فردایکرمان ـ گروه جامعه: شنیدهها حاکی از آن است که متولیان قصد دارند موزه نفتسوزهای کرمان را جمعآوری و کاربری دیگری برای این بنای تاریخی تعریف کنند.
برخی از مراجعان نیز گواهی میدهند که موزه در ایام نوروز تعطیل بوده است.
موزه نفتسوزها در محلی دایر شده که به باغآقا معروفتر است و در سال 1894 میلادی، محل کنسولگری انگلیس بوده است.
مالکیت این باغ زیبا که در انتهای کوچهی 17 خیابان شهدا (محلهی زریسف) قرار دارد در اختیار شرکت نفت است.
مدیرکل میراثفرهنگی استان در پاسخ به فردایکرمان دربارهی تعطیلی موزه گفت که تاکنون گزارش مستندی دربارهی تعطیل کردن موزه نداشته اما او هم شنیده که قصد تعطیلی آن وجود دارد.
فریدون فعالی اظهار کرد: «مدیریت موزه در اختیار میراثفرهنگی نیست اما مجوز راهاندازی را میراث داده است». وی با بیان اینکه برای تعطیلی نیز میراثفرهنگی باید مجوز را باطل کند، ادامه داد: «تاکنون درخواست یا مکاتبهای برای تعطیلی موزه با ما نشده است و امیدواریم که چنین اتفاقی نیفتد».
وی تصریح کرد: «ما مخالف جمعآوری و تعطیلی این موزه هستیم».
فعالی روز پنجشنبه 18 فروردینماه در گفتوگو با فردایکرمان افزود: «زحمت زیادی برای احیای این بنا و راهاندازی موزه کشیده شده است اما این، گام اول بوده و حیف است که این تلاشها گسترش نیابد».
گفتنی است تلاشهای فردایکرمان برای گفتوگو با مدیریت موزه تاکنون بینتیجه مانده است.
به گزارش فردایکرمان، ماجرای راهاندازی موزه نفت کرمان به سال 95 برمیگردد. آن زمان که علیرضا رزمحسینی استاندار وقت کرمان به عمارت کنسولگری انگلیس در خیابان زریسف سر زد و دید که بنایی با یک معماری باشکوه، در حال احتضار است. گفته میشود اینجا در دورهی زندیه، باغی بوده از آنِ «سیدابوالحسن خان بیگلربیگی»؛ چهل و چهارمین امام اسماعیلیان و حاکم کرمان در سالهای 1779 ـ 1751 میلادی و بعدها این باغ در اختیار حکام وقت کرمان قرار گرفته و گفته میشود: «یکی از کارکردهای این باغ آن بوده که هر زمان شاه برای حاکم کرمان خلعتی میفرستاده، در این باغ و طی تشریفاتی بر تن حاکم پوشیده میشده است».
در این باغ که به باغآقا معروفتر است، در سال 1894 میلادی، کنسولگری انگلیس فعال میشود. پس از آن، بنا بلاتکلیف و فرسوده میشود تا که رزمحسینی فرمان مرمت و احیای آن را صادر میکند.
مالکیت این باغ زیبا که در انتهای کوچهی 17 خیابان شهدا (محلهی زریسف) کرمان قرار دارد، در اختیار شرکت نفت است و احیای آن نیز با حمایت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمان انجام شده است.
این موزه اواخر سال 99 به بهرهبرداری رسید و به گفتهی متولیان، دراین موزه اشیاء قدیمی نفتسوز از حدود ۱۷ استان کشور شناسایی و در چهار سالن به نمایش گذاشته شده است.
زمزمهی تعطیلی این موزه آن هم در شهری چون کرمان که برای جلب و افزایش مدت اقامت گردشگران نیاز جدی به چنین اماکنی دارد، نگرانی زیادی ایجاد کرده است. به خصوص اینکه ممکن است کاربری بعدی به گونهای باشد که این بنا از دسترس عموم خارج شود یا بهطور کلی متروکه و بلااستفاده بماند.
فردایکرمان برای انتشار توضیحات در تایید یا رد این ادعاها اعلام آمادگی میکند. / الف
نظر خود را بنویسید