فردایکرمان ـ گروه جامعه: همزمان با فروکش کردن پاندمی کرونا در دنیا، ویروس آبلۀ میمون نگرانکننده شده است.
به گفتۀ متخصصان راههای انتقال این ویروس، تماس با بعضی از حیوانات و جوندگان است اما ممکن است ترشحات آلوده باعث انتقال انسان به انسان نیز بشود.
«تدروس آدهانوم» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در اینباره گفته است که جهان با چالشهای هولناکی از جمله کووید ۱۹ و آبله میمونی مواجه است. وی افزود:«همهگیری کووید ۱۹ تنها بحران در جهان ما نیست. همکاران ما در سراسر جهان در حال واکنش به شیوع ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو، آبله میمون و هپاتیت حاد با منشاء ناشناخته هستند».
متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه آبله میمونی در ابتدا بیماری آندمیک مرکز و غرب آفریقا بوده است، گفت: «در گذشته افرادی که به این بیماری مبتلا میشدند سابقۀ سفر به این مناطق را داشتند، اما در حال حاضر بدون سفر به این مناطق نیز ابتلاء رخ داده است».
مهرداد حقیقی افزود: «نکتۀ امیدوار کننده دربارۀ این بیماری این است که اگر واکسن آبله در دسترس باشد، تا حدود ۸۵ درصد میتواند از ابتلاء به آبله میمون نیز جلوگیری کند».
وی با بیان اینکه در برخی از کشورها واکسیناسیون برای گروههای حساس و در معرض خطر مانند کادر درمان آغاز شده است، ادامه داد: «واگیر بیماری آبله میمون مانند کووید ۱۹ نیست و ما انتظار نداریم که یک پاندمی ایجاد شود چون شدت واگیر آن نسبت به بسیاری از بیماریهای تنفسی پایینتر است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از مهر سراسری، وی سوم خردادماه اظهار کرد: «این بیماری درمان اختصاصی ندارد و بیشتر درمانهای حمایتی دارد؛ البته از داروهای ضدویروسی میتوان برای درمان آن استفاده کرد».
این متخصص بیماریهای عفونی بیان کرد: «در این بیماری ترشحات آلوده باعث انتقال میشود نه مانند کووید که احتمال انتقال به صورت هوابرد نیز وجود داشت».
حقیقی به موضوع انتقال ویروس آبله میمون از طریق رابطه جنسی اشاره کرد و گفت: «چنین بحثی مطرح است اما هنوز قطعی نیست». / الف
نظر خود را بنویسید