فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس جامعه تورگردانان ایران گفت: «مسئولان گردشگری همواره میگویند که سفر به ایران ارزان است. این درحالی است که نرخ بخشهای دخیل در گردشگری اعم از حملو نقل و اقامت بعد از شیوع کرونا و حتی طی چند ماه اخیر، چندین برابر شده است و میتوان گفت قیمت سفر به ایران نسبت به سفر به کشورهای منطقه به هیچوجه ارزان نیست».
ابراهیم پورفرج افزود: «ایران نسبت به آذربایجان، پاکستان و حتی ترکیه گرانتر است. هزینۀ حملونقل که قبل از کرونا روزی حدود ۹۰۰ هزار تومان بود و این اواخر به یک میلیون و 200 هزار تومان رسیده بود، طی چند ماه اخیر به چهار تا چهار و نیم میلیون تومان رسیده است».
این فعال گردشگری ادامه داد:«در حال حاضر، بستههای سفر به ایران گرانترین بسته در منطقه هستند. حتی سفرهای داخلی نیز برای گردشگر ایرانی گران است و به جای سفر به کیش ترجیح میدهد به ترکیه سفر کند. چراکه نه تنها نرخ سفر به ترکیه از سفر به کیش مناسبتر است بلکه خدمات و امکانات بیشتری نیز دریافت میکند. از این روست که ترکیه توانسته بعد از شیوع کرونا تعداد زیادی گردشگر را جذب کند».
وی همچنین، با اشاره به نزدیک شدن به بازیهای جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر و برنامههایی که ایران برای جذب تماشاچیان این بازیها دارد، گفت: «به نظر من، تماشاچیان جام جهانی قطر به ایران سفر نمیکنند. تماشاچیان جام جهانی عموما ورزشکار و جوان هستند و ایران مقصد گردشگران جوان نیست».
وی دربارۀ وعدههای وزیر میراثفرهنگی برای استفادۀ حداکثری از حضور این گردشگران در کیش و قشم، اظهار کرد: «هرچند ما روی صحبتهای وزیر خیلی حساب کرده بودیم اما بعدها با اتفاقاتی که شاهد بودیم، آن را رها کردیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا، وی 16 مهرماه با ارائۀ این توضیحات افزود: «معاون گردشگری وزارتخانه به جای آنکه با بخش خصوصی همراه شود و تقاضای بخش خصوصی را برآورده کند تا توسعهای حاصل شود، در حاشیۀ کارهای خود و در جلسات درون وزارتخانهای با سایر وزارتخانهها ناپدید میشود. آقای شالبافیان آنقدر در جلسات درون سازمانی گرفتار است که نمیدانند مشکل امروز گردشگری چیست. به نظر میآید که کارهای حاشیهای در گردشگری زیاد است و به مدیر مربوطه اجازه نمیدهد که وارد بحث اصلی ماجرا شود».
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به فعالیت سایر مراکز اقامتی مانند واحدهای بومگردی در کنار هتلها اشاره کرد و گفت: «زمانی که واحدهای بومگردی راه افتادند خوشحال بودیم که فعالیت این واحدها میتواند تعدیل کننده نرخ هتلها شود اما این روزها شاهدیم که نرخ اقامت در برخی از این واحدهای بودمگردی از اقامت در هتل ۵ ستاره نیز بیشتر است».
او بیان کرد: «وقتی مرجعی برای نرخگذاری مراکز اقامتی نباشد چنین اتفاقی میافتد. چندین سال پیش شاهد آن بودیم که بخشی در معاونت گردشگری به استانداردسازی بینالمللی و تعیین نرخ هتلها اختصاص یافته بود چنانکه هر سال ناظران برای بررسی و تایید استاندارد و درجه و ستاره هتلها به سراغ آنها میرفتند و در صورت مغایرت ارائه خدمات و امکانات هتل، از درجه و ستاره آن کاسته میشد. اما سالهاست این طرح به فراموشی سپرده شده و هر سال هم شاهد افزایش نرخ اقامت در کشور هستیم. درحالی که هیچ هتل پنج ستاره تاپ در کشور نداریم، قیمت هتلها در سطح پنج ستاره تاپ هستند».
رئیس جامعه تورگردانان ایران توضیح داد: «کنون نه تنها درخصوص هتلها استانداردی وجود ندارد بلکه درخصوص سایر واحدهای اقامتی از جمله بومگردی نیز با چنین چالشی روبه رو هستیم. اینگونه به نظر میرسد که هر کسی برآن شده تا خانه خود را تبدیل به بومگردی کند. اتاق خود را برداشته، لباس قدیمی به آن آویزان کرده و نرخ هتل پنج ستاره را به مسافر میدهد. به طور مثال این روزها نرخ اقامت در هتل عباسی حدود سه میلیون تومان است اما واحد بومگردی داریم که نرخ اقامت خود را ۴ و نیم میلیون تومان تعیین کرده است. مبنای این نرخگذاری چیست و چگونه است؟».
او با اشاره به آنکه تعدادی از گردشگران ورودی تمایل دارند که در واحدهای بومگردی اقامت داشته باشند، گفت: «ما به عنوان تورگردانان میتوانستیم در مسافران ورودی این تمایل را ایجاد کنیم که در واحدهای بومگردی اقامت داشته باشند، اما در چنین شرایطی و با چنین نرخهایی قطعا چنین کاری انجام نخواهیم داد. باید ساز و کار و برنامهای برای نرخگذاری این واحدها در نظر گرفته شود». / الف
نظر خود را بنویسید