فردای کرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان با بیان اینکه در حال حاضر حدود 5 درصد ظرفیت تولید و یک درصد انرژی تولیدی استان توسط نیروگاههای خورشیدی تولید میشود، گفت: «میزان انرژی تولیدی نیروگاههای حرارتی متناسب با ساعت کارشان است اما در بخش نیروگاههای خورشیدی به دلیل اینکه تابعی از تابش خورشید هستند و در ساعاتی خورشید نیست و یا در ساعاتی تابش کمتر است، بر اساس منحنی این نیروگاهها در استان کرمان که یکی از بهترین پتانسیلها را برای این کار دارد راندمان حدود 20 درصد را دارند».
حمیدرضا حبیبی افزود: «یک نیروگاه خورشیدی زیر 100 مگاواتی در استان کرمان میتواند انرژی معادل 20 مگاوات نیروگاه حرارتی را تولید کند که خوشبختانه این میزان انرژی در ساعت مناسبی از روز که مصرف گرمایشی و سرمایشی در استان وجود دارد، تولید میشود».
وی با بیان اینکه بیش از 98 درصد برق در استان کرمان از طریق نیروگاههای حرارتی تولید میشود، ادامه داد: «در بحث نیروگاههای برقآبی هم صرفا سد جیرفت در استان فعال است که آن هم زیر یک درصد سهم تولید دارد و مزیتی در بخش نیروگاههای برقآبی در استان نداریم».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تاثیر تغییر ساعات کار ادارات دولتی بر میزان مصرف برق در استان کرمان، گفت: «تغییر ساعت کار ادارات استان در پیک مصرف، سبب کاهش حدود 25 تا 30 مگاواتی برق شد که معادل مصرف یک کارخانۀ سیمان است».
حبیبی افزود: «بعد از ساعت اداری نیز به دلیل اینکه سیستمهای سرمایشی و غیرضروری از مدار خارج میشدند، سبب شد که بتوانیم صرفهجویی خوبی در استان داشته باشیم».
وی با اشاره به صرفهجویی در بخش کشاورزی، توضیح داد: «دولت امکانی را فراهم کرد که با 5 ساعت خاموشی پمپهای کشاورزی، 15 ساعت باقیماندۀ مصرف کشاورزان رایگان باشد که ساعات خاموشی براساس دبی آب مجاز چاهها بود و کاهش مصرف منجر به عدم استفاده از میزان آب قابل استحصال هیچکدام از مشترکین نشد».
حبیبی ادامه داد: «از سوی دیگر در بخش صنعت نیز تمام صنایع در ساعت شب، از ساعت 24 تا 8 صبح و بعضی مقاطع تا 11 صبح آزادانه فعالیت داشتند».
وی اضافه کرد: «از سوی دیگر با توجه به اینکه همۀ صنایع مدتی را در سال به تعمیرات اساسی و یا تعطیلات اختصاص میدهند، صنایع استان بر اساس برنامهریزی انجام شده این کار را به تابستان منتقل کردند به گونهای که هر هفته یک یا دو صنعت از مدار خارج بودند که این مساله، کمک شایانی به صنعت برق کرد تا ساعات بحرانی را سپری کند و مشترک خانگی که امکان این برنامهریزیها برای او وجود ندارد، خاموشی نداشته باشد».
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان گفت: «در استان کرمان یک میلیون و 300 هزار مشترک در بخشهای مختلف و 25 مشترک صنعتی داریم» ./پ
نظر خود را بنویسید