فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشگاه علومپزشکی کرمان نیز با بیان اینکه مهمترین قانون در برخورد با مواد دخانی، قانون جامع کنترل دخانیات است، گفت: «شاید نیاز است که مجلس این قانون را بازنگری کند زیرا بسیاری از مجازاتها با جرایم تناسب ندارد».
محمدرضا احمدپور بیان کرد: «در قانون جامع کنترل دخانیات، وظایف هر یک از دستگاهها مشخص شده است. بر اساس این قانون، شهرداری باید از عرضۀ قلیان در پارکها ممانعت کند و حتی در قانون گفته شده که استعمال دخانیات توسط خانوادهها در پارک ممنوع است».
وی از تشکیل کارگروه ساماندهی مصرف دخانیات در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: «متولی این کارگروه اداره کل امور اجتماعی استانداری است و باید از دستگاههایی که قانون را اجرا نمیکنند بازخواست کند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، احمدپور 9 خرداد در نشست خبری هفتۀ بدون دخانیات، نبود وحدت رویه در احکام قضایی، وجود برخی منازعات سیاسی، بحث اقتصاد و بیکاری و سوددهی بالای عرضۀ قلیان را از جمله مشکلات در بحث اجرای قانون کنترل دخانیات بیان کرد و افزود: «شاید نیاز است که مجلس این قانون را بازنگری کند زیرا بسیاری از مجازاتها با جرایم تناسب ندارد».
وی با اشاره به کوتاهی دستگاهها در اجرای قانون کنترل دخانیات، گفت: «هر کس که مجوزی را برای امکنهای صادر میکند باید آن را کنترل کند. در حال حاضر پشت مجوزی که میراث فرهنگی و اتاق اصناف در استان صادر میکنند، ذکر میشود عرضۀ قلیان در این محل ممنوع است اما باید عزمی هم برای اجرای آن وجود داشته باشد و اتاق اصناف و میراث بر آن نظارت داشته باشند».
ایران، لبنان و عراق دارای کمترین میزان مالیات بر دخانیات هستند
مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علومپزشکی کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه مصرف سیگار و تنباکو یکی از 10 عامل کشنده در دنیا است، گفت: «سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از مصرف دخانیات، شش راهبردِ پایش، محافظت افراد در مقابل دود دست دوم، فراهم کردن امکانات ترک، هشدار دربارۀ مصرف مواد دخانی، افزایش مالیات و کاهش دسترسی را بیان کرده است».
دکتر علی بهرامنژاد ادامه داد: «افزایش 10 درصد مالیات بر دخانیات، مصرف را چهار درصد کاهش میدهد اما کشورهای ایران، لبنان و عراق در منطقه دارای کمترین میزان مالیات بر دخانیات هستند».
وی افزود: «مصرف سیگار و الکل و رفتارهای پرخطر جنسی اگر قبل از 18 سالگی اتفاق بیفتد، درمان آن سختتر خواهد بود زیرا بعد از آن فرد یاد میگیرد که رفتار هیجانی خود را کنترل کند».
بهرامنژاد با بیان اینکه مصرف سیگار و الکل مواد دروازهای هستند، اظهار کرد: «برنامههای پیشگیری در دانشگاه اثربخش نیست و آموزش و پیشگیری باید از سنین پایین شروع شود، هرچه سن پایینتر باشد آموزش تاثیر بیشتری دارد و باورها و نگرشها باید قبل از شش سالگی شکل بگیرد».
وی یادآور شد: «اگر پدر مصرفکنندۀ مواد دخانی باشد احتمال اینکه فرزند خانواده به سمت مصرف دخانیات برود شش برابر بیشتر است و اگر مادر مصرفکننده باشد احتمال مصرف توسط فرزند او 9 برابر بیشتر خواهد بود». /پ
نظر خود را بنویسید