فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه بهزیستی به تنهایی توان پاسخگویی به نیازهای قشر آسیبپذیر را ندارد، گفت: «ظرفیتهای عظیمی در حوزههای خیریه ازجمله کرمانیان، دیلمقانی و ... در استان کرمان وجود دارد که میتوان با همافزایی این امکانات در راستای بهبود وضعیت کودکان در معرض آسیب اقدام کرد».
یدالله موحد با تاکید بر اینکه انتظار داریم اداره کل اوقاف امکانات خود را برای حمایت از بچههای بیسرپرست و بدسرپرست به کار گیرد، افزود: «مصمم هستیم که ظرفیتهای موجود ظرف 10 روز آینده به کار گرفته شده و وضعیت کودکان مرکز آفتاب بهبود یابد».
به گفتهی وی، محل تملکشدهی موسسه آفتاب توسط اوقاف، قرار است از سوی اداره کل اوقاف تخریب شده و در این مکان مجتمعی برای نگهداری ایتام احداث شود.
گفتنی است هشتم اسفندماه، تخلیهی مرکز حمایتی – آموزشی بچههای آفتاب که به کودکان بیسرپرست و بدسرپرست خدمات میدهد، بازتابهای زیادی در افکار عمومی داشت. اداره کل اوقاف سندی دارد که نشان میدهد این ساختمان وقفی را در اختیار دارد و از بهزیستی خواسته بوده که این مکان را تخلیه کند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، موحد در نشست بررسی وضعیت کودکان کار و بد سرپرست و هماهنگی و انسجام اقدامات حمایتی و آموزشی، از تعقیب کیفری هرگونه قصور و کوتاهی دستگاهها در حوزهی حمایت از اطفال و نوجوانان خبر داد و گفت: «معاونت اجتماعی دادگستری کل استان کرمان وظایف هر یک ازدستگاهها در حوزهی حمایت از اطفال و نوجوانان را براساس قانون حمایت از اطفال و کودکان احصا به و دستگاهها اعلام کرده است».
وی بیان کرد: «وضعیت اطفال و نوجوانان به ویژه آن دسته که در وضعیت مخاطرهآمیزی قرار دارند، در هر جامعهای باید مورد توجه قرار گیرد».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه در کرمان در سر بسیاری از چهارراهها کودکان کار در حال فعالیت هستند، تاکید کرد: «پسربچهای که اخیر دزدیده شده و به درون چاه انداخته شد، یکی از کودکان کار بود که در حین کار مورد فریب قرار گرفت و در نهایت ربوده شد».
وی به موضوع کودکان مرکز آفتاب نیز اشاره کرد و افزود: «وضعیت سابق و جدید نگهداری و آموزش این کودکان مناسب نیست و نشان میدهد که این کودکان مورد غفلت قرار گرفتهاند و باید توجه جدی به آنها صورت گیرد و باید در حد مقدورات خود تلاش کنیم که دستگاهها به وظایف خود در این حوزه عمل نمایند».
موحد با تاکید بر اینکه باید با همافزایی امکانات، زمینهی بهبود شرایط این کودکان را فراهم کرد، گفت: «مسائل حوزهی اطفال و کودکان در معرض آسیب به اقدامات بهموقع و بههنگام نیاز دارد تا شرایط آنها تغییر کند و با شعار و صحبت نمیتوان این مسائل را حل کرد».
وی ضمن مرور وظایف دستگاهها در راستای حمایت از اطفال و نوجوانان، با اشاره به اینکه وظیفهی ذاتی سازمان بهزیستی و فلسفهی شکلگیری این سازمان حمایت از قشر آسیبپذیر است، تاکید کرد: «بهزیستی به تنهایی توان پاسخگویی به نیازهای قشر آسیبپذیر را ندارد و بر همین اساس دستگاههای همکار با آن نیز پیشبینی شده است و از این رو انتظار میرود که اداره کل اجتماعی استانداری محوریت هماهنگی و برنامهریزی در این حوزه را بر عهده گیرد».
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: «انتظار می رود استانداری کرمان ورود جدیتری به موضوع حمایت از اطفال و نوجوانان به ویژه کودکان کار داشته باشد و برنامههای خود در این زمینه اعلام کند».
وی بر ارائهی گزارشهای فصلی از روند اجرای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان نیز تاکید کرد و ادامه داد: «آمار دقیق از تعداد کودکان کار و خیابانی در استان کرمان باید از سوی بهزیستی و سایر ادارات مربوطه جمعبندی و ارائه شود».
موحد افزود: «تا پایان سال جاری نیز یک مرحلهی دیگر از مراکز نگهداری کودکان بدسرپرست و بیسرپرست و نیز مراکز مربوط به کودکان کار و خیابانی بازدید کرده و اقدامات انجام شده را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد». /پ
نظر خود را بنویسید