فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی با اشاره به کاهش تعطیلات در نیمۀ دوم سال جاری و تاثیر آن بر گردشگری گفت: «با توجه به اینکه بیشتر تعطیلات تقویمی، در نیمۀ نخست سال ۱۴۰۱ متمرکز شده بود، شاهد رشد خوبی در توسعه گردشگری بودیم و بسیاری از شهرها و استانها توانستند ضریب اشغال بیش از ۵۰ درصد را تجربه کنند و حتی برخی به ۱۰۰ درصد هم رسیدند. اما در نیمۀ دوم سال با کاهش و نبود تعطیلات در میان هفته، گردشگری دستخوش تحولاتی خواهد شد».
سیدمصطفی فاطمی افزود: «رویکرد گردشگران در نیمۀ دوم سال متفاوت خواهد بود. به طور مثال، کماکان گردشگران در تعطیلات آخر هفته به شهرهای شمالی خواهند رفت. کیش و قشم نیز در سه ماه آینده فصل پرمسافر خود را تجربه خواهند کرد. اما شهرها و استانهای غربی از یک سو به دلیل سرد شدن هوا و از دیگر سو کمبود تعطیلات و شهرهایی که از مراکز جمعیت دور هستند، با کاهش تعداد گردشگران روبهرو خواهند شد».
وی ادامه داد: «استانهای مرکزی نیز با کاهش گردشگران روبهرو خواهند شد. درواقع، مناطقی که از مراکز با تراکم جمعیتی بالا دور هستند با کاهش مسافران و مناطقی که به مراکز جمعیتی نزدیک هستند با افزایش گردشگران روبهرو خواهند شد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا، وی 21 مهرماه با اشاره به ضریب اشغال مراکز اقامتی رسمی در تعطیلات مهرماه، گفت: «مراکز اقامتی استان خراسان رضوی با ضریب اشغال بیش از ۹۰ درصد روبهرو شدند. گیلان، مازندران، اردبیل و آذربایجان شرقی نیز با ضریب اشغال ۸۵ درصدی همراه شدند. مراکز اقامتی استان ایلام، قزوین، همدان، سمنان، زنجان، اصفهان، کردستان، کرمانشاه و البرز بیش از ۸۰ درصد اشغال شدند».
او درخصوص استانهایی که کمترین ضریب اشغال اقامتی را ثبت کردهاند اظهار کرد: «ضریب اقامتی استانهای خوزستان و خراسان جنوبی کمتر از ۳۰ درصد بود».
فاطمی همچنین از استانهای شمالی و غربی کشور به عنوان پر مسافرترین استانهای شش ماه نخست سال ۱۴۰۱ یاد کرد و گفت: «استانهای گیلان، مازندران، خراسان رضوی و اردبیل بیشترین ضریب اشغال اقامت را در شش ماه نخست سال جاری ثبت کردهاند. در این میان بیشترین میزان رشد گردشگری داخلی را نسبت به سالهای گذشته، در استانهای غربی شاهد بودیم».
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی خاطرنشان کرد: «معرفی محور گردشگری غرب از یک سو و برداشته شدن برخی از محدویتهایی کرونایی و همچنین اصلاح تصویر ذهنی گردشگران درخصوص محور غرب از جمله دلایل رشد و توسعه گردشگری در استانهای غربی کشور است. در این میان جایکا ژاپن پیشنهاداتی برای انجام پروژه در معرفی محور گردشگری غرب کشور داشت اما هنوز عملیاتی نشده است». /الف
نظر خود را بنویسید