فردای کرمان – گروه جامعه: معاون فنی و نظارت سازمان نظامپزشکی کشور دربارۀ وجود برخی مشکلات در نسخهنویسی الکترونیک به دلیل اختلال اینترنت در برخی مناطق کشور، گفت: «در این زمینه گزارشات پراکندهای وجود دارد. البته سازمان نظامپزشکی بهصورت مدون و مشخص گزارشی ندارد که بر اساس آن بتوان گفت چند درصد از پزشکان به دلیل اختلالات اینترنت در نسخهنویسی الکترونیک دچار مشکل شدهاند. با این حال گلایههایی در اینباره از گوشه و کنار کشور به گوش میرسد که در برخی موارد اشکالات در نسخهنویسی الکترونیک بیشتر شده و امکان خدمترسانی به صورت نسخۀ الکترونیک وجود ندارد یا اینکه سرعت کاهش یافته است».
علی سالاری با بیان اینکه در حال حاضر مسالۀ نسخۀ الکترونیک، مسالۀ جانی و سلامتی است، افزود: «پیشنهاد ما این است که در این مواقع سازمانهای بیمهگر اعلام کنند که درصدی از نسخههای پزشکان بهصورت دستی پذیرش شوند. اگر به هر علتی اینترنت دچار اختلال میشود، حداقل تمهیداتی در نظر گرفته شود که در ارائۀ خدمات سلامت اشکال ایجاد نشود. این مسائل باید پیشبینی شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا، وی دوم آبانماه با بیان اینکه در حال حاضر میتوان گفت که اشکالاتی در نسخهنویسی الکترونیک در برخی مناطق کشور به دلیل اختلال اینترنت وجود دارد، اظهار کرد: «البته در این زمینه آماری نداریم، این آمار را میتوان از سازمانهای بیمهگر پرسید که معمولا میتوانند به صورت مقایسهای نسبت به ماههای قبل اعلام کنند که چند درصد از نسخ الکترونیک کمتر شده است».
سالاری ادامه داد: «در عین حال نظامپزشکی گیلان هم تقاضا کرده که با توجه به اختلال در اینترنت و گلایۀ برخی بیماران، پزشکان بتوانند حداقل ۲۰ درصد از نسخ را بهصورت دستی بنویسند، اما هنوز پاسخ مثبتی از سوی دولت و بیمهها در این زمینه ارائه نشده است».
وی همچنین گفت: «نسخۀ الکترونیک را به دلیل دقت و سرعت آن استفاده میکنیم، اگر قرار باشد نسخۀ الکترونیک سرعت را کاهش داده و منجر به سردرگمی بیمار شود، باید راهکاری برای آن اندیشید. در حال حاضر مسالۀ نسخۀ الکترونیک، مسالۀ جانی و سلامتی است و یک مرحله پایینتر از آن، مسائل مالی است و سالهاست که بانکداری الکترونیک را داریم و میتوان از طریق موبایل و دستگاههای الکترونیکی پول منتقل کرده و خدمات دریافت کنید، اما آیا خدمات دستی و مکانیزه متوقف شده است؟. پاسخ خیر است. بنابراین وقتی برای یک مسالۀ مالی بحث خدمات دستی را متوقف نکردیم، برای یک مسالۀ جانی که به سلامت مردم ربط دارد و قطعا درجۀ اهمیت آن بالاتر است، باید به همین صورت عمل کنیم و تا حدی نسخهنویسی دستی را هم امکانپذیر کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید