فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای شهر کرمان با اشاره به گزارشی که به تازگی از طریق صداوسیما دربارۀ مشکلات آرامستان جدید منتشر شده است، گفت: «مدت زیادی است که مسائل مربوط به جادۀ آرامستان و آرامستان جدید در رسانهها مطرح است اما وقتی آرامستان یک موضوع عمومی است چرا برخی مسئولان از انجام وظایف و تکالیف خود نسبت به مردم شانه خالی میکنند و همه چیز را برعهدۀ شهرداری میگذارند؟».
حسین چناریان اظهار کرد: «در مصاحبه، دو مسئول گفتند جادۀ آرامستان، جادۀ اختصاصی شهرداری است و شهرداری باید پاسخگو باشد. کجای قانون چنین چیزی گفته شده است؟ آرامستان محلی موردنیاز عموم مردم است و همۀ مسئولان دربارۀ آن وظیفه دارند. وقتی ایجاد و تکمیل شد ادارۀ آن توسط شهرداری است اما اینکه کجا و چگونه باشد و کمک به تامین زیرساختها، برعهدۀ دستگاههای گوناگون است».
وی تصریح کرد: «اخیرا دو مسئول در حوزۀ راه، مسئولیت را برعهدۀ شهرداری انداختند که به نظر من درست نیست».
شهردار کرمان هم با تایید ضمنی انتقادات چناریان گفت: «تاکنون شهرداری دربارۀ آرامستان جدید پای کار بوده ولی با این کارهای رسانهای و اتهامزنی مشکل آرامستان حل نمیشود».
متن کامل اظهارات رئیس کمیسیون بودجه شورا و شهردار کرمان را که در صحن علنی شورا مطرح شد در ادامه میخوانید.
آرامستان جدید شهر کرمان مردادماه سال 1400 در حالی افتتاح شد که هنوز تکمیل نشده بود. به همین خاطر، بسیاری، افتتاح آن را «شتابزده» قلمداد میکنند. از جمله چالشهای جدی این سایت، جادۀ دسترسی آن است که به دلیل مشکلاتی که دارد تاکنون جان چندین نفر را گرفته است. تهدید از سوی سیلابهای احتمالی، سرقت تابلوها و تجهیزات، نبود غسالخانه و سالن مخصوص برگزاری مراسمات از جمله دیگر مشکلات این آرامستان است.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، موضوع آرامستان جدید، در پی اظهارات حسین چناریان رئیس کمیسیون بودجه شورا، روز دوشنبه سوم بهمنماه بار دیگر به صحن علنی شورای شهر کرمان آمد.
چناریان در اینباره با اشاره به گزارش اخیر صداوسیما و اظهارنظر برخی مسئولان در آن گزارش افزود: «شهرداری به دلیل نیاز شهر و مردم و تکمیل ظرفیت آرامستان قدیم، در یک تصمیم عمومی در استان تصمیم گرفته آرامستان را در این محل احداث کند. در این خصوص، شهرداری مقصر نیست چرا که این، یک تصمیم عمومی بوده که آرامستان 13 کیلومتر بیرون از شهر جانمایی شود. چرا باید این را بر عهدۀ شهرداری بیندازند؟».
وی با تاکید بر اینکه چرا مسئولان پاسخگوی وظایف و تکالیف خود نیستند، ادامه داد: «شهرداری برای تکمیل این آرامستان، از جیب مردم بسیار هزینه کرده تا اقداماتی از جمله تامین برق صورت گیرد و حالا اینکه ما از مسئولیت خود فرار کنیم و بگوییم آرامستان، سایت اختصاصی شهرداری است، درست نیست».
چناریان گفت: «مدیریت داخلی آرامستان با شهرداری است و نیازها و زیرساختها باید با مشارکت همۀ دستگاهها تامین شود و مسئولان نباید موضوع را اینطور مطرح کنند».
وی با اشاره به تلفاتی که در تصادفات جادۀ آرامستان رخ داده است، اظهار کرد: «عدهای میخواهند از مسئولیت خود فرار کنند اما چون شهرداری سازمانی پا به کار است قرار نیست دستگاهها وظایف و تکالیف خود را بر گردن شهرداری بیندازند».
در ادامه، سعید شعربافتبریزی شهردار کرمان نیز با بیان اینکه در حوزۀ آرامستان شهرداری تنهاست، گفت: «برای اطلاع مردم میگویم که فقط برای ایجاد دیوارههای حائل در سمت راست جاده بیش از 11، 12 میلیارد تومان تعهد داریم که روزانه هم در حال افزایش است».
وی افزود: «کار تامین برق با منابع داخلی تقریبا تمام شده است. احداث سیلبند نیز در فاز اول کار انجام شده ولی کار وسیعتری نیاز است تا از خطر سیل در امان بماند».
شعربافتبریزی با بیان اینکه تامین زیرساختهای شستوشو و قبور و سالن برای استفادۀ مردم در حال پیگیری است، ادامه داد: «احداث جادۀ دوم آرامستان یک دغدغۀ جدی است و به نرخ امروز 40 میلیارد تومان تخمین زده میشود».
وی اظهار کرد: «واضح است آرامستان فضایی عمومی است اما برای تامین امنیت آن، داریم به سمت قراردادهایی میرویم که امنیت را حفظ کند».
شهردار کرمان گفت: «چون تعهد به ارتش دادیم تا زمینی را به ارتش بدهیم پیگیریها و اخذ استعلامات زمین معوض هم با شهرداری است و این کار در حال انجام است و باید نسبت به آن پاسخگو باشیم».
وی سپس تصریح کرد: «در کرمان، مسئلهای جدی به نام آرامستان داریم که کمک عمومی میطلبد».
وی با تاکید بر اینکه حل مشکلات آرامستان به عزم استانی نیاز دارد، افزود: «تاکنون هم شهرداری پای کار بوده ولی با این کارهای رسانههای و اتهامزنی مشکل حل نمیشود». / الف
نظر خود را بنویسید