فردایکرمان – گروه جامعه: سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت: «متاسفانه برنامۀ مبارزه با سگهای ولگرد در استان کرمان بهصورت کامل انجام نشده و افزایش تعداد سگهای ولگرد در استان مشهود است؛ اکنون این حیوانات را به وفور در خیابانها، کوچهها و پارکهای شهر میبینیم که آزادانه پرسه میزنند».
سعید صحبتی دربارۀ نقش علومپزشکی در موضوع جمعآوری سگهای ولگرد و نیز آخرین وضعیت این مساله، توضیح داد: «طرح جمعآوری و ساماندهی سگهای ولگرد مربوط به دیگر سازمانهاست که متاسفانه تا این لحظه ناکام مانده و حتی باعث افزایش تعداد این حیوانات شده است».
وی اظهار کرد: «کارگروه مربوطه برای مقابله با سگهای ولگرد با حضور شهرداری، شورای اسلامی شهر، فرمانداریها، نیروی انتظامی و بهداشت و درمان برگزار میشود که دانشگاه علومپزشکی فقط یک بخش از آن است».
صحبتی گفت: «مصوبات این کارگروه تقریبا انجام شده اما کافی نیست زیرا نتوانسته مشکل سگهای ولگرد را در استان کرمان حل کند؛ لذا موضوع مبارزه با سگهای ولگرد را در دستور کارگروه سلامت استان کرمان گذاشتیم که به صورت ویژه به آن پرداخته خواهد شد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی با اشاره به افزایش موارد حیوانگزیدگی، بیان کرد: «از ابتدای امسال تاکنون سه هزار و ۱۰۰ مورد حیوانگزیدگی در محدودۀ دانشگاه علومپزشکی کرمان رخ داده که بیش از ۲ هزار مورد آن، بیش از ۷۰ درصد، مربوط به سگگزیدگی بوده است».
صحبتی با بیان اینکه درصد قابل توجهی از گزشهای حیوانات مربوط به سگهای ولگرد است، اظهار کرد: «متاسفانه شمار سگهای ولگرد و بیماریهای مرتبط با آن طی سالهای گذشته در استان روبه فزونی رفته است».
وی در عین حال ادامه داد: «مرگ ناشی از هاری طی سالهای اخیر در کشور افزایش یافته و آمار آن در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹، سه برابر شده است».
صحبتی افزود: «چندین سال مرگ ناشی از هاری را در استان کرمان نداشتیم اما هاری در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ چهار نفر را در استان به کام مرگ کشاند که ۲ مورد از آن به علت حملۀ گرگ و ۲ مورد سگگزیدگی بوده است».
وی یادآور شد: «خطرناکترین بیماریهای سگهای ولگرد هاری است و همچنین کیست هیداتید از راه سگها منتقل میشود؛ این حیوانات همچنین میتوانند از راه گزش، بیماریهای عفونی پوستی را منتقل کنند».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت: «سگ یکی از عوامل بروز بیماری سالک است که باعث انتقال و شیوع آن میشود؛ ضمن آنکه بیماریهای متعدد عفونی و انگلی ناشی از این حیوان را در انسانها مشاهده میکنیم».
وی ادامه داد: «همچنین حضور این حیوان در خیابانها و جادههای ورودی شهرها در طول سال حوادث رانندگی متعددی را سبب شده است». /پ
نظر خود را بنویسید