فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان دربارۀ اینکه کدام بیماریها استان کرمان را تهدید میکنند؟، گفت: «با توجه به قاچاق گوسفند از کشور افغانستان، همیشه استان با تب کریمهکنگو دستوپنجه نرم میکند و همچنین باوجود آنکه هنوز آبله میمونی در ایران اپیدمی نشده است ولی باید حواسمان به این بیماری نیز باشد».
دکتر مهدی احمدینژاد ادامه داد: «در سال گذشته بیماری سرخک در کشور شیوع پیدا کرد که مجبور به واکسیناسیون اورژانسی شدیم؛ گفتنی است که بیماری مالاریا در جنوب استان کرمان و سیاهزخم نیز از دیگر بیماریهایی است که استان را تهدید میکنند».
وی همچنین با اشاره به مهاجرتهای غیرقابل کنترل مخصوصا در بخش افاغنه، خاطرنشان کرد: «این موضوع سیستم بهداشتی و درمانی استان را تحت تاثیر قرار داده است به طوری که مهاجران ۲۰ تا ۲۵ درصد تختهای بیمارستانی استان را اشغال کردهاند».
احمدینژاد دربارۀ کمبود تخت بیمارستانی نیز گفت: «در حوزۀ دانشگاه علومپزشکی کرمان ۲۵۰ تا ۳۰۰ تخت بیمارستانی کمبود داریم و بیمارستان آرمین با حدود ۳۰۰ تخت به زودی به بهرهبرداری میرسد و چند طرح توسعه در حوزۀ بهداشت و درمان در دست اقدام داریم ضمن آنکه بنیاد شهید نیز مجوز احداث بیمارستان ۶۰۰ تختی را اخذ کرده است».
هشدار دربارۀ مصرف بیرویۀ آنتیبیوتیک
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی نهم آبانماه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفتۀ پدافند غیرعامل، با اشاره به شیوع آنفلوآنزا گفت: «بیماری آنفلوآنزا هر چند سال یکبار جهش پیدا میکند و در ایران در سال ۲۰۰۹ گزارش مرگومیر آن منتشر شد اما امسال سویۀ این ویروس مقداری سخت و غافلگیرکننده بود زیرا زود اتفاق افتاد و واکسیناسیون در افراد سطح جامعه کامل انجام نشده بود اما خوشبختانه آنفلوآنزای کنونی خیلی خطرناک نیست اما بیماران زمینهای باید بیشتر از سایر گروههای جامعه مراقب باشند».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان دربارۀ مصرف بیش از اندازۀ آنتیبیوتیکها در شرایط کنونی برای درمان آنفلوآنزا هشدار داد و افزود: «مصرف بیرویۀ آنتیبیوتیک در کشور باعث شده که مقاومت به این دارو زیاد شود و بزرگترین عامل مرگومیر در آیسییوهای(ICU) کشور مقاومت به آنتیبیوتیک است و این رویه باید اصلاح شود».
احتمال انتشار نوع خطرناک ویروس کرونا
وی همچنین از تهیۀ نقشۀ حوادث و تهدیدات استان کرمان خبر داد و بیان کرد: «در این نقشه مشخص شده که هر نقطه از استان در معرض چه آسیبهایی بوده و سناریوهای مختلفی برای هر منطقه نوشته و تمهداتی برای مقابله با آن اتخاذ شده است».
احمدینژاد ادامه داد: «نقشۀ راه طراحی و نوع خطر را شناسایی و متناسب با آن جانمایی کرده و مانورهایی نیز برای میزان توان دانشگاه علوپزشکی کرمان برای مقابله با آن نوع آسیب برگزار شده است».
وی در پاسخ به این سوال که آیا هنوز کرونا جامعه بشری را تهدید میکند یا خیر؟ گفت: «کرونا همیشه هست و خواهد بود. هر چند وقت یکبار ممکن است جهش یابد اما راحت از این فضا نباید گذشت و ویروس در مقابل سیستم ایمنی بدن، خود را تقویت میکند بنابراین هر لحظه امکان انتشار نوع خطرناک این ویروس وجود دارد».
راهاندازی شهرک سلامت کرمان
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان در ادامه دربارۀ نیاز استان به راهاندازه شهرک سلامت نیز گفت: «شهرک سلامت استان کرمان باید ایجاد شود و باید در این شهرک همۀ تخصصها و مراکز تشخیصی و تصویربرداری با استانداردهای لازم وجود داشته باشد تا مکان مناسبی برای بیماران باشد که رایزنی برای اختصاص زمین آن صورت گرفته و چند زمین پیشنهاد شده است که باید این مکان با بررسی و مطالعات تعیین شود». /پ
نظر خود را بنویسید