فردای کرمان – گروه اقتصاد: استاندار کرمان با بیان اینکه تغییر الگوی کشت ضرورت قطعی است و بخشی از رسالت کاری خودم میدانم که این مسئله را پیش ببریم، گفت: «البته میدانیم که مردم سالها به کشتهای زراعی قبل خو گرفته و در کنار آن زندگی، معیشت، کار و راه و روش زندگیشان شکل گرفته است، لذا تغییر مفصل فرهنگی و اجتماعی هم در کنار الگوی کشت باید شکل بگیرد».
محمدمهدی فداکار تاکید کرد: «در تغییر الگوی کشت، کشاورزان بحث اصلی هستند و حتما باید برای این مسئله، وحدت نظر اتفاق بیفتد و قانع شوند که کار قدم به قدم پیش برود و در افق چند ساله اجرا شود».
وی ادامه داد: «افزایش در هزینۀ حمل و نقل، مشکل آب و غیره، دیگر اجازۀ کشتهای قبل را به ما نمیدهد. در محصولات کشاورزی مانند پیاز، سیبزمینی و گوجه امکان حذف وجود ندارد، اما باید کشت آن را کنترل کرد».
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، وی ۱۶ شهریور ماه در نشست هماندیشی الگوی کشت محصولات کشاورزی جنوب استان بیان کرد: «اقناع اجتماعی باید برای این مسئله اتفاق بیفتد و با برنامه کار کرد».
استاندار کرمان با بیان اینکه با حدف ارز ترجیحی، کشت محصولاتی همچون کلزا صرفه اقتصادی پیدا کرده است، افزود: «به اقتصاد کشاورزی منطقه باید تنوع دهیم و در این کار لازم است تا بانک و بیمه پای کار آیند و ابزارها را برای الگوی کشت فراهم کرد».
فداکار گفت: «در احکام بودجه نیز باید زیرساختی برای الگوی کشت فراهم شود تا سالهای بعد از ظرفیت آن استفاده کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید