فردای کرمان – گروه جامعه: معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان با بیان اینکه بیشترین مبتلایان به آنفلوآنزا در رفسنجان کودکان هستند، گفت: «عمدۀ بستریهای مشکوک به آنفلوآنزا در رفسنجان را کودکان تشکیل میدهند».
عباس اسماعیلی با بیان اینکه تاکنون یک مورد فوت ناشی از بیماری آنفلوآنزا در شهرستان انار داشتیم، افزود: «روند مراجعه به مراکز درمانی با علائم آنفلوآنزا رو به کاهش بوده و این بیماری خوشبختانه در رفسنجان در حال فروکش کردن است، با این وجود تأکید میکنم همشهریان حتماً دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی با بیان اینکه بسیاری از افراد بیماری آنفلوآنزا را با سرماخوردگی یکی میدانند، اظهار کرد: «این دو بیماری با یکدیگر تفاوتهای بسیار عمدهای دارند. آنفلوآنزا با علائم تب، لرز، سرفه و با نشانههای عمومی مثل کوفتگی، درد عضلات و سردرد شروع میشود؛ در حالی که سرماخوردگی تب ندارد و ممکن است با علائم آبریزش، ترشحات، سرفه و یا عطسه نمایان شود».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان با بیان اینکه علاوه بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی مخصوصا شستن دستها با آب و صابون، استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری و عدم حضور در مکانهای شلوغ برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا، مسئله مهم واکسیناسیون است، یادآور شد: «همۀ افراد نیاز به واکسن آنفلوآنزا ندارند، بلکه افراد بالای ۶۵ سال، کودکان زیر ۵ سال، زنان باردار و افراد با بیماری زمینهای گروههایی هستند که آنفلوآنزا میتواند برای آنها خطرناک باشد لذا توصیۀ ما به این گروهها تزریق واکسن است».
وی ادامه داد: «تاکنون ۱۱۰۰ دوز واکسن هلندی آنفلوآنزا برای زنان باردار و افراد زیر ۱۸ سال دارای بیماری زمینهای و همچنین ۹۰۰ دوز واکسن ایرانی آنفلوآنزا برای کادر درمان و پزشکان در رفسنجان توزیع شده است».
وی با بیان اینکه سویههای آنفلوآنزای در حال چرخش در رفسنجان از نوع A و H۳N۲ هستند، گفت: «توصیه میشود والدین در صورت مشاهدۀ علائم بیماری در فرزندان خود مخصوصا دانشآموزان، سریعاً به مطب پزشک مراجعه کنند و از حضور آنها در مدارس خودداری شود تا باعث ابتلا و انتشار بیماری در سایر افراد نشوند». /پ
نظر خود را بنویسید