فردای کرمان – گروه اقتصاد: به گفتهی مدیرعامل آب منطقهای استان کرمان در جریان بارندگیهای هفتهی گذشته در استان، بیشترین میزان بارشها در منوجان با 240 میلیمتر ثبت شده است. کمترین میزان مربوط به شهرستان راور بوده است.
علی رشیدی افزود: «بارندگیها با وجود اینکه منجر به وقوع سیلاب در بعضی از شهرها شد اما در قسمتهای بالادست سدها میزان بارندگی خیلی زیاد نبوده است و 22 میلیون مترمکعب بر اثر بارندگیهای اخیر به آب سدها افزوده شده است».
وی اجرای سند سازگاری با کمآبی در استان را ضروری دانست و با بیان اینکه سند سازگاری با کمآبی یک برنامهی تحمیلی و ابلاغی از وزارت نیرو نبوده و در کرمان با توجه به شرایط استان کارشناسی شده است، تاکید کرد: «استان کرمان سالها درگیر خشکسالی است و چارهای جز اجرای دقیق سند سازگاری با کمآبی استان نداریم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از تسنیم کرمان، وی 21 دیماه با اشاره به اینکه هفتهی گذشته بارندگی بسیار خوبی در سطح استان کرمان داشتیم، اظهار کرد: «استان کرمان در یک اقلیم خشک و دارای بارندگی کم قرار دارد و از ویژگیهای اقلیم خشک است که با شروع بارندگی، شاهد بارندگیهای سیلآسا باشیم».
وی با بیان اینکه متوسط بارندگی استان کرمان تقریبا 130 میلیمتر است و در سال گذشته بهطور متوسط 74 میلیمتر بارندگی داشتیم، گفت: «خوشبختانه در سال جاری تاکنون میزان بارندگیها در استان حدود 60.1 میلیمتر بوده است».
مدیرعامل آب منطقهای کرمان یادآور شد: «در بارندگیهای اخیر، بیشترین بارندگی در شهرستان منوجان با حدود 240 میلیمتر به ثبت رسیده و کمترین میزان بارندگی استان نیز در شهرستان راور بوده است».
وی ادامه داد: «در جنوب استان کرمان بارندگیهای موثری وجود داشت و اگر چه منجر به وقوع سیلاب در بعضی از شهرها شد اما در قسمتهای بالادست سدها میزان بارندگی خیلی زیاد نبوده است و 22 میلیون مترمکعب بر اثر بارندگیهای اخیر به آب سدها افزوده شده است».
رشیدی با اشاره به اینکه در سد جیرفت حدود 11 میلیون مترمکعب و در سد نسا حدود 9 میلیون مترمکعب آب جمعآوری شده است، گفت: «در مجموع حدود 224 میلیون مترمکعب ظرفیت سدهای استان پر شده است».
وی با بیان اینکه در چهار سد بزرگ استان که مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند حدود 583 میلیون مترمکعب ظرفیت سدها بوده که از این میزان حدود 224 میلیون متر مکعب ظرفیت آنها پر شده است، اظهار کرد: «تقریباً 38 درصد ظرفیت سدهای استان پر شده است».
چارهای جز اجرای دقیق سند سازگاری با کمآبی استان نداریم
مدیرعامل آب منطقهای کرمان با اشاره به اینکه کارگروه سازگاری با کمآبی استان از سال 1399 در استان تشکیل شده است بیان کرد: «در این کارگروه شرایطی فراهم شده تا با توجه به شرایط اقلیمی استان برنامههای سازگاری با کمآبی سیاستگذاری شود».
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر یکی از برنامههای مهم وزارت نیرو تشکیل و کارگروههای استانی سازگاری با کم آبی به ریاست استانداران بوده گفت: «در استان کرمان نیز این کارگروه فعال و جلسات آن به ریاست استاندار برگزار میشود».
رشیدی با اشاره به اینکه تمام دستگاههای بزرگ مصرفکنندهی آب کشور در این کارگروه وجود دارند تا با همکاری و همافزایی منابع آبی موجود استان مدیریت شود، افزود: «برنامهی سازگاری با کمآبی استان از پایین تعیین و برنامهریزی شد و به وزارت نیرو پیشنهاد شد که یک ویژگی بزرگ است».
وی با بیان اینکه این برنامه یک برنامه تحمیلی و ابلاغی از وزارت نیرو نبوده و در استان کرمان با توجه به شرایط استان کارشناسی شده است گفت: «استان کرمان سالها درگیر خشکسالی است و چارهای جز اجرای دقیق سند سازگاری با کمآبی استان نداریم».
مدیرعامل آب منطقهای کرمان بیان کرد: «بر اساس برنامهی سازگاری با کمآبی استان در دو مرحله باید صرفهجویی آب داشته باشیم که در مرحلهی اول یک میلیون و 30 هزار مترمکعب آب باید کمتر برداشت شود».
11هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان کرمان پلمب شده است
وی با اشاره به اینکه تعداد چاههای آب غیرمجاز در استان کرمان بسیار زیاد است، گفت: «از سال 84 تاکنون 11 هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان کرمان پلمب و مسدود شده است».
رشیدی با بیان اینکه از ابتدای اجرای برنامهی سازگاری با کمآبی در استان کرمان از سال 99 تا نیمهی اول سال 1400 تعداد هزار و 125 حلقه چاه غیرمجاز در استان کرمان پلمب شده، بیان کرد: «34 هزار و 500 حلقه چاه در استان کرمان داریم که از این تعداد حدود 9 هزار و 500 حلقه چاه غیرمجاز است».
وی با اشاره به اینکه چاههای غیرمجاز استان کرمان به دو گروه تقسیم میشوند، افزود: «چاههای غیرمجازی که قبل از سال 85 حفر شدند برابر قانون باید برای آنها پروانهی 25 مترمکعب برداشت آب در شبانهروز صادر شود».
مدیرعامل آب منطقهای کرمان با بیان اینکه حدود چهار هزار و 200 حلقه چاه بعد از سال 85 حفر شده که حدود هزار و 200 حلقه آن حکم قضایی برای مسدودی دارد که مرتب پیگیری میشود، گفت: «470 حلقه چاه غیرمجاز در شش ماهه اول سال در استان کرمان پلمب شده است».
وی با اشاره به اینکه احداث صنایع پرآببر در استان جایز نیست و وزارت نیرو نیز با احداث این صنایع در استان مخالفت میکند، افزود: «انتقال آب از خلیج فارس به استان کرمان توسط صنایع بزرگ استان انجام شده که کار بسیار بزرگی بود که بدون اعتبار دولتی انجام شد».
رشیدی با بیان اینکه صنایع استان کرمان از منابع آبی استان سهم بسیار کمی دارند گفت: «از 100 درصد منابع آبی استان بیش از 94 درصد آن در بخش کشاورزی و حدود دو تا دو و نیم درصد آن مصرف آب شرب است». /پ
نظر خود را بنویسید