فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: «با وجود تمام شعارها و وعدهها، نه تنها در حوزهی تولید گرهگشایی صورت نگرفته که حتی هر سال اوضاع برای سرمایهگذاران دشوارتر میشود».
مسعود خوانساری همچنین با اشاره به مهاجرت فعالان اقتصادی و کارآفرینان، افزود: «در یک سال گذشته در کنار مهاجرت نخبگان دانشگاهی و علمی، بسیاری از کارآفرینان و سرمایهگذاران هم که خسته و ناامید از چشمانداز اصلاح شرایط شدهاند، در حال خروج از کشورند».
وی با بیان اینکه وضعیت امروز اقتصاد ایران نگرانکننده است، افزود: «با نگاه به این وضعیت و تایید آن، تقریبا تمامی مدیران و مسئولان تصمیمگیر کشور تاکید دارند که مسئلهی اول امروز ایران بازسازی اقتصاد، بر مبنای عمل به مولفههای حکمرانی مطلوب، فاصله گرفتن از رفتارهای غیرکارشناسی و بخشینگری است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، دوم اسفندماه در مراسم امین الضرب، اظهار کرد: «برای تفسیر شرایط امروز به مولفههای روشنی از جمله تحریمهای خارجی، وضعیت سیاست داخلی، خودتحریمیها، رشد نرخ تورم، افزایش حجم نقدینگی، سیلاب کسری بودجه دولتی و بیانضباطی مالی و در یک کلام فضای نامساعد کسبوکار میتوان اشاره کرد. هرکدام از این موارد چنان قدرتی دارد که یک اقتصاد سالم و پویا را زمینگیر کند اما از همهی اینها مهمتر و بلکه مقدم بر تمامیشان، حکمرانی نامطلوب است».
وی با بیان اینکه وضعیت امروز اقتصاد ایران نگرانکننده است، بیان کرد: «با نگاه به این وضعیت و تایید آن، تقریبا تمامی مدیران و مسئولان تصمیمگیر کشور تاکید دارند که مسئلهی اول امروز ایران بازسازی اقتصاد، برمبنای عمل به مولفههای حکمرانی مطلوب، فاصله گرفتن از رفتارهای غیرکارشناسی و بخشینگری است. حاصل رفتارهای چند دههی گذشته ریزش سرمایهی اجتماعی است که باید با تغییر ریل رفتارها مانع از ادامهی این وضعیت شد».
خوانساری ادامه داد: «اشاره به این موارد، سیاهنمایی نیست و از زبان بیگانه هم بیان نمیشود بلکه درددل کسانی است که با وجود تمام ناملایمات، پای این کشور ایستادهاند، کسبوکارشان را رها نکرده و همچنان به تولید ادامه میدهند. آنان امروز یک تقاضای آشکار از حاکمیت دارند و آن بازگشت به منطق حکمرانی صحیح و در تراز کشورهای توسعهیافته است».
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تجربهی موفق تعدادی از کشورهای منطقه و آسیا در ثبت پیشرفتهای بزرگ اقتصادی، گفت: «فارغ از جلوههای سیاسی، سوال این است که چطور سنگاپور، مالزی، چین، ترکیه و بسیاری دیگر کشورها از مهلکهی فقر و تباهی نجات یافتند و به دل توسعه قدم گذاشتند؟ چه کیمیایی در رفتار آنها پنهان است که برایشان راه را هموار میسازد؟ آیا دسترسی به آن با وضعیت امروز برای کشور ما ناممکن به نظر میرسد؟ با اطمینان باید بیان داشت که راه چاره برای گذر از این شرایط، برنامهریزی دقیق و عمل به حکمرانی صحیح است».
خوانساری ادامه داد: «امروز فعالان اقتصادی در مرکز طوفانهایی ایستادهاند که هر وزش بادی شرایط آنها را بیش از بیش متلاطم میکند. دستیابی به توافق یا عدم آن، برخوردهای سلیقهای در وزارتخانهها، فقدان عزم جدی برای حل مسائل جاری، ناسازگارهای سازمانی بهخصوص در نهادهایی مانند گمرک، تامین اجتماعی، سازمان مالیاتی، بانکها و چندین دستگاه دیگر، همچنین قیمتگذاریهای دستوری و پافشاری بر اقتصاد دولتی و عدم واگذاری کارها به بخش خصوصی همگی نمونههای آشکاری از مسائلی است که یک کارآفرین ایرانی باید روزانه به جنگ آنها برود».
وی با بیان اینکه مهاجرت به فعالان اقتصادی نیز رسیده است، تشریح کرد: «متاسفانه در یک سال گذشته در کنار مهاجرت نخبگان دانشگاهی و علمی، بسیاری از کارآفرینان و سرمایهگذاران هم که خسته و ناامید از چشمانداز اصلاح شرایط شدهاند، در حال خروج از کشورند و نگرانکنندهتر اینکه این اتفاق در نسل جوان کارآفرین استارتآپی به سرعت رو به افزایش است. تنها کافی است از مدیران استارتآپهای برتر ایرانی سوال کنید که چند نفر از نیروهایشان را در ماههای گذشته به دلیل مهاجرت از دست دادهاند تا به عمق تاسف بار این موضوع پی ببرید. کوچ جوانان و سرمایهگذاران کارآفرین به کشورهای دیگر باید یک تلنگر جدی برای سیاستگذاران و دولتمردان محسوب شود و به جای تلاش برای سادهانگاری آن یا پوشاندنش در پستو و انکار باید با پذیرش این واقعیت تلخ به دنبال ریشهیابی و برطرف کردن موانع باشند». /پ
نظر خود را بنویسید