فردای کرمان – گروه جامعه: با شروع فصل سرما ابتلا به بیماریهای ویروسی شایع میشود که شناخته شدهترین آنها، آنفلوآنزا است که متاسفانه در کشور ما هم با آغاز فصل پاییز این بیماری بهصورت اپیدمی در گروههای سنی مختلف بهخصوص کودکان درآمده است.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه بهترین راه پیشگیری از آنفلوآنزا شستن مرتب دستها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است، تاکید کرد که استراحت، خواب و تغذیه، نقش بسیار مهمی در بهبودی هرچه سریعتر این بیماری دارد.
وزارت بهداشت به مردم توصیه کرد در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، با نوشیدن بیشتر مایعات، خوردن سوپ مرغ، مصرف میوه و سبزیجات، خوردن عسل و مواد غذایی حاوی پروتئین و مصرف مکمل ویتامین D و روی، به روند بهبود بیماری کمک کنند.
در ادامه نکات تغذیهای توصیه شده توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت را بخوانید.
زیاد آب بخورید
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا، به دلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه میشود که این امر میتواند بهبودی را به تعویق بیندازد. بنابراین در این دوران مایعات همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوههای طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.
خوردن غذای مقوی
بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است. سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته میشود. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیتها برای جلوگیری از هیدراتاسیون است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین میکند. همچنین دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز و است. توصیه میشود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.
مصرف ویتامین A و C
میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A است. این ویتامین یک مادۀ مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بهویژه در هنگام بیماری است. لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامۀ غذایی روزانۀ خود قرار دهید. در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنیهای حاوی کافئین مثل قهوه، نسکافه و نوشابه پرهیز کنید. این نوع نوشیدنیها دیورتیک بوده و منجر به کم آبی بدن شما شده و میتواند شرایط شما را بدتر کند و دورۀ نقاهت بیماری را افزایش دهند.
خوردن صبحانه و مصرف پروتئین
به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخممرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزهایی مثل بادام، گردو انتخابهای خوبی برای این وعده هستند. اگر اشتها ندارید که سه وعدۀ غذایی را میل کنید حتما تعداد وعدههای غذایی را زیاد کرده و مثلا ۶ تا ۷ وعده ولی با حجم کم مصرف کنید.
عسل را فراموش نکنید
عسل به دلیل وجود آنتی باکتریالهای طبیعی میتواند یک مادۀ غذایی مناسب برای این دوران شما باشد. اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویهها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید.
مکمل ویتامین D مصرف کنید
بر اساس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ویتامین دی نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید. به یاد داشته باشید همۀ افراد بالای ۱۲ سال باید ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند. همچنین از مکمل روی استفاده کنید. مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی میشود لذا توصیه میشود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید. /پ
نظر خود را بنویسید