فردایکرمان ـ گروه جامعه: حمامموزۀ سیم و زر کرمان امروز پنجشنبه طی مراسمی رسمی بازگشایی شد و علاقهمندان میتوانند ضمن تماشای معماریِ چشمنواز حمام تاریخی ابراهیمخان، زیورآلات نقره و طلای ساخت دست استادکاران قدیمی کرمان را هم تماشا کنند. در این موزه، حدود 1.5 کیلوگرم طلا و 7000 مثقال نقره و مراحل ساخت طلا به نمایش گذاشته شده است.
این بنای تاریخی توسط حسین ودیعتی از بازاریان فرهنگدوست کرمان مرمت و تبدیل به موزه شده است. وی در مراسم بازگشایی حمامموزه با بیان اینکه مرمت حمام از سال 96 شروع شد و سال 98 به اتمام رسید، یادآور شد: «این موزه پیش از این، افتتاح شده است اما بهدلیل شیوع کرونا نتوانستیم میزبان بازدیدکنندگان و علاقهمندان باشیم».
وی همچنین گفت که بالا آمدن پساب به این بنا صدماتی را وارد میکند و از مسئولان خواست تا شبکۀ فاضلاب شهری را هرچه زودتر در این محدوده اجرا کنند.
سیدمصطفی آیتالهی موسوی معاون عمرانی استاندار هم در این مراسم با قدردانی از ودیعتی و همۀ سرمایهگذاران حوزۀ میراثفرهنگی اعلام کرد: «سرمایهگذارانی که برای مرمت و احیای بناهای تاریخی کرمان ورود کنند را حتما حمایت و همراهی میکنیم». وی تاکید کرد: «قول میدهم که حتما این سرمایهگذاران را حمایت و کارشان را پیگیری کنم و حتی جلوتر از آنها حرکت خواهم کرد».
وی همچنین از شروع عملیات مرمت خانۀ تاریخی در آیندهای نزدیک خبر داد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، در مراسمی که روز پنجشنبه 29 اردیبهشتماه در محل حمامموزۀ سیم و زر کرمان برگزار شد، ودیعتی سرمایهگذار و مدیر این موزه با بیان اینکه کرمان ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به یک شهر توریستی و گردشگری دارد، اظهار کرد: «در شهرهای اطراف ما، چند خیابان را سنگفرش و دیوارها را اندود کاهگل و آن را ثبت میراث کردهاند و دارند از آن استفاده میکنند اما ما با این همه بناهای تاریخی هنوز نتوانستهایم از این فرصت استفادۀ بهینه داشته باشیم».
وی افزود: «چندین کاروانسرا در همین مجموعۀ بازار تاریخی شهر کرمان وجود دارد که تزئینات و معماری بسیار خوبی دارند و مرمت و احیای آن همت میخواهد. نمیگویم فقط بخش دولتی این اقدامات را انجام دهد اما حمایت بخش دولتی بسیار مهم است».
ودیعتی ادامه داد: «چند سال قبل، قیصریۀ ابراهیمخان را با مشارکت بازاریان مرمت کردیم ولی بعد از آن اتفاقاتی افتاد که خیلیها سرخورده شدند و گفتند نباید این کار را میکردیم».
وی تاکید کرد که باید از سرمایهگذاران بخش خصوصی در حوزۀ میراثی حمایت شود.
حمامموزه نمونهای از یک کار موفق میراثی است
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان نیز در این مراسم، با قدردانی از تلاشهای ودیعتی گفت: «کاری که آقای ودیعتی اینجا انجام داد و یک بنای تاریخی که در حال نابودی بود را احیا کرد؛ میتواند نمونهای از یک کار موفق باشد».
فریدون فعالی با اشاره به اینکه حمایت از این سرمایهگذار برای رونقبخشی به این بازار را ادامه خواهند داد، اظهار کرد: «طبق تعریف، موزه محلی برای نشان دادن و عرضۀ اشیای تاریخی و پژوهش و مطالعات است و کاری که در این حمامموزه انجام میشود، از اهداف غایی موزههاست».
وی همچنین از تشکیل کارگروه مشترکی بین میراثفرهنگی و شهرداری کرمان خبر داد و بیان کرد: «در این کارگروه میخواهیم پروژههای مشترکی را داشته باشیم».
فعالی با بیان اینکه کار در بافت تاریخی کار یک نفر و یک دستگاه نیست، ادامه داد: «بنده قبلا در شیراز بودهام. بازار تاریخی کرمان را با شیراز مقایسه میکنم. آنجا از هر تیمچه مقدار زیادی درآمد کسب میکنند اینجا اما تیمچه داریم که در حال خاک خوردن است و بارها به سرمایهگذار مراجعه کردهایم و گفتهایم که در را باز کن، ما برای مرمت و احیا کمک بلاعوض خواهیم داشت. مشابه کاری که میراثفرهنگی در باغ سالار کلانتر انجام داد، اعتباری میگذارد، کار شروع میشود و بعد، سرمایهگذار ادامه میدهد تا پروانۀ بهرهبرداری بگیرد».
وی گفت: «بناهای زیادی در استان داریم که مرمت و احیای آن نیاز به حمایت سرمایهگذاران دارد و تاکنون دکتر موسوی معاون محترم استاندار کرمان از این بخش حمایت زیادی داشتهاند».
سرمایهگذاران را حمایت میکنم
در ادامه، موسوی معاون عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه بنده تا حدودی در جریان پروژههای مرمت و بازسازی و نوسازی بناهای تاریخی هستم و میدانم کار بسیار دشواری است، گفت: «آقای ودیعتی حتما ناملایمات زیادی در جریان مرمت این حمام دیدهاند اما صبوری کردهاند تا کار به نتیجه رسیده است».
وی با قدردانی از ودیعتی ادامه داد: «کرمان بهدلیل وجود مزار سپهبد شهید سلیمانی به یکی از مقاصد جدی سفر تبدیل شده و بهعنوان شهر مقاومت برنامههایی برای آن تعریف شده است».
موسوی افزود: «شاید یکی از استانهایی باشیم که بیشترین آمار بناهای تاریخی را داریم که باید هم از لحاظ درآمدزایی و هم اینکه جزئی از فرهنگ ما هستند، به آن رسیدگی شود».
معاون عمرانی استاندار کرمان سپس، در پاسخ به تقاضای ودیعتی برای اجرای شبکۀ فاضلاب در این محدوده تاکید کرد که از همین امروز، پیگیری لازم در این خصوص را انجام خواهد داد تا هرچه سریعتر مشکل بالا آمدن پساب حل شود.
وی همچنین اعلام کرد: «اگر سرمایهگذاری بیاید و در بناهای تاریخی کرمان سرمایهگذاری کند، ما حتما حمایت و همراهی خواهیم کرد».
وی افزود: «قول میدهم که سرمایهگذاران را حمایت و کارها پیگیری میکنم و حتی جلوتر از آنها حرکت خواهم کرد».
موسوی که پیش از این تلاش زیادی برای نجات خانۀ تاریخی لطفی انجام داده است، گفت: «مرمت خانۀ لطفی را به زودی شروع میکنیم. بنده بارها دربارۀ این خانه پیگیری کرده و حتی به تهران رفتهام تا مجوزهای لازم اخذ شد».
وی دربارۀ باغ تاریخی سالار کلانتر نیز اظهار کرد: «به باغ سالارکلانتر که سالها رها شده بود، ورود کردم و اکنون مرمت شده ولی چون متولی وقوفه فوت کرد، کار مقداری دچار مشکل شد، مجدد پیگیری و مسئله را حل کردیم». / الف
نظر خود را بنویسید