فردای کرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت گهرزمین با بیان اینکه استان کرمان علیرغم اینکه در کشور بهعنوان یک استان مرفه شناخته میشود دارای مشکلات زیادی است، گفت: «سال گذشته 80 درصد پسته استان به دلیل سرمازدگی نابود شد. در سال جاری نیز سرمازدگی حداقل 95 درصد محصول پسته امسال و 80 درصد محصول سال آینده را از بین برده است و این در حالیست که شغل اصلی مردم کرمان، کشاورزی پسته است».
محمد فلاح در مراسم آغاز به کار اَبَر پروژههای شرکت سنگآهن گهرزمین که همزمان با سفر رئیسجمهور به استان کرمان، با حضور وزیر اقتصاد، نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس و تعدادی از مسئولان استانی و شهرستانی در بردسیر برگزار شد، افزود: «در چنین شرایطی بهترین و بیشترین خدمتی که میتوان به مردم کرد، واگذاری پهنههای معدنی به شرکتهای توانمند و قدری است که میتوانند معدنیابی انجام دهند، اشتغال ایجاد کنند و صادرات و ارزآوری داشته باشند و این مسالهای است که هرچه بیشتر پیگیری میکنیم کمتر به آن میرسیم».
وی بیان کرد: «کسی در این زمینه مقصر نیست، وزیر صمت و معاونان ایشان نهایت توجه را دارند اما قوانین و آییننامههای ضد و نقیض، جرات و جسارت را از مدیران کشور گرفته است و تا آن جرات برنگردد و مدیران نتوانند ریسک کنند، نمیتوانیم توفیقات بزرگ داشته باشیم».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، فلاح در این مراسم با اشاره به موثر بودن نقش سفرا در کشورهای طرف تجاری ایران، گفت: «تابستان سال گذشته چینیها حاضر بودند هر تن گندله را 250 دلار بخرند اما هیچ کارخانۀ تولید گندلهای صادرات نداشت و یا بسیار کم بود».
وی افزود: «بعد از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، قیمت گندله به 150 دلار رسید اما باز هم نتوانستیم صادر کنیم و ما هرچه اعلام کردیم که قیمت گندله کاهش مییابد کسی توجه نکرد و الان قیمت به 110 دلار رسیده است در حالی که حدود 9 میلیون تن گندلۀ مازاد در کشور وجود دارد و تا پایان سال به 15 میلیون تن میرسد».
مدیرعامل شرکت گهرزمین خطاب به وزیر اقتصاد ادامه داد: «درخواست دارم در هیات دولت مطرح کنید در کشورهایی که تبادلات اقتصادی داریم باید سفرایی داشته باشیم که کار و تخصص اول آنها اقتصادی باشد تا مسائل اقتصادی این کشورها و تصمیماتی که قرار است اخذ شود را به وزارت صمت و فعالین اقتصادی کشور اطلاع دهند و بتوانیم در زمان مناسب صادرات داشته باشیم».
وی در ادامه از واگذاری یک پهنه در جنوب استان کرمان به شرکت گهرزمین خبر داد و اظهار کرد: «33 توده در این پهنه پیدا کردیم؛ نمیگوییم همۀ آنها قابل برداشت هستند اما حتما ظرف یک تا دو سال آینده گهرزمین سوم در منطقۀ جنوب استان کرمان ایجاد خواهد شد».
فلاح با اشاره به برخی مشکلات در برداشت از این پهنه، توضیح داد: «بر اساس قوانین، باید حقوق دولتی 250 هکتار از این پهنه که تاکنون مطالعه شده است را پرداخت، و مابقی را واگذار کنیم که اگر این کار را انجام دهیم دیگر چیزی باقی نمیماند».
وی خطاب به وزیر اقتصاد گفت: «درخواست ما این است که اجازۀ حفاری تمام تودهها به شرکت گهرزمین داده شود تا مطالعات آن کامل شود و در نهایت وزارت صمت تصمیم بگیرد که چه میزان از این پهنه میتواند در اختیار گهرزمین باشد».
مدیرعامل شرکت گهرزمین همچنین در بخشی از سخنان خود به مشکل پیش آمده در اختصاص زمین به گهرزمین برای توسعه و احداث طرحهای جدید اشاره کرد و یادآور شد: «با وجود حکم دادگاه و مصوبۀ ستاد رفع موانع تولید، باز هم این کار انجام نشد و مقرر شد به جای سه هزار هکتار، 200 هکتار زمین در اختیار گهرزمین قرار گیرد در حالی که برای دو میلیارد و 500 یورو سرمایهگذاری و جانمایی کارخانهها، این میزان زمین مشکل ایجاد میکند و هزینهها را افزایش میدهد».
وی در ادامه با بیان اینکه شرکت گهرزمین در بحثهایی مانند بومیسازی توفیقات زیادی داشته است، از هماهنگی با شرکتهای معدنی و صنعتی کشور برای فعالیت در حوزۀ بومیسازی خبر داد و خاطرنشان کرد: «این هماهنگی به این دلیل انجام شده تا از دوبارهکاری و موازیکاری شرکتها در مهندسی معکوس و بومیسازی، جلوگیری شود و هزینهها کاهش یابد».
فلاح افزود: «هزینۀ نمونهسازی و مهندسی معکوس نسبت به نمونۀ خارجی بیشتر است اما وقتی روی خط تولید برود حتما بسیار ارزانتر از نمونۀ خارجی خواهد بود».
وی همچنین با اشاره به مشکلات کارخانههای صنعتی و معدنی با محیطزیست، گفت: «هر کس بخواهد در هر کجای کشور، کاری انجام دهد، محیط زیست اول مخالفت میکند و بعد از گذشت زمان، با صحبت و مذاکره بالاخره کار انجام میشود».
مدیرعامل شرکت گهرزمین ادامه داد: «در سیرجان و در منطقهای که سایت گهرزمین را داریم، زمین برای انباشت باطله و آبگیری از باطلههایی که نیاز است گل آنها را انباشت کنیم نداریم و با وجود اینکه پیگیری زیادی انجام دادیم اما به نتیجه نرسیدیم».
وی گفت: «میدانیم که در نهایت به نتیجه میرسیم و زمین مورد نیاز را به ما خواهند داد، اما باید زمان زیادی را صرف کنیم».
نظر خود را بنویسید