فردایکرمان ـ اسما پورزنگیآبادی: بهار و تابستان امسال که کمآبی بر شهر کرمان سایه انداخت و مردم در گرمای شدید آن روزها با افت فشار و قطعی آب مواجه بودند؛ وعدهی برخی مقامات برای حل این مشکل، اجرای پروژهی انتقال آب خلیجفارس به شهر کرمان بود و حتی گفته میشد به احتمال زیاد، تا تابستان سال آینده این آب به شهر میرسد.
مهندس علی رشیدی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان اما روز شنبه 30 بهمنماه در پاسخ به فردایکرمان توضیح داد که بعید است این آب تا تابستان به کرمان برسد. او با اشاره به تلاشها برای جذب اعتبار پروژه، از انجام اصلاحاتی خبر داد که در طرح اولیه انجام شد تا قطر لولهی این خط انتقال، کاهش یابد.
قرار است با اجرای این پروژه که در واقع یک انشعاب فرعی از خط انتقال آب خلیجفارس به صنایع استان است؛ 30 میلیون مترمکعب آب برای شرب به شهرهای کرمان و رفسنجان منتقل شود.
توضیحات بیشتر رشیدی دربارهی این پروژه را در ادامه بخوانید.
آقای مهندس، پروژهی انتقال آب خلیجفارس به شهر کرمان در چه مرحلهای است؟
مطالعات آن انجام شده و اصلاحات لازم صورت گرفته و قرار است 108 کیلومتر لولهگذاری از کیلومتر 26 رفسنجان تا تصفیهخانه آب شهر کرمان در جاده نگار به سمت بردسیر اجرا شود و از این طریق، آب به شهر کرمان برسد.
اعتبار این پروژه تامین شده است؟
100 میلیارد تومان از محل تنش آبی تامین اعتبار شده که با این پول، در حال برگزاری مناقصه برای خرید لولهها هستیم. قرار شده حدود 210 میلیارد تومان هم از محل تهاتر نفتی به پروژه اختصاص یابد که در حال پیگیری برای جذب آن هستیم، همچنین 400 میلیارد تومان از محل ماده 56 قرار است به این پروژه داده شود که مکاتبات لازم را انجام دادهایم و منتظر مجوز سازمان برنامه و بودجه هستیم. پیگیری ویژه برای تامین اعتبار این پروژه در حال انجام است. مناقصه که برگزار و لولهها خریداری شود، عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
اگر این سه اعتبار به پروژه تزریق شود، چهقدر از اعتبار آن باقی میماند؟
کل پروژه حدود 1500 میلیارد تومان نیاز مالی دارد. این بودجهها برسد کار اجرایی شروع میشود و پس از آن، برای تامین اعتبارات بعدی نیز بهطور ویژه پیگیری خواهیم کرد.
الان برای اجرای این خط انتقال، روی زمین کاری انجام نشده است؟
خط لولهی مدنظر برای انتقال آب به شهرهای شمالی استان بود که قطر لولهی طراحی شده برای آن، بالا بود. 37 کیلومتر هم با همان قطر بالا اجرا شده است ولی اگر تمام خط را میخواستیم با این قطر لوله اجرا کنیم، هزینهها خیلی سنگین میشد و به حجم بسیار زیادی آهن نیاز داشتیم. برای حل این مشکل، طراحی مجدد انجام و قطر لوله را کاهش دادیم، در آبوفاضلاب کشور برای این طرح مجوز گرفتیم. با 100 میلیارد تومانی که اختصاص یافته، در حال برگزاری مناقصه هستیم که با آن، حدود 12 کیلومتر لوله تامین میشود.
آقای دکتر پورابراهیمی نماینده کرمان و راور اخیرا نامهای به رئیسجمهور نوشته تا اعتبار این پروژه تامین شود.
ایشان و تمام نمایندگان و استاندار محترم به طور ویژه پیگیر تامین اعتبار این پروژه هستند، در سفر رئیسجمهور به جنوب هم، جزو اولویتها قرار گرفت. در ادامهی پیگیریها و با درخواست استاندار محترم، معاون اول رئیسجمهور دستور دادهاند که جلسهای با حضور ایشان، وزیر نیرو، وزیر کشور و شرکتهای بزرگ استان تشکیل شود تا هرچه زودتر این خط انتقال اجرایی شود.
قبلا صحبتی بود که این آب تا تابستان آینده به شهر کرمان میرسد. علیالحساب نباید منتظر اجرای آن تا تابستان 1401 باشیم. درست است؟
تا تابستان کسی وعده نداده که این پروژه اجرا شود. ما اما پیگیریم هرچه زودتر انجام شود اما بعید میدانم تا تابستان آب به شهر کرمان برسد.
با این خط انتقال چه حجم آب قرار است به کرمان بیاید؟
30 میلیون مترمکعب فعلا برای شهرهای کرمان و رفسنجان در نظر گرفته شده که بخش عمدهی آن به کرمان میآید و اگر برسد تنش آبی کرمان را فعلا حل میکند.
پیمانکار پروژه کیست؟
قرارگاه خاتم. / الف
نظر خود را بنویسید