فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «با تصویب و اجرایی شدن قوانین مالیات بر عایدی و مالیات بر درآمد افراد، سهم بنگاهها از پرداخت مالیات کاهش مییابد تا شاهد تاثیرگذاری بیشتر آنها در توسعۀ کشور باشیم».
محمدرضا پورابراهیمی افزود: «راهبرد ما در دورۀ فعلی فعالیت مجلس، افزایش دو پایۀ جدید مالیاتی برای کنترل و مدیریت سوداگری و بازارهای غیرمولد است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، وی در کارگاه آموزشی تبیین و تفسیر قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده که با حضور اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان برگزار شد، با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 70 درصد میزان مالیات وصولی از محل حقوقیها و حدود 30 درصد از اشخاص حقیقی است، نماینده مردم کرمان و راور بیان کرد: «قانون مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهمترین پایههای مالیاتی در اقتصاد کشورها بوده که متاسفانه سالها در کشور ما به دلایلی مورد استفاده قرار نگرفته است اما امیدواریم این قانون به صورت کامل اجرایی شود».
وی ادامه داد: «قانون مالیات بر ارزش افزوده سالها به صورت آزمایشی در دستور کار دولت قرار داشت و پس از 5 سال، لایحۀ این قانون به مجلس آمد و حدود 4 سال کار کارشناسی با حضور نمایندگان مختلف بخش خصوصی و مرکز پژوهشهای مجلس انجام شد و در نهایت در 12 دیماه 1400 ابلاغ و یک روز بعد لازمالاجرا شد».
پورابراهیمی یادآور شد: «در اصلاحات جدید این قانون، بخش عمدهای از دغدغههای بنگاههای اقتصادی برطرف شده اما همچنان شاهد مشکلاتی به دلیل اجرای قانون قبلی وجود دارد».
نایب رئیس اتاق کرمان نیز در این کارگاه آموزشی گفت: «برای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده حتما باید سامانۀ صندوقهای مکانیزه عملیاتی گردد تا مشکلات قبلی برطرف شود».
جلیل کاربخش بیان کرد: «قانون مالیات بر ارزش افزوده اولین قانون مالیاتها در کشور بود که با مشارکت بخش خصوصی به ویژه اتاق کرمان بررسی و اصلاح شد و در قانون فعلی بیش از 80 درصد مطالبات فعالان اقتصادی گنجانده شده اما هنوز اجرایی نشده است.».
وی اظهار کرد: «یکی از موضوعات مهم در این قانون موارد مربوط به حوزۀ دادرسی مالیاتی بود که خوشبختانه سازمان دادرسی کشور شکل گرفته و ادارات کل دادرسی در استانها نیز فعال شده اما برای اجرای همین دادرسی مالیاتی اشکالاتی وجود دارد و باید سامانهای طراحی و اجرا شود».
نایب رئیس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق ایران گفت: «نمایندگان مجلس به مردم قول داده بودند که در قانون جدید مشکلات مالیاتی برطرف شود اما اکنون مشکلاتی وجود دارد و ما سعی کردیم در این کارگاه به تبیین و تفسیر قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده بپردازیم».
گفتنی است در این کارگاه آموزشی، عبدالرضا ارسطو عضو کمیته مالیاتی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، به بیان مباحث آموزشی در سرفصلهایی مانند ماخذ محاسبۀ مالیات بر ارزش افزوده، معافیتهای نظام مالیات بر ارزش افزوده، تکالیف مودیان و سازمان امور مالیاتی و جریمهها و مشوقهای مالیاتی پرداخت. /پ
نظر خود را بنویسید