فردایکرمان ـ گروه جامعه: باغ شازده ماهان که بخش زیادی از بار معرفی کرمان به گردشگران را بهتنهایی بر دوش میکشد، با وجود همهی اقداماتی که در آن صورت گرفته و به یک محیط زیبا و فرحناک تبدیل شده است اما در مقایسه با بسیاری از همتایان خود در دیگر استانها، کمبودها و نیازهایی دارد.
در واپسین ایام سال، برخلاف رسم رایج که از مدیران دربارهی مهمترین کارهایی که انجام دادهاند پرسیده میشود؛ از فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی استان از کارهای انجامنشده سوال شد.
اینکه چه پروژهای در استان وجود دارد که برای او بهعنوان مدیرکل بسیار حائز اهمیت است، برای آن تلاش کرده و از قضا، علاقهی شخصیاش هم اتمام آن پروژه است. او در پاسخ به این پرسش فردایکرمان حرف از ساماندهی باغ شازده ماهان به میان آورد.
فعالی گفت که از روزی به کرمان آمده، ایدههای زیادی در ذهن داشته تا برای این باغ تاریخی انجام دهد و آرزو داشته شبیه اقداماتی که در حافظیه شیراز انجام داده، پیرامون باغ شازده و درون آن نیز انجام بدهد. او تختجمشید را مثال میزند که از فاصلهی پنج کیلومتری ورودی این سایت جهانی، فضای پیرامونی ساماندهی شده و میگوید که باغ شازده چنین شرایطی را ندارد و در حالی که خود باغ و محیط پیرامون آن مثل یک نگین باید بدرخشد؛ تا زمانی که داخل باغ نرفتیم، بهویژه در ساعات شب، زیبایی آن را نمیتوانیم ببینیم.
فعالی توضیح میدهد که طرحی برای ساماندهی پیرامون و داخل باغ تهیه کردهاند، هم در زمان استانداری دکتر فدائی و هم به دکتر زینیوند استاندار فعلی این ایده و طرح را ارائه کرده و مورد استقبال نیز قرار گرفته است. اما طرح اجرایی نشده تا اینکه بهتازگی، دو میلیارد تومان از محل اعتبارات معادن به این بنای جهانی اختصاص یافته است. مدیرکل میراثفرهنگی استان کرمان میگوید که با این اعتبار، نمیتوان همهی باغ و پیرامون آن را ساماندهی کرد و اولویت را بر روی مبلمان و روشنایی باغ و تقویت سیستم صوتی گذاشتهاند.
وی 22 اسفندماه در گفتوگو با خبرنگار فردایکرمان در توضیح بیشتر در اینباره اظهار کرد: «پیرامون باغ حتما باید ساماندهی شود. من همیشه دوست داشتم در مسیر ماشینهایی که به سمت بم حرکت میکنند؛ از آنجا که جاده به سمت باغ شازده منحرف میشود، اقداماتی انجام و سازماندهی شود و شرایط برای اسکان موقت مسافران هم فراهم شود».
وی با بیان اینکه طرحی برای ساماندهی باغ تهیه کردیم، افزود: «در مقطعی ماهان اعلام کرد که تحت عنوان مسئولیت اجتماعی حاضر است در اجرای آن مشارکت داشته باشد».
فعالی با تاکید بر اینکه خیلی دوست دارم این اتفاقات اطراف باغ بیفتد، ادامه داد: «در داخل باغ هم، در قسمت فوقانی سردر ورودی، باید امکانی فراهم شود تا بازدیدکنندگان ابتدا در این محل با بنا آشنا شده و بعد وارد باغ بشوند».
وی گفت: «برای همهی اینها طرح و برنامه داشتیم. منابع مالی هم تعریف کردیم. موضوع را با دکتر فدائی استاندار سابق و دکتر زینیوند استاندار فعلی در میان گذاشتهام. همه استقبال کردند ولی متاسفانه طرح اجرایی نشد تا اینکه امسال دو میلیارد تومان از محل اعتبارات معادن در اختیار باغ گذاشته شده است. اگرچه اتفاق خوبی است اما مبلغ کمی برای ساماندهی کل باغ است».
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان اظهار کرد: «اولویت هزینهکرد این اعتبار را روی مبلمان و روشنایی گذاشتهایم و تاکید داشتهام که باید مبلمان و روشنایی باغ بینظیر باشد و سیستم صوتی آنجا نیز باید تقویت شود. در کنار آن، ساماندهی سردر ورودی نیز دیده شود».
فعالی با اشاره به ضرورت ساماندهی محیط پیرامونی باغ ادامه داد: «هنگامی که در شب، از کرمان به بم میرویم، باید خود باغ و محیط پیرامون آن مثل یک نگین بدرخشد ولی الان اینگونه نیست و تا زمانی که داخل باغ نرفتیم، زیبایی را نمیتوانیم ببینیم».
وی گفت: «این اقدامات از جمله آرزوهایم در کرمان بوده که شروع شده است و امیدوارم که بتوانیم آن را در کوتاهترین زمان ممکن به سرانجام برسانیم». / الف
نظر خود را بنویسید