فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: رئیس محیطزیست و آبهای غیرمتعارف حوزه معاونت آب و آبفای وزارت نیرو تاکید کرد: «صنایع برای واگذاری پساب شهری به مصارف جدید، در اولویت هستند و امکان واگذاری پساب برای توسعۀ کشاورزی در دشتهای ممنوعه وجود نخواهد داشت».
اصغر جهانی همچنین، با اشاره به کمتر بودن بارش کشور از یکسوم میانگین دنیا اظهار کرد: «توزیع مکانی بارش کم در کشور نیز بسیار ناهمگون بوده، بهطوریکه فقط یکدرصد از مساحت ایران بارش بیش از هزار میلیمتری را تجربه کرده و ۲۸درصد سطح کشور دارای بارش سالانه کمتر از ۱۰۰میلیمتر بوده است».
وی افزود: «سرانۀ منابع آب تجدیدپذیر کشور از هفت هزار مترمکعب بهازای هر نفر در سال ۱۳۳۵ به یکهزار و 1170 مترمکعب به ازای هر نفر در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است».
وی ادامه داد: «پیشبینی میشود این میزان در سال ۱۴۲۰ به کمتر از هزار مترمکعب به ازای هر نفر در سال یعنی پایینتر از مرز کمآبی برسد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از دنیای اقتصاد، رئیس محیطزیست و آبهای غیرمتعارف حوزه معاونت آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: «حاصل حدود ۹۵میلیارد مترمکعب مصارف آب سالانه در بخشهای مختلف، تولید حدود ۳۰میلیارد مترمکعب فاضلاب و زهاب خواهد بود که این میزان معادل حدود یکسوم منابع آب تجدیدشونده کشور است که با توجه به درگیر بودن کشور با دورههای کوتاهمدت و بلندمدت خشکسالی و از طرفی با توجه به دائمی بودن منبع پساب، این منبع میتواند نقش مهمی در تامین آب پایدار مصارف بهویژه صنعت ایفا کند».
جهانی بیان کرد: «با توجه به چالشهای تامین آب شرب در برخی از مناطق کشور و کمبودهای موجود در این بخش، سیاستهای جدید وزارت نیرو و مدیریت آب کشور را میتوان مبتنی بر جایگزین کردن پسابهای شهری با آب باکیفیت مصرفی در بخشهای شهری، صنعتی و کشاورزی ذکر کرد». / الف
نظر خود را بنویسید