فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرعامل پرورشگاه صنعتی در کرمان گفت: «بنیان این پرورشگاه در سال 1295 گذاشته شده ولی در سردر آن 1318 نوشته شده چون در این سال، ثبت اسناد در ایران ایجاد شده است».
محمود صنعتی با بیان اینکه پرورشگاه با شمارۀ یک در کرمان ثبت شده است، افزود: «پیگیریهایی از طریق یونسکو انجام دادیم تا این مجموعۀ مردمنهاد را ثبت بینالمللی کنیم اما طبق ضوابطی که وجود دارد، پرورشگاه ابتدا باید در کشور ثبت معنوی شود تا بعد ثبت جهانی شود. با وجود پیگیریهایی که کردیم، هنوز نتوانستیم آن را ثبت معنوی کنیم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی سوم آذرماه در مراسم گرامیداشت زندهیاد مهدی آگاه کارآفرین و کارشناس زبدۀ اقتصادی اظهار کرد: «مدیریت پرورشگاه بهصورت هیات امنایی است».
وی ادامه داد: «در حوزههای هنر، علم و ورزش افراد سرآمد زیادی پرورشیافتگان این مجموعه هستند».
وی با بیان اینکه پرورشگاه در زمینۀ مسائل اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی کرمان اثرگذار بوده است، گفت: «آنچه هیات امنا تکلیف کرده و زندهیاد همایون صنعتی هم بسیار بر آن تاکید داشتند، رویکرد فنآموزی بود. افتخار میکنیم اولین مرکز خیریه در ایران هستیم که از سازمان فنی و حرفهای مجوز مرکز فنی و حرفهای درون سازمانی داریم و تکلیف شده که بچهها از 15 سالگی به اجبار باید فن بیاموزند».
وی افزود: «در این راستا، استادانی در برخی رشتهها به دختران و پسران آموزش میدهند و استعدادیابی از همان آموزشهای مقدماتی شروع میشود و تا جایی پیش میرود که بچهها میتوانند استاد شوند».
صنعتی اضافه کرد: «نقشۀ راهی برای پرورشگاه طراحی شده که بچهها در آینده بتوانند خودشان استقلال مالی پیدا کنند».
صنعتی با بیان اینکه وضعیت بچهها بعد از ترک مجموعه نیز پیگیری میشود، اظهار کرد: «برخی بچهها از نظر اقتصادی به جایگاه خوبی رسیدهاند».
وی ادامه داد: «پرورشگاه توسط سازمان حسابرسی کشوری حسابرسی میشود و عملکرد آن، در سامانۀ مربوطه ارائه میشود و این، باعث افتخار ماست».
صنعتی گفت: «اگر کسی یک کیلو نخود به پرورشگاه بدهید، در حسابهای مالی شرکت ثبت میشود».
وی با بیان اینکه پرورشگاه سال گذشته بالغ بر 700 میلیون تومان کمک مالی مردمی داشت، افزود: «نیاز داریم برکت مال مردم در مجموعۀ ما باشد؛ مهم نیست چند ریال داده میشود، مهم نیت کار است».
وی بیان کرد: «آمادگی داریم کمکهای خیّران را جذب کنیم و در راستای حرفهآموزی و تحصیلی بچهها هزینه کنیم. برخی بچههای پرورشگاه در سطوح دکترا در حال تحصیل هستند و تعدادی نیز در خارج از کشور مشغول تحصیل هستند».
وی گفت: «بالغ بر 370 نفر فرزند تحت پوشش صنعتی داریم که تعدادی از آنها در خوابگاهها و مراکز شبهخانواده هستند و تعدادی نزد مادران هستند که وضعیت آنها رصد میشوند». / الف
نظر خود را بنویسید