فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس مرکز تحقیقات مغز و اعصاب کرمان با بیان اینکه در استان کرمان از هر ۱۰۰۰ نفر، شش نفر درگیر آلزایمر هستند، گفت: «از سن ۶۵ سال به بالا، هر ۵ سال عمر بیشتر، میزان ابتلا به آلزایمر را دو برابر میکند و با توجه به اینکه تحقیقات نشان داده، خانمها نسبت به آقایان عمر بیشتری دارند، بنابراین این افزایش دو برابری آلزایمر را در خانمها بیشتر نشان میدهد».
حسینعلی ابراهیمیمیمندی اضافه کرد: «دو سال قبل طی بررسیهای انجام شده توسط همکارانم در کرمان، دریافتیم که در خانمها در هر هزار نفر، ۸ خانم و در آقایان ۴ نفر دچار آلزایمر هستند و تنها دلیل آن، همین افزایش عمر ۳ تا ۵ سال در بین خانمها است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان کرمان، وی 15 مهرماه با گرامیداشت هفتۀ سلامت و پیشگیری از آلزایمر، بیان کرد: «زمینه اصلی بیماری آلزایمر کهولت سن است که امری طبیعی بوده و بخشی از زندگی هر شخص محسوب میشود».
ابراهیمیمیمندی ادامه داد: «گاهی دیده شده که برخی افراد با وجود سن بالا دچار آلزایمر نشدهاند و برخی دیگر درگیر فراموشی هستند، علت ابتلا به آلزایمر شناخته شده نیست. میتواند مربوط به ژنتیک، بهداشت غذایی و روانی باشد. ضمن اینکه فعالیتهای ورزش کمکدهنده هستند و سبب میشوند افراد دیرتر و یا سبکتر دچار آلزایمر شوند».
وی اضافه کرد: «در کنترل و پیشگیری از بیماری آلزایمر مطالعه کردن و کتاب خواندن بسیار نقش مهمی را ایفا میکند و باید مطالعه را به سمت، نوشتن و نُتبرداری سوق داد که در فعالتر ماندن ذهن بهترین شیوه است».
استاد بیماریهای مغزی دانشگاه علومپزشکی کرمان یادآور شد: «شدت یافتن آلزایمر به یکسری بیماریها زمینهای مثل فشارخون و بیماری قند مربوط میشود که این نیز باید کنترل شود».
وی با بیان اینکه کاهش استرسها میتواند از کهولت سن و عوارض آن جلوگیری کند، گفت: «توجه به بهداشت روانی و غذایی، بهترین مواردی هستند که میتوانند جنبۀ پیشگیری داشته باشند و در سن بالا شدت آلزایمر را کنترل کنند».
ابراهیمیمیمندی افزود: «چاقی یکی از دلایل اصلی این بیماریها است و بیشترین قاتل انسانها در دنیا فشار خون محسوب شده است».
وی بیان کرد: «در کرمان شیوع بیماری قند نسبت به سایر نقاط کشور، بسیار بالا است و باید برای این قضیه راهکار یافت و اقدامات درمانی لازم را فراهم کنیم».
رئیس مرکز تحقیقات مغز و اعصاب کرمان ادامه داد: «درمان قاطعی برای آلزایمر وجود ندارد، اما داروهایی موجود است که میتواند کمک کند تا از سلولهای مغزی که باقی مانده است، درست استفاده شود و علائم بیماری را سبکتر کند».
وی با اشاره به اینکه در صورت هرگونه علائمی و قبل از هر اقدامی باید توسط یک متخصص مغز واعصاب معاینه شد، افزود: «۲۰ درصد افرادی که دچار فرسودگی عقل میشوند، آلزایمر نداشتند و به یک بیماری دیگری مبتلا بودهاند که این تعداد رقم بالایی است و باید مورد توجه قرار گیرند».
استاد بیماریهای مغزی دانشگاه شهید باهنر کرمان یادآور شد: «کسی که آلزایمر میگیرد یک بار سنگینی را به خانواده وارد میکند و اگر این فرد به تنهایی، بتواند بهداشت را رعایت کند در کنترل بسیاری مسائل تا حدودی کمکدهندۀ افراد خانواده خواهد بود».
رئیس مرکز تحقیقات مغزو اعصاب کرمان افزود: در زمینه پیشگیری و کنترل آلزایمر، در کرمان اقدامات خوبی نسبت به سایر مناطق کشور انجام میشود که تاکنون رسانهای نشده و نیاز است که موسسات فعال برای این امر، دور هم جمع آیند تا ایدههای خود را به اشتراک گذاشته و هرچه زودتر اقدامات ارزشمند مدنظر را به بار بنشانند تا در جهت کمک به بیماران قدمی بلند برداشته شود.
نظر خود را بنویسید