فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون امور عمرانی استاندار کرمان گفت: «بیش از ۴۰ هزار کیلومتر رودخانه در استان داریم که وضعیت هشت هزار کیلومتر آن بحرانی بوده و مناطق مسکونی را تحت تاثیر قرار داده است».
سیدمصطفی آیتاللهی موسوی افزود: «لایروبی این رودخانهها به ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که معادل پنج سال بودجه استان کرمان است!».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی روز چهارم بهمنماه در نشست شوراهای اسلامی استان کرمان اظهار کرد: «سال ۹۶ سیل در استان اتفاق افتاد که پل ورودی بم را شکست، سپس بردسیر را آب فراگرفت و همین شهرداری و دهیاریها مسیر رودخانه ورودی شهر را با عرض ۸۰ متر از دهنهی شش متری با ارتفاع ۶۰ سانتیمتر میخواستند عبور دهند که آب شهر را فرا گرفت».
وی افزود: «آن زمان دو میلیارد تومان پول بحران سیل استان را جابهجا کردیم و رودخانه را دیوارهسازی کردیم و از آن زمان مشکلی وجود ندارد».
معاون امور عمرانی استاندار کرمان گفت: «سال ۹۷ نیز با کمک اداره آب منطقهای استان طرح اضطرار سیل را در کرمان اجرا کردیم، چهار بار مصوبه گرفتیم اما اجرای آن به ۹۰ میلیارد تومان در آن زمان نیاز داشت که تاکنون اعتباری در این حوزه دریافت نشده است».
وی تصریح ادامه داد: «با کمک شرکتهای معدنی استان و تخصیص ۲۰ میلیارد تومان، ۱۳۲ کیلومتر رودخانه استان را لایروبی کردیم و اگر دولت این کار را نمیکرد امروز حداقل شاهد فوت تعداد بالای ۵۰ نفر در سیلهای اخیر بودیم».
موسوی بیان کرد: «هماکنون و پس از سیل اخیر، استمهال وامها مصوب دولت را گرفت، بودجه اضطراری بین شهرداریها و فرمانداریها توزیع شد و امکانات را با کمک بنیادهای مختلف (بنیاد مستضعفین، کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان امام) تامین کردیم».
وی افزود: «خسارت به احشام آسیبدیده از سیل را تامین کردیم و اکنون مشکلات پل سمیه کهنوج رفع شده است؛ از ابتدای انقلاب تاکنون لایروبی رودخانه در هیچجا اتفاق نیفتاده بود اما اکنون داریم روی آن کار میکنیم».
معاون امور عمرانی استاندار کرمان گفت: «در زهکلوت شهرستان رودبارجنوب بیش از ۴۰ دستگاه ماشینآلات سنگین در حال فعالیت و جبران خسارت های سیل هستند و ۱۰ دستگاه ماشینآلات هم در اختیار فرمانداری منوجان قرار گرفته است».
وی با بیان اینکه وزیر کشور ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای استان کرمان تامین کرد که ما آن را به دهیاریها پرداخت کردیم، اضافه کرد: «سپاه و ارتش هم به امدادرسانی پس از سیل ورود کردهاند».
موسوی افزود: «راهداری و آب منطقهای رودخانه ها و راههای تحت مدیریت خود را بررسی کنند که اگر تصرفی در آن شده، رفع تصرف کنند و این امر مصوب شده است، زیرا روستاهای درگیر سیل عمدتا در مسیر رودخانه بودند». /الف
نظر خود را بنویسید