فردای کرمان – گروه فرهنگوهنر: مدیرکل فرهنگ و ازشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه جشنواره شعر رضوی طی دو روز برگزاری، تبدیل به یک کارگاه تخصصی و آموزشی شد، گفت: «در افتتاحیهی جشنواره ما شاهد حضور شعرا بودیم که در مدح و منقبت امام رضا علیهالسلام و حضرت زهرا (س) و هم در رثای سردار سلیمانی، اشعار زیبایی قرائت شد و در ادامه، برگزاری برنامههای محفل شعر و نشست تخصصی، جشنواره را تبدیل به یک کارگاه آموزشی و تخصصی کرد و تعاملی که بین منتخبین جشنواره و شعرای استان ایجاد شد از ویژگیهای جشنواره امسال است».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، محمدرضا علیزاده، یکشنبه سوم بهمنماه، در مراسم اختتامیهی بیستوهفتمین جشنواره ملی شعر رضوی که با حضور مهمانان کشوری و استانی در اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد، ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن، بیان کرد: «جشنواره شعر رضوی در یکی دو سال اخیر به دلیل وضعیت بیماری کرونا دچار یکسری ناملایمات شد و سال گذشته و امسال در زمان خودش در ایام دههی کرامت، امکان برگزاری جشنواره فراهم نشد».
وی افزود: «سال گذشته تقریبا در همین ایام، جشنواره بهصورت کاملا مجازی برگزار شد؛ اما امسال هم بهصورت مجازی و هم حضوری شاهد برگزاری جشنواره هستیم. خوشبختانه وضعیت بهتر شده و ما هم سعی کردیم متناسب با شرایط موجود، برنامهریزی کرده و جشنواره را برگزار کنیم».
علیزاده با اشاره به پخش همزمان جشنواره از طریق فضای مجازی، اظهار کرد: «اضافه شدن ظرفیت فضای مجازی به جشنواره سبب شد تا نقطهی آسیب و ضعف تبدیل به یک نقطهی قوت شود و جمع کثیری از مردم، هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر میتوانند برنامهها و رویدادهای فرهنگی را دنبال کنند».
وی در ادامه با اشاره به اهداف جشنواره، گفت: «آنچه که بهعنوان اهداف مهم جشنواره شعر رضوی میتوان به آن اشاره کرد، گسترش فرهنگ منور رضوی در قالب شعر و ادب است. هرچند در قالبهای مختلف این اتفاق در سطح کشور و در جریان جشنوارههای بینالمللی امام رضا(ع) در حال رخ دادن است اما یکی از ریشهدارترین، باهویتترین و فراگیرترین رویدادهای ادبی کشور در حوزهی شعر ولایی و آیینی، جشنواره شعر رضوی است که خوشبختانه بهصورت مستمر برگزار شده و در جهت تبیین فرهنگ نورانی رضوی تلاش میکند».
علیزاده با بیان اینکه طی سالهای گذشته در راستای تبیین فرهنگ رضوی اتفاقات خوبی افتاده که قابل تقدیر است، ادامه داد: «اتفاق دیگری که باز جزو اهداف این جشنواره است و ما نتیجهی آن را میبینیم، کشف و پرورش استعدادهای شعری و ادبی استان و کشور است. ما امروزه حداقل در استان کرمان شاهد هستیم که شخصیتها و شعرایی برخاستند که از نقاط دورافتادهای بودند و اگر اینچنین رویدادی وجود نداشت شاید شاهد درخشش آنها نبودیم، در حالی که در این جریان شرکت کردند و امروزه جزو برترینهای عرصهی شعر و ادب کشور و بهخصوص جریان شعر آیینی و ولایی هستند».
وی یادآور شد: «گسترش فعالیتهای فرهنگی و ادبی مرتبط با سیرهی ائمه اطهار علیهمالسلام و بهخصوص سیره و سبک امام رضا علیهالسلام از دیگر اهداف جشنواره شعر رضوی است که خوشبختانه دنبال شده است».
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان افزود: «حمایت از ترویج و تبیین شعر و ادبیات آیینی و ولایی، یکی دیگر از اهداف جشنواره بوده که دستاندرکاران جشنواره تلاش کردند در این دوره هم این موضوع را دنبال کنند».
وی در ادامه با اشاره به محورهای جشنواره، گفت: «هر ساله محورهایی در جشنواره داریم اما محور ثابت جشنواره، زندگی و ابعاد شخصیت امام رضا علیهالسلام است که در این دوره هم داشتیم و همچنین شخصیت جوادالائمه فرزند بزرگوار امام رضا علیهالسلام که دو محور اصلی جشنواره بودند».
علیزاده با اشاره به ویژگیهای جشنواره بیستوهفتم، بیان کرد: «از سال گذشته به ابتکار دبیر محترم جشنواره، ما بخش دانشجویی را در جشنواره داشتیم که یکی از ویژگیهای دو دورهی اخیر بود و شاهد حضور دانشجویان عزیز و رشد آثار ارسالی دانشجویی نسبت به دورهی گذشته بودیم. این موضوع ابتکار خوبی بود که به پویایی جشنواره کمک میکند».
وی ادامه داد: «یک اتفاق خوب هم که باز جا دارد من از آقای دکتر حسینخانی دبیر محترم جشنواره و ستاد اجرایی تشکر کنم، این بود که جشنواره طی دو روز برگزاری، تبدیل به یک کارگاه تخصصی و آموزشی شد. هم در افتتاحیهی جشنواره ما شاهد حضور شعرا بودیم که هم در مدح و منقبت امام رضا علیهالسلام و حضرت زهرا (س) و هم در رثای سردار سلیمانی، اشعار زیبایی قرائت کردند و در ادامه، برگزاری برنامههای محفل شعر و نشست تخصصی، جشنواره را تبدیل به یک کارگاه آموزشی و تخصصی کرد و تعاملی که بین منتخبین جشنواره و شعرای استان ایجاد شده از ویژگیهای جشنواره امسال است».
علیزاده گفت: «بخش ویژهی جشنواره امسال، یاد از مفاخر ملی و استانی بود که خواجوی کرمانی در دستور کار جشنواره قرار گرفت».
وی در ادامه با اشاره به آمار آثار ارسال شده به جشنواره، بیان کرد: «تعداد آثار ارسال شده به چهار بخش جشنواره جمعا هزار و 673 اثر بود که 831 اثر در بخش کلاسیک، 417 اثر در بخش سپید، 214 اثر در بخش ترانه یا محاوره و 251 اثر در بخش دانشجویی به جشنواره رسید».
علیزاده ادامه داد: «با توجه به آماری که داریم از همهی استانهای کشور آثاری به دبیرخانه جشنواره رسیده بود».
وی در پایان خاطرنشان کرد: «از جناب آقای دکتر حسینخانی تشکر میکنم. ایشان از افتخارات حوزهی ادبی کشور و از شعرای بسیار خوب هستند که خود ایشان از شخصیتهایی هستند که از دوران نوجوانی در جریان جشنواره بودند و الان هم دبیری جشنواره را پذیرفتند. از زحمات ایشان سپاسگزارم. ما خود را مکلف میدانستیم آنچه در رابطه با مسائل تخصصی جشنواره است و حتی مسائل اجرایی را بهصورت تام و تمام در خدمت آقای دکتر باشیم و این تلاش را کردیم که همراهی کنیم».
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان همچنین ضمن قدردانی از داوران جشنواره بیان کرد: «یک تشکر ویژه هم از جناب آقای رفائی دارم. ایشان دو دوره قبل هم ما در خدمتشان بودیم. یک دغدغهای که هر ساله شعرا، هنرمندان و ادبای کرمانی داشتند بحث انتقال جشنواره بود که مدیون همراهی آقای رفائی هستیم».
وی گفت: «از تمام شعرا، ادیبان و حامیان جشنواره، بنیاد ملی امام رضا(ع)، معاونت محترم فرهنگی وزارت ارشاد، اتاق بازرگانی استان جناب آقای مهندس طبیبزاده و جناب آقای حسینزاده و جناب آقای نجفی از همکاران عزیزم و سایر عزیزانی که در روابط عمویمی و حوزهی پشتیبانی و انجمنهای ادبی استان، جشنواره را همراهی کردند تشکر و قدردانی میکنم». /پ
عکس: محمد لطیفکار
نظر خود را بنویسید