فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از برقراری ۲۲۰ هزار تماس با «خط ملی اعتیاد» طی هشت ماه سالجاری خبر داد و گفت: «سوالات تماسگیرندگان اکثرا درخصوص نوع مواد مخدر، کمپها، دستگیری و آدرس مراکز درمانی است، اما عمدهترین نوع سوالات درخصوص مراکز درمانی دولتی است که اپراتورها آنها را به سمت مراکز بهزیستی ارجاع میدهند».
ماریت قازاریان با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد این تماسگیرندگان زن هستند، افزود: «بیشتر تماسگیرندگان زنانی هستند که اعتیاد ندارند و اکثرا خانمهای نگرانی هستند که یک نفر از اعضای خانوادهشان در دام اعتیاد افتاده است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از خبرگزاریها، وی توضیح داد: «خانوادهها معمولا با حضور یک زن میچرخد و نگرانیها بیشتر برای خانمهاست. این زنان یا نگران همسر خود هستند یا مادری هستند که ترس دارند بچهشان درگیر موادمخدر شده باشد. آنها در پی این هستند که آیا فرزندشان درگیر موادمخدر شده است یا نه. این زنها بیشتر وقتها اطلاعات میخواهند، زیرا متوجه تغییر رفتار فرزند یا همسر خود شدهاند و میخواهند بدانند همسرشان به اعتیاد گرفتار شده یا نه».
وی در پاسخ به این سوال که بیشترین سوالات درخصوص کدام مادۀ مخدر است؟ اظهار کرد: «در حال حاضر بالاترین سوالات درخصوص شیشه و پس از آن گل است. البته این به معنای این نیست که تماسگیرندگان خودشان مصرفکنندۀ شیشه هستند، بلکه سوالاتی که درخصوص مخدر شیشه مطرح میشود بیشتر است و پس از شیشه بیشتر سوالات دربارۀ گل است».
قازاریان با بیان اینکه بیشتر تماسگیرندگان در سنین بین ۲۵ تا ۴۰ سال هستند، یادآور شد: «گاهی اوقات برای اینکه راهی پیدا کنند که فرد معتاد را به سمت ترک سوق دهند، با این شماره تماس میگیرند، زیرا فردی که گرفتار اعتیاد شده است، کمتر به سمت ترک اعتیاد میرود یا درمان خود را ادامه نمیدهد، به همین دلیل بیشترین تماسگیرندهها خانمها هستند و بیشترین زمان تماس ساعاتی است که این افراد در خانه حضور ندارند یا بچههای نوجوانشان به مدرسه رفتهاند».
وی در ادامه از برنامه سازمان بهزیستی برای گسترش فعالیت پیشگیری از اعتیاد خبر داد و گفت: «خط ملی اعتیاد به شماره تلفن ۰۹۶۲۸، مرکز تلفنی برای ارائۀ راهکارهای پیشگیری از مصرف مواد، راهنمایی در زمینۀ درمان اعتیاد و ارجاع به مراکز درمان و بازتوانی اعتیاد است و در این راستا سازمان بهزیستی قصد دارد تا سامانهای هوشمند و در قالب اپلیکیشن را نیز در کنار خط ملی اعتیاد فعال کند».
وی با تاکید بر اینکه مشاورهها برای افراد در هر سطحی متفاوت است، اضافه کرد: «بیشتر مشاورانی که در مرکز خط ملی اعتیاد مستقرند یا روانشناس یا مددکار یا پزشک هستند. این افراد دورههای متفاوتی را طی میکنند». /پ
نظر خود را بنویسید