فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمارها، یک میلیون و ۷۰۰ هزار بیسواد مطلق در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله در کشور داریم، گفت: «آمار نوسوادها که تا سوم ابتدایی خواندهاند و مدرک پایان ابتدایی ندارند، تقریبا دو میلیون و ۵۰ هزار نفر است».
علیرضا عبدی با اشاره به اینکه ما سه پایۀ تحصیلی سواد، انتقال و تحکیم را داریم، افزود: «در دورۀ جدید به سمت سوادهای تابعی رفتهایم یعنی افراد چیزی را میخوانند که با کار و اقتضائات زندگیشان تطابق دارد، برای کشاورزان، اصناف و... کتابهای تابعی چاپ کردهایم. به عنوان مثال ۱۲ جلد کتاب برای زنان و دختران عشایری داریم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی 30 آذرماه در نشست خبری به مناسبت تاسیس سالروز تاسیس نهضت سوادآموزی، بیان کرد: «جمعیت ما از ۳۶ میلیون به ۸۵ میلیون رسیده است. ۴۸.۸ درصد جمعیت ایران قبل از انقلاب باسواد بودند که امروز به حدود ۹۷ درصد رسیده است».
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به فاصلۀ میان باسوادی مردان و زنان اشاره کرد و گفت: «این عدد ۲۳.۴ بوده است که به ۶ درصد رسیده و فاصلۀ بین سواد شهری و روستایی از ۳۶ به ۱۱ درصد رسیده است».
وی خطاب به افرادی که هنوز باسواد نشدهاند، اظهار کرد: «نهضت سوادآموزی هرکجا که باشید مشتاق است به شما کمک کند تا باسواد شوید. راهها و روشهای مختلفی برای این امر وجود دارد و حتی میتوانید در منزل با اعضای خانواده درس خواندن را شروع کنید و فرزندتان را به عنوان پشتیبان حمایت کنیم و حتی آموزشدهنده به منزلتان اعزام کنیم».
عبدی افزود: «از اصناف درخواست میکنم نسبت به باسوادی جامعۀ هدف خود بیتفاوت نباشند. درخواست دیگرم از جامعۀ علمی کشور است. نخبگان، خبرگان و دانشمندان حوزۀ تعلیم و تربیت باید به این موضوع توجه کنند که نهضت سوادآموزی روی تعریف جدید سواد تمرکز کرده است».
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: «گام دوم نهضت بر مبنای تعریف جدید سواد چگونه خواهد بود؟ جامعۀ نخبگانی باید در تعریف و طراحی چنین رویکردی به ما کمک کنند چراکه تا چندسال آینده ماموریت اول نهضت سوادآموزی به پایان میرسد و باید وارد دورۀ جدیدی از فعالیتهای خود شود. اینجاست که دست یاری به سوی جریان نخبگانی دراز میکنم». /پ
نظر خود را بنویسید