فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان، در جلسۀ شورای هماهنگی برگزاری سوگواره ملی تعزیه دهزیار، بر همکاری دستگاهها برای برگزاری این رویداد ملی تاکید کرد و گفت: «در عین حال، مردمی بودن سوگواره تعزیه دهزیار باید حفظ شود».
رحمان جلالی همچنین اظهار کرد: «از افراد صاحبنظر در آئین تعزیهخوانی کشور برای شرکت در این سوگوارۀ ملی دعوت شود. ما نیز پیگیری خواهیم کرد تا حضور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این مراسم داشته باشیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از تسنیم کرمان، وی در این جلسه که اول اردیبهشتماه برگزار شد، با تاکید بر اینکه هر چه مردم بیشتر پای کار باشند قطعا ماندگاری سوگواره در سالهای آینده بیشتر خواهد شد، اظهار کرد: «مصوبات جلسۀ شورای هماهنگی سوگواره باید عملیاتی شود و حتما پیگیری خواهیم کرد».
وی با قدردانی از دستاندرکاران برگزاری این رویداد مذهبی بیان کرد: «برگزاری رویدادهای فرهنگی مذهبی در استان میتواند از مشکلات اجتماعی و امنیتی جلوگیری کرده و باعث ارتقای سطح فرهنگی شود».
معاون استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «سوگوارۀ ملی تعزیه در دهزیار قطعا با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری استان کرمان به ارتقای سطح تعزیه استان و کشور کمک میکند و ظرفیت خوبی است و ما به این رویداد نگاه استانی داریم و این سوگواره در واقع اعتبار استان است و باید برای برگزاری هر چه باشکوهتر آن همکاری داشته باشیم چرا که شاخصههای فرهنگی استان در آن دیده میشود».
دهزیار به یک روستای فرهنگی تبدیل شده است
همچنین در این جلسه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه روستای دهزیار به یک قطب فرهنگی مذهبی در استان کرمان تبدیل شده است، اظهار کرد: «دهزیار در سالهای اخیر در حوزه فعالیتهای فرهنگی مذهبی در عرصههای مختلف پیشگام و در مواردی علمدار بوده و افتخارآفرینی کرده و برگزاری برنامههای متعدد فرهنگی مذهبی در این روستا، هویت این روستا و نگاههایی که از گذشته به این روستا بوده را تغییر داده است».
محمدرضا علیزاده افزود: «امروز همه دهزیار را به عنوان یک روستای فرهنگی به ویژه در حوزۀ تعزیه و قرآن میشناسند و این اتفاق به همت خود مردم روستا ایجاد شده و دولت نقش آنچنانی در این تغییر نگاه نداشته است».
وی بیان کرد: «برگزاری سوگوارههای مختلف استانی و کشوری تعزیه، امروز دهزیار را به خاستگاه تعزیه کشور تبدیل کرده است».
وی با اشاره به اینکه روستای دهزیار سال گذشته به عنوان روستای نمونه قرآنی استان انتخاب و معرفی شد، گفت: «این روستا عَلَم تعزیه استان کرمان را برافراشته است».
علیزاده با بیان اینکه در استان کرمان، در شهرها و روستاهای مختلف آیین سنتی مذهبی تعزیهخوانی برگزار میشود اما تحرک آنچنانی وجود ندارد، ادامه داد: «در روستای دهزیار در مناسبتهای مختلف مذهبی و حتی ملی، آیین تعزیهخوانی در حال برگزاری است و در این زمینه رویدادهای استانی و ملی با حضور اساتید کشوری برگزار میشود».
وی با اشاره به اینکه در این سالها سعی کردیم در حد حداقلها از سوگواره تعزیه دهزیار حمایت کنیم، افزود: «آنچه که در برگزاری این برنامهها و رویدادها اهمیت دارد آن است که خود مردم این روستا پای کار بوده و با محوریت هیات تعزیهخوانی حضرت ابوالفضل(ع) دهزیار برای برگزاری آن همکاری میکنند».
در این جلسه همچنین، مجتبی اسدی رئیس حوزه هنری استان کرمان نیز با بیان اینکه نکته مثبت برگزاری سوگواره تعزیه دهزیار مردمی بودن آن است، گفت: «در مدت برگزاری سوگواره تعزیه دهزیار در سالهای گذشته تا جایی که توانستهایم، همکاری کردیم اما مردمی بودن این رویداد باید حفظ شود و مهمترین شاخصه این رویداد همین است».
وی افزود: «حوزه هنری استان کرمان از برگزاری این رویداد ملی حمایت میکند و تا جایی که به مردمی بودن تعزیه لطمه نخورد، آماده همکاری هستیم».
جلسۀ شورای هماهنگی برگزاری سوگواره ملی تعزیه دهزیار با حضور رحمان جلالی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان، علی بابایی فرماندار شهرستان کرمان، محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، مجتبی اسدی رئیس حوزه هنری استان کرمان و تعدادی از مسئولان استان در استانداری کرمان برگزار شد. / الف
نظر خود را بنویسید