فردای کرمان – گروه فرهنگوهنر: مراسم افتتاح سالانۀ گرافیک سروِنگار در محل موزه صنعتی کرمان برگزار شد.
موضوع این پوسترها که از سراسر ایران ارسال شده، خواجوی کرمانی است و نمایشگاه نیز تا ۲۵ خردادماه دایر خواهد بود.
به گفتۀ محمدرضا هاشمینژاد، دبیر سالانۀ گرافیک سروِنگار، این سالانه با هدف معرفی مشاهیر و آثار باستانی و فرهنگی کرمان در کشور برگزار میشود تا با توجه و همکاری بیشتر هنرمندان، در گام بعدی این فرصت فراهم شود که کرمان بیشتر به جهان معرفی شود.
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، هاشمینژاد در این مراسم با بیان اینکه خطۀ کرمان بزرگانی را به فرهنگ و هنر ایران عرضه کرده و خواجو یکی از این بزرگان است، گفت: «وقتی برای این سالانه اشعار خواجو را مطالعه کردم متوجه تاثیر خواجو بر ادبیات ایران و شاعران بعد از خودش شدم که برای ما بسیار ناشناخته است».
وی بیان کرد: «اگر فرصتی فراهم شود که هنرمندان کشور با خواجو آشنا شوند یک توجه ویژه به سمت کرمان خواهد آمد زیرا کرمانیها محجوب، ساکت و آرام هستند و زیاد دربارۀ خودشان تبلیغات ندارند. معرفی خواجو فرصتی خواهد شد که این شخص بهتر شناخته شود و متوجه بشویم چقدر آدمها مانند خواجو در کرمان هستند که ناشناخته هستند و معرفی نشدهاند».
دبیر سالانۀ گرافیک سروِنگار با بیان این که در همۀ حوزههای کرمان افراد ناشناختهای وجود دارد، ادامه داد: «معماری کرمان را نیز یک معماری نجیب میدانیم، گذشتۀ معماری کرمان هم نجیب است. معماری گنجعلیخان بسیار ساده و فاخر است. تزئینات کم و موثر دارد. با حداقل امکانات، استفادۀ بهینه از رنگ شده است و اینها همه نشان میدهد معماران گذشتۀ ما چقدر خوب میتوانستند نجیبانه در ارائۀ اثر معماری موثر باشند».
وی با بیان اینکه این نجیب بودن در شعر و نقاشی کرمان هم دیده میشود، گفت: «در نقش فرش، اساتیدی مانند محسنخان و حسنخان شاهرخی را داشتیم که آدمهای بسیار بزرگی هستند و من کارهای این اساتید را از نزدیک دیدهام و واقعا آدم شگفتزده میشود که این افراد چرا در کشور شناخته شده نیستند. البته ناشناخته بودن این افراد فقط به خاطر نجابت کرمانیها نیست مقداری ما در معرفی این اشخاص کوتاهی کردهایم و باید بیشتر تلاش کنیم».
هاشمینژاد خاطرنشان کرد: «سالانۀ سروِنگار با این هدف هر سال برگزار میشود که مشاهیر کرمان و همچنین آثار باستانی و فرهنگی کرمان را به نحوی در کل کشور معرفی کند و این یک گام است برای اینکه بعد از آن بتوانیم با توجه و همکاری بیشتر هنرمندان، این فرصت را پیدا کنیم که کرمان را بیشتر به جهان معرفی کنیم».
وی ادامه داد: «در کنار این، یک تجربۀ هنری شکل میگیرد. تجربهای از تعامل هنرمندان جوان در کنار یکدیگر با هنرمندان پیشکسوت برای خلق آثار بهتر در حوزۀ هنرهای تجسمی و بهخصوص گرافیک».
دبیر سالانۀ گرافیک سروِنگار بیان کرد: «گرافیک یک زبان موثر و پایدار است و زمانی که آثار گرافیک بعد از خلق کردن چاپ میشوند، این فرصت را برای آنها فراهم میکنیم که بارها دیده شوند و یک تجربۀ موثر و ماندگار خلق میشود و یک آرشیو تولید خواهد شد».
وی ادامه داد: «در کنار این سالانه، هر سال در خصوص بعضی از هنرمندانی که معرفی میشوند یا مشاهیر و معارفی که کرمان دارد و معرفی میشوند یک آرشیو شکل خواهد گرفت».
هاشمینژاد در ادامه با اشاره به چگونگی شکل گرفتن سالانه گرافیک سروِنگار، توضیح داد: «در ابتدا طرحی را نوشتیم و به اداره کل ارشاد استان ارائه شد. این طرح چندین بار بررسی و اصلاح شد و نهایتا به وزارتخانه ارائه شد و این امکان با زحمات مدیرکل محترم ارشاد فراهم شد که یک اعتباری برای این طرح اختصاص داده شود و بعد از آن شورای سیاستگذاری را راهاندازی و برنامهریزی کردیم و سیاستهای کلانی سالانه بررسی، تدوین و ثبت شد و در همین اثنا دبیرخانه را تشکیل دادیم و دبیرخانه برای تدوین فراخوان برنامهریزی کرد، فراخوان را توزیع کردیم و نهایتا آثار با مشخصاتی که در فراخوان خواسته بودیم به دبیرخانه ارائه شد».
وی افزود: «این آثار در دبیرخانه جمعآوری شد و با سختگیری داوری شدند زیرا اساتیدی که داوری میکردند نظرشان این بود که اگر ما در اولین مرحله با سختگیری و مقداری وسواس این کار را انجام بدهیم راهمان برای دورههای بعد مشخص و روشن است و هنرمندان میدانند این سالانه چه سطحی را بایستی داشته باشد».
هاشمینژاد خاطرنشان کرد: «به همین دلیل از 124 آثری که به دبیرخانه ارسال شده بود نهایتا 18 اثر به نمایشگاه راه پیدا کرد». /پ
نظر خود را بنویسید