فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه تاکنون ابتلای قطعی به بیماری آبله میمونی در کشور ما و حتی کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان وجود ندارد، گفت: «شناسایی ۱۰ مورد مشکوک به آبله میمونی در کشور تایید نشد و نگرانی در مورد شیوع این بیماری نداریم».
محمدمهدی گویا افزود: «وزارت بهداشت به طور کامل تمامی موارد مربوط به آبله میمونی را رصد میکند و موارد مشکوک به این بیماری با بررسیهای دقیق آزمایشگاهی تاکنون تایید نشدهاند و ما موردی از ابتلای قطعی به این بیماری در کشور نداریم».
وی با بیان اینکه تزریق واکسن آبله برای پیشگیری از ابتلا به آبله میمونی توصیه نمیشود، ادامه داد: «این واکسن فقط برای افرادی که در آزمایشگاههای خاص و بیمارستانها کار میکنند و در تماس با افراد مبتلا به آبله میمونی هستند، توصیه میشود و با توجه به اینکه در کشور ما شیوع نیافته، ضرورتی برای تزریق واکسن نیست».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، وی 16 خردادماه اظهار کرد: «آبله میمونی عفونت ویروسی است که بهصورت ضایعات جلدی (بثورات پوستی) در صورت و قسمتهای مختلف بدن ایجاد میکند. عفونت در نتیجۀ تماس مستقیم با خون، مایعات بدن، ضایعات پوستی یا مخاطی حیوانات آلوده اتفاق میافتد».
گویا ادامه داد: «در آفریقا، شواهدی از عفونت ویروس آبله میمون در بسیاری از حیوانات یافت شده و دلیل انتقال آبله میمونی کاملا مشخص نیست، اما خوردن گوشت نپخته و سایر محصولات دامی حیوانات آلوده، یک عامل خطر احتمالی است».
وی اضافه کرد:« گزش حیوان و تماس مستقیم با ضایعات یا مایعات بدن حیوان آلوده، از دیگر راههای انتقال آبله میمونی هستند. این بیماری همچنین میتواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود، در انتقال انسان به انسان بیماری، تصور میشود که ویروس توسط قطرات تنفسی در هنگام تماس مستقیم و طولانی مدت چهرهبهچهره، منتقل میشود»./ پ
نظر خود را بنویسید