای بزرگی صنعتی و همکاری شهرداریها، دهیاریها و به ویژه ادوات و تجهیزات ارتش، 132 کیلومتر از روستاهای بحرانزای استان لایروبی و دایکهای حفاظتی ایجاد شد که همین امر از خسارت بیشتر کاست».
زینیوند گفت: «با توجه به آمادگی کاملی که در ستاد بحران استان و شهرستانها وجود داشت، نیروها در ساعات اولیهی وقوع سیلاب وارد امدادرسانی شدند».
وی افزود: «سیلاب موجب انسداد 156 راه روستایی، قطع ارتباط 9 محور مواصلاتی، آبگرفتگی و خسارت به 1700 واحد مسکونی روستایی و شهری و برآورد 1500 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی جنوب استان شد».
استاندار کرمان ادامه داد: «سال گذشته نیز سرمازدگی 13 هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی استان وارد کرد، اما نتوانستیم اعتباری را برای جبران این خسارات به دست مردم برسانیم».
وی به محدودیت اعتبارات و فرآیند طولانی برای تامین و تخصیص جبران خسارت سیلزدگان اشاره کرد و گفت: «مهمترین و ضروریترین مسئله، تسریع در رسیدگی به کشاورزی، احشام، لوازم منزل و احداث سرویسهای بهداشتی در مناطق است».
زینیوند بیان کرد: «کمکها برای تامین لوازم منزل و محل نگهداری دامها به صورت اضطراری و برای بازگرداندن سیلزدگان به زندگی عادی قبل از وقوع سیل است». /پ
نظر خود را بنویسید