فردایکرمان ـ گروه جامعه: فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی با بیان اینکه تهران به مرکز خرید و فروش و استقرار باندهای قاچاق عتیقه و اشیاء تاریخی تبدیل شده است، گفت: «عموما باندهای قاچاق، اشیاء اصل و تقلبی را با هم به فروش میرسانند».
سردار حسن مهری افزود: «در سال گذشته یگان موفق به کشف 19 هزار و 542 اثر تاریخی شد که هشت هزار و 744 اثر اصل و 10 هزار و 768 اثر تقلبی بودند».
وی ادامه داد: «عموما اینگونه است که اقلام تاریخی که در تمام استانها طی حفاریهای غیرمجاز یا توسط قاچاقچیان خرید و فروش میشود، در نهایت در تهران که مرکز کشور است، رد و بدل میشود. در واقع میتوان گفت که قاچاقچیان در تهران سعی میکنند کارهای خرید و فروش خود را انجام دهند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا، وی سوم خردادماه اظهار کرد: «باندهای بزرگ و سازماندهی شده قاچاق در تهران فعال هستند و میتوان گفت که بیشترین کشفیات آثار عتیقه و اشیاء تاریخی که توسط یگان و نیروی انتظامی صورت میگیرد، در تهران است».
وی بیان کرد: «البته ممکن است در سایر استانها و شهرستانها نیز حفاریهای غیرمجاز انجام شود، اما در نهایت این تهران است که نشانگاه ما است و محل خرید و فروش به حساب میآید».
به گفته مهری، استانهای مرزی کشور در رتبههای بعد از تهران به عنوان مرکز خرید و فروش آثار تاریخی قرار میگیرند و در این میان نام استانهایی مانند لرستان و زنجان به چشم میخورد.
وی گفت: «البته رتبهبندی خاصی نمیتوان اعلام کرد اما این استان تهران است که بیشترین حجم معاملات و خرید و فروش آثار تاریخی در آن انجام میشود». / الف
نظر خود را بنویسید