فردایکرمان ـ گروه جامعه: دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی مقابله با کرونا با اشاره به روند افزایشی کرونا در کشور طی روزهای اخیر، گفت: «دور از انتظار نیست که واریانت BA۴ و BA۵ به زودی در کشور غالب شود».
دکتر مسعود یونسیان با اشاره به گزارش اخیر وزارت بهداشت مبنی بر افزایش سه برابری بستری و سرپایی کروناییها در روزهای اخیر، اظهار کرد: «احتمال اینکه این افزایشها را طی هفتۀ آینده هم ببینیم، نسبتا بالاست».
وی دربارۀ احتمال بروز پیک جدید کرونا در کشور به دنبال این روند افزایشی نیز توضیح داد: «در بقیۀ نقاط دنیا که وضعیتی مشابه ما داشتند، قلهای با ارتفاع یکپنجم تا یکششم نسبت به قلۀ اصلی اومیکرون داشتند. یعنی اگر در قلۀ اومیکرون، ما به ابتلای روزانه ۲۰ هزار نفر رسیدیم، حالا اینکه اعداد ابتلای روزانه چهار رقمی شود، دور از انتظار نیست. ضمن اینکه دو رقمی شدن مرگها هم دور از انتظار نیست و متاسفانه احتمال آن وجود دارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، وی 12 تیرماه افزود: «با وجود اینکه سابواریانت BA۲ اُمیکرون و زیرمجموعههای آن در دنیا غالب بوده است، اکنون چندین هفته متوالی است که BA۴ و BA۵ که از قاره آفریقا شروع شد و بعد به آمریکا و سایر نقاط دنیا رفت، رو به افزایش میگذارد. البته شاید هنوز غالب نشده و همچنان غلبه با BA۲ است. بنابراین در حال حاضر سهم تعداد موارد BA۴ و BA۵ در دنیا افزایش پیدا کرده و اینها هم دو واریانتی هستند که نسبتا واکسنگریزی بیشتری دارند».
وی بیان کرد: «در عین حال باید نگاهی هم به وضعیت کشورهای همسایه داشته باشیم. در بین کشورهای همسایه میبینیم که در کشور کویت، عربستان، امارات، عراق، بحرین و ترکیه طی چند هفته اخیر افزایش موارد را داشتند و هر هفته نسبت به هفته قبل افزایشهایی را داشتهاند. البته آمار و گزارشی مبنی بر اینکه چه واریانت یا سابواریانتی در آن کشورها بوده، اعلام نشده است، اما میتوان اینطور نتیجهگیری کرد که با توسعه دو واریانت BA۴ و BA۵ در آمریکا و اروپا که به طور دقیق گزارش کرده و با افزایش موارد همراه بودند و قله کوچکی زدند، کشور ما هم احتمالا از این قاعده مستثنی نیست».
وی با بیان اینکه البته ممکن هم هست این احتمال در کشور رخ ندهد، گفت: «اما به هر حال ما با یک احتمال هم باید دوراندیشی خودمان را داشته باشیم. اگر آن احتمال بسیار ناچیز باشد، میگوییم نیاز نیست که جامعه را نگران کنیم، اما زمانی احتمال ناچیز نیست و شواهدی را هم میبینیم. بالاخره از قول همکاران معاونت بهداشتی، در طی هفتههای اخیر افزایش موارد را دیدهایم. در عین حال علیرغم اینکه اعلام شده بود که تعداد تستهایمان افزایش یافته، اما بررسی کردیم و دیدیم که تعداد تستها هم آنچنان افزایشی نداشته است».
یونسیان افزود: «بنابراین به نظر میرسد که باید افزایش موارد ابتلای سرپایی و بستری کووید ۱۹ را جدیتر در نظر بگیریم. به هر حال این افزایش محسوس هم بوده است. البته نوساناتی وجود دارد که به نوسانات نگاه نمیکنیم، بلکه به روند اصلی و دیرپا توجه میکنیم. به خصوص وقتی هفتگی نگاه میکنیم، روند افزایشی بوده است».
یونسیان با بیان اینکه همان توصیههای قبلی برقرار است، افزود: «همچنان باید در فضاهای بسته به ویژه فضایی که تهویه ندارد، ماسک استفاده کنیم. در جایی که تجمعاتی وجود دارد و افراد باهم تماس دارند، باید حتما ماسک بزنند. در عین حال اگر بتوان کاری کرد که افرادی که واکسن کرونا را تزریق نکردهاند، از حضور در اجتماعات، جاهای سربسته و ... محروم شوند، بسیار کمککننده است. زیرا این افراد هم خودشان را به مخاطره میاندازند هم جامعه را».
وی گفت: «بر اساس آمارهای رسمی کشور حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد واجد شرایط در جامعه اصلا واکسن کرونا تزریق نکردند و بین ۳۰ تا ۳۵ درصد هم فقط یک دز واکسن تزریق کردهاند که ما به آنها جمعیت آسیبپذیر میگوییم». / الف
نظر خود را بنویسید