فردایکرمان – گروه جامعه: مشاور رسانهای رئیس سازمان غذا و دارو درباره وضعیت تامین داروهای اختصاصی کرونا، برای مقابله با موج هشتم کووید۱۹ در کشور، گفت: «برای داروهای اختصاصی کرونا برنامهریزی لازم انجام شده و از قبل دپوهایی وجود دارد و مشکلی نداریم. در ادامه هم بر حسب صلاحدید کشور و نیازهای احتمالی آینده، بابت تأمین این داروها تصمیمگیری میشود. اکنون مشکلی در زمینۀ داروهای اختصاصی کرونا نداریم. برای همۀ این موارد برنامهریزی و پیشبینیهای لازم در حال انجام است».
سجاد اسماعیلی افزود: «رئیس سازمان غذا و دارو چند روز پیش، به تمام شرکتهای تولیدکننده اعلام کردند که میزان تولیدشان را بیش از این افزایش دهند و اگر سقف تولیداتشان در همین حد بوده و امکان افزایش ندارند، حتما به سازمان اعلام کنند تا برنامهریزی واردات انجام شود. این تعامل با شرکتها در حال انجام است».
وی دربارۀ وضعیت ذخایر واکسن کرونا نیز توضیح داد: «در حوزۀ واکسن کرونا هیچ مشکلی نداریم. واکسنهای کرونای تولید داخل به خوبی در سال گذشته امتحانشان را پس دادند و توانستند در کنار واکسنهای وارداتی مردم را از ابتلای شدید به کرونا و بستری شدن محافظت کنند. اکنون هم واکسن کرونا به میزان کافی در انبارهای مراکز بهداشتی موجود است و مردم میتوانند بدون دغدغه مراجعه کرده و نوبتهای یادآور واکسن را هم دریافت کنند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، اسماعیلی دربارۀ وضعیت تامین آنتیبیوتیک و سرم در کشور نیز گفت: «تا پایان آذر سال ۱۴۰۱، حدود ۱۱ میلیون شربت آزیترومایسین، ۹ میلیون شربت آموکسیسیلین و ۱۰ میلیون شربت کوآموکسیکلاو تامین کردیم. در حالی که شربتی مانند کوآموکسیکلاو در کل سال ۱۴۰۰، دو میلیون عدد توزیع شده است، اما در ۹ ماهۀ ۱۴۰۱ حدود ۱۰ میلیون از این شربت تامین و توزیع شده است که نسبت به ۱۲ ماهۀ ۱۴۰۰، بالغ بر پنج برابر بیشتر بوده است».
وی افزود: «همچنین تا پایان آذرماه امسال حدود ۹ میلیون عدد شربت سفکسیم تامین و توزیع شده که این رقم در کل ۱۲ ماهۀ ۱۴۰۰، سه میلیون و ۵۰۰ هزار عدد بوده است».
اسماعیلی ادامه داد: «این افزایشها در تامین و توزیع آنتیبیوتیکها، نشان میدهد که سرعت تامین و توزیع محصولات و فراوردههای دارویی که برای فصول سرد سال و برای بیماریهایی چون سرماخوردگی، بعضا در آنفلوآنزا، کرونا و ... و در موارد سرپایی تجویز میشود، افزایش پیدا کرده است. در عین حال این سرعت تامین همچنان رو به افزایش است که هم از مسیر تولید داخلی انجام میشود که شرکتهای تولیدکننده به صورت سه شیفت در حال تولید هستند و هم از مسیر واردات تامین میشوند. با توجه به اینکه موج هشتم کرونا را در پیش داریم، مسیر واردات همچنان باز است و مجوزهای واردات هم برای آنتیبیوتیکها و هم برای سرم صادر میشود. بر این اساس اگر در زمان موج کرونا این داروها تجویز شوند، مشکلی برای مردم ایجاد نمیشود».
واردات سرم ادامه دارد
مشاور رسانهای رئیس سازمان غذا و دارو یادآور شد: «در زمینۀ سرم هم همین اتفاق رخ داد. به طوریکه حدود ۱۲۵ میلیون واحد سرم تا پایان آذر ۱۴۰۱ توزیع کردیم که این رقم در کل سال ۱۴۰۰، حدود ۱۱۵ میلیون عدد بود. بر این اساس در ۹ ماهۀ اول ۱۴۰۱، میزان تامین سرم بیش از ۱۲ ماهه سال گذشته بوده که به دلیل افزایش سرعت تامین در سه ماهۀ اخیر بوده است و همچنان این روند افزایشی ادامه دارد».
اسماعیلی با بیان اینکه واردات سرم همچنان بر اساس نیاز کشور و پیشبینیهایی که دربارۀ کرونا انجام میشود، ادامه دارد، گفت: «بر این اساس کار واردات سرم را ادامه میدهیم تا ذخایر دانشگاههای علومپزشکی و بیمارستانهای ما و همچنین بیمارستانهای خصوصی و مراکز سرپایی افزایش یابد تا بتوانیم مانند موجهای قبلی بدون کمترین مشکلی تامین داروهای مورد نیاز را داشته باشیم».
وی دربارۀ نحوۀ توزیع آنتیبیوتیکها و سرم در داروخانهها، خاطرنشان کرد: «پیش از این توزیع آنتیبیوتیکها و سرم را هدفمند کردیم تا تجویز آن کنترل شود. زیرا این داروها عمدتا در بیمارستانها و موارد بستری تجویز میشوند، اما متاسفانه تجویز این داروها در موارد سرپایی بیرویه بود. به همین دلیل طی چند ماه گذشته عمدتا توزیع را در بیمارستانها و داروخانههای دولتی متمرکز کردیم، اما اکنون این محدودیت بسیار کم شده و سرم در داروخانههای خصوصی هم توزیع میشود».
وی با بیان اینکه بنابراین انشاءالله در موج هشتم کرونا در زمینۀ تأمین سرم و آنتیبیوتیکها مشکلی نداریم، گفت: «با توجه به روند تامین و توزیعی که انجام میشود، انشاءالله در تامین این داروها مشکلی نخواهیم داشت»./پ
نظر خود را بنویسید